Převařování mateřského mléka

2442
7.2.11 13:49

Převařování MM

Dobré odpoledne všem:). Obracím se na Vás prosbou o dotaz. Mám 5 týdenního chlapečka a opakovaně se nám vrací žloutenka. Celkově jsme strávili na „modrém světle“ 5 dní, teda na dvakrát. Stále nepřibývá na váze, krmím ho odstříkaným MM, protože se dodnes přes vekeré snahy nepřisál :cry: Musím ho max. po 3 ho budit na krmení. Dr. mi dnes poradila převařovat 24 hod MM, aby se zlikvidovala žloutenka. Chci se zeptat, jestli lze mlíko převařit do „zásoby“ a po vychladnutí jej opět zchladit v lednici. Nebo jeslti vždy tu jednu dávku mám převařit a rovnou mu jí po vychladnutí dát?

Vůbec nepřibývá na váze tak jsme dnes dostali příkrm Nutrilon Comfort, prý to pomůže i na ty prdíky. Nemáte též s tím někdo zkušenost.

Díky za odpověd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
49
7.2.11 13:56

Já jsem teda napřevařovala, zahřívala jsem na 70stupňů, tak nevím, ale vždy jsem to zahřála,ochladila a hned podala, bylo to hrozný, ale co se dá dělat. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
7.2.11 14:19

my jsme taky měli žloutenku ale malá byla plně kojená a Dr mi předespala nějaké prášky pro malou a taky jsem musela na kojení budit a už v porodnici jsem měli problém protože celou dobu stagnovala na váze, takže jsme hlídali neustále jestli přibývá. Sice jen malinko ale aspoň něco, ale mlíčko jsem nemusela nijak upravovat a ani nevím jak když jsem jí kojila z prsu. pro těch práškách a hodně hodin na sluníčku se nám to hodně zlepšilo a za čas úplně zmizelo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17941
7.2.11 14:34

Na konferenci o výživě kojenců nám říkali následující -
konec mírné novoroz. žloutenky je možný i až v 8. týdnu, podtstané je nepřerušovat kojení a maximálně ho zlepšit (funkční kojení je součástí léčby žloutenky). Je potřeba dohlédnout, aby miminko pilo účinně (jsou spavá, někdy je potřeba během přiložení přistříkávat přímo do pusinky, případně střídat prsa). Převařování mléka ok - je to vlastně paterizace, takže následně zmrazit, pokud ho rychle zchladíš, je ok, ale časté doporučení podávat čaj už v pořádku není. Případně je možné podávat homeopatika Lycopodium clavatum 9 CH dvakrát denně.
Je to ale případ, který patří do rukou laktační porakyni-zdravotnici, což nejsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2442
7.2.11 15:02

Díky všem za info. udělám to asi tak, že vždy převařím tu aktuální dávku a zchladím a podám. Přikládala jsem malého na porodnici stále, pak doma, vždy bud spal nebo celý zrudnul a vztekal se. Přikládám ho dodnes, ale vezme si příliš málo, nebo vůbec. Mlíka mám dost, ale dr. dnes rozhodla, že musím přidat Nutrilon místo půl dávky mého mléka. Mám pocit, že jsem totálně selhala…K tomu máme nyní moč. infekci, zítra nám dají atb., podle výsldků žloutenky. Znáte to všechny, člověk je vyčerpaný, unavený a když ještě mimčo neprospívá, je to hrozný. Sorry že si tady tak vylívám srdce, ale fakt mě to hodně trápí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
7.2.11 15:36

Zkus vydržet! Taky jsem převařovala MM, prcek měl dlouho žloutenku, zmizela mu až před nedávnem, cca v 2 a půl měsících. U nás byl rozdíl v tom, že se od začátku přisál, i když byl hodně spavej, takže přibíral. Tak jsem převařovala jednou denně odsáté mlíko a zabralo to. Jde tam o to zlikvidovat enzymy, který MM má a který brání odžloutnutí. Zároveň jsou to ale enzymy pro mimi důležité, tak mi nebylo doporučeno převařovat veškeré mlíčko. Ty enzymy zlikviduješ i při nižší teplotě, ale já nechala převařit, tak jsem tu teplotu nemusela sledovat. Máme kvúli žloutence i odsunutý očkování. Do zásoby bych asi nepředvařovala pořád - udělala jsem to párkrát a jen proto, že jsem tím krmila jen jednou denně - to jsem převařila odpoledne a večer už jen přihřála. Po převaření to totiž dlouho chladlo a Adámek tak ječel hlady:-). Hodně sil a ať už je líp!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
7.2.11 15:42

Ahoj Papas,
převařovat v lahvičce a vodní lázni, vychladit a hned podat.
Jinak doporučuju koupit v lékárně čené uhlí - mi měli CARBOSORB a denně až 5× půl tablety rozdrtit a dát do mlika a po lžičce nebo injekční stříkačkou podávat - bacha černé budeš mít prakticky vše a kakat bude taky černě, takže jen si dát bacha a chodit na procházky nebo dávat oblečeného k oknu - balkonu.
Taky se nám žloutenka neustále vracela a zakládala jsem tady podobnou diskuzy. Nepřibírali jsme a neustále chodili na krev. Máme ji stále, už v malém množství. Drž se a ať brzo žloutenka ustoupí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2442
7.2.11 16:27

Holky dík, a Nikito díky to si pořídím. Jak jste na tom ted. Koukám, že víc lidí to tady máte za sebou. Je fajne vědět, že na to člověk není sám :-) Bylo by fajne kdyby jsme se trochu zbavily prdíků, páč ty nám dost komplikují i tak sníženou chut k jídlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
7.2.11 16:46

Se žloutenkou už líp, dostali jsme rýmu, ale s tou bojujem. Minulý týden jsme měli žloutenku ještě na hraně svícení, ale teď už se mi zdá lepší a na krev jdeme až v 6ti nedělí, protože jsme začali přibírat a bělmo nám přestalo žloutnout :dance: Ale byl to hnus. Ty stresy. Chodila jsem k mudře co 3dny na kontroly - převážení, kontrola žloutenky, taky nás vraceli do špitálu a já se jen stresovala, jestli není nepatrně žlutější, jestli jsme přibrali pár gramů, převařovali mliko, dokrmovali …
Ale zvládli jsme to a vy to zvládnete taky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky