Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
![]()
a co bys tak chtěla
?
Majda myslím uměla v té době Č-Č jako kočička a jinak čínština.
Taky se směju, protože náš mladej k tomu, cos vyjmenovala ještě říká pejskovi „pepa“
Jinak si mručí a já to neřeším ![]()
Náš Maty nemluvil ani ve dvou letech.
Ve třinácti měsících začal trochu znakovat, v roce a půl uměl pár zvuků zvířátek a „táta“.
veselabaculka píše:
Ahojky, chtěla bych se zeptat, jestli je takových miminek víc, co moc nemluví:-)) Povídáme si s ní, ukazujeme věci, ale ona je tak pořád bába a občas tam hodí máma. Sem tam mňam mňam.
jejky vzdyyt t je jeste prcek,bud rada ze umi mama,baba atd.nas maly zacal mluvit az ve dvu letech,a svet se nezbril,myslim ze ma opravdu jeste hoodne casu,tak zadny stresing:) ![]()
Chtěla bys už pokecat ju? no to si budeš muset ještě počkat.. V deseti měsících maji jiné věci na práci než mluvení ![]()
Ahoj, důležité je nesrovnávat nikdy děti mezi sebou, ani sourozence. A v 10m nemůžeš čekat, že bude mluvit ve větách, všechno má svůj čas. Některé děti nemluví třeba ani ve 2-3 letech. Není kam spěchat.
no to si myslím v 10m že bys chtěla opravdu hodně
to fakt můžeš být ráda za to „mama, baba“ - některé děti v té době neumí ani to. Neboj-však ona mluvit začne, až ti to poleze krkem, až jí nebudeš stačit odpovídat
takové období máme teď-nezavře tu papulu ani při jídle, takže dostat do něj něco, co by vzápětí pro samé kecání nevyteklo zpátky je docela umění ![]()
Tak k nám je 9mesicu a um:bába,táta,máma,děda,mnam,nána, ne ne ne,něco jako ána ale uplně to není jak by mělo bejt a ještě umí náký ale ted si nezvpomenu až si vzpomenu dopíšu,první slovo řekla ve4měsících a tp byla bába,starší v jejích měsících teda toho toik neuměla,ta uměla tak přes polovičku to umí anička,jinak ted je ukecaná že to je k nevíře a aniččee když se něco nelíbí,tak volá bud ne ne ne nebo máma ![]()
Brusek píše:
no to si myslím v 10m že bys chtěla opravdu hodněto fakt můžeš být ráda za to „mama, baba“ - některé děti v té době neumí ani to. Neboj-však ona mluvit začne, až ti to poleze krkem, až jí nebudeš stačit odpovídat
takové období máme teď-nezavře tu papulu ani při jídle, takže dostat do něj něco, co by vzápětí pro samé kecání nevyteklo zpátky je docela umění
Jinak mému brachvoi jsou 2roky a ten umí snad jen 5slov,tak si ztoho nic nedelj,kazdy dite je individualni ![]()
jéšiš můj Domča byl na mluvení taky línej jako prase, v roce jsem mu definitivně sebrala navždycky dudlík protože jsem si říkala že když ho má pořád v puse nemůže mluvit, a stejně začal až kolem druhého roku. Dneska mu budou 4 a někdy mám jeho otázek až nad hlavu. Typu: Mami kam jdeš - Na záchod - A proč? - Protože se mi chce čůrat - A proč?
A podobně.
Naší je 8 měsíců a umí bába, pápá, ňam, e-e, čč (jako když voláš polochcíplou kočku), a pá, když se koulí k topení. Syn toho v 8 měsících uměl daleko víc, ale zklamaná z toho nejsem ![]()
Nesrovnávej, času má dost ![]()
Jo, včera přidala mama, ale vypadá to, že si to asi jen spletla a v úmyslu zopakovat to rozhodně nemá
![]()
Ahojky, chtěla bych se zeptat, jestli je takových miminek víc, co moc nemluví:-)) Povídáme si s ní, ukazujeme věci, ale ona je tak pořád bába a občas tam hodí máma. Sem tam mňam mňam.