Převedení/prodej letenky u SmartWings

57
4.8.23 14:43

Převedení/prodej letenky u SmartWings

Zdravím, mám výše uvedený dotaz. Mám koupenou zpáteční letenku u této letecké společnosti z Prahy do jedné evropské metropole zhruba v půlce srpna s návratem posledního srpna. Kvůli jistým obtížím, které se náhle vynořily, však nakonec nebudu moci odletět. Bohužel není možné letenku stornovat, pouze by mi vrátily letištní poplatky ve výši cca 1 000,– Kč. Můžete mi, prosím, poradit, kde a jak by se dala tato letenka nabídnout někomu jinému/prodat? Myslím, zda případně existuje nějaký server pro inzerování takovýchto případů. Bohužel v mém okolí nikdo v tomto termínu letenku nevyužije, ani bych nevyužila změnu termínu.
Předem moc děkuji za odpovědi, řeším tuto situaci poprvé, tak proto se zde ptám:-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1938
4.8.23 15:02

Nechci ti brát iluze, ale podle mě nelze u nizkonakladovek změnit jméno na objednané letence, jen ji zrusit, tudíž nelze takto ani preprodat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
4.8.23 17:59
@Thrisha píše:
Nechci ti brát iluze, ale podle mě nelze u nizkonakladovek změnit jméno na objednané letence, jen ji zrusit, tudíž nelze takto ani preprodat.

Děkuji za odpověď. Bylo mi však telefonicky sděleno přímo u SmartWings, že to lze, samozřejmě za poplatek. Hledám proto nějaké „místo“ na internetu, kde je možno tuto letenku přeprodat. Budu moc vděčná, pokud mi hodíte nějaké tipy, nerada bych přišla o všechny zaplacené peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66320
4.8.23 18:01
@annie115 píše:
Děkuji za odpověď. Bylo mi však telefonicky sděleno přímo u SmartWings, že to lze, samozřejmě za poplatek. Hledám proto nějaké „místo“ na internetu, kde je možno tuto letenku přeprodat. Budu moc vděčná, pokud mi hodíte nějaké tipy, nerada bych přišla o všechny zaplacené peníze.

a řekli ti, jaký je ten poplatek? On taky může výt větší než cena letenky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
4.8.23 18:16
@vokishka píše:
a řekli ti, jaký je ten poplatek? On taky může výt větší než cena letenky.

Jj, řekli, je určitě nižší, takže bych na tom ve finále rozhodně netratila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
4.8.23 18:17

@annie115 omlouvám se, ale neznám žádný server který by toto nabízel, myslela jsem že hlavně proto, že převod na jinou osobu je buďto nemožný, nebo by to stejně vyšlo dráž.

Je to opravdu tak drahá letenka, že se to vůbec vyplatí řešit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.8.23 18:19
@annie115 píše:

Na FB je primo skupina nazvana “Zrusena dovolena”

zkus to, ale poplatek za zmenu jmena je vysoky, pokud to vubec tarif umoznuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
4.8.23 18:23
@Thrisha píše:
@annie115 omlouvám se, ale neznám žádný server který by toto nabízel, myslela jsem že hlavně proto, že převod na jinou osobu je buďto nemožný, nebo by to stejně vyšlo dráž.Je to opravdu tak drahá letenka, že se to vůbec vyplatí řešit?

Jj, vyplatí, proto to taky řeším…:-). Myslela jsem, že existuje nějaký server na internetu, kde je to možné… No v nejhorším o ty peníze přijdu:-(, i s touto variantou jsem smířená. Ale snažím se maximálně o to, abych aspoň o část vložených peněz nepřišla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
4.8.23 18:24
@under.pressure píše:
Na FB je primo skupina nazvana “Zrusena dovolena”zkus to, ale poplatek za zmenu jmena je vysoky, pokud to vubec tarif umoznuje.

Děkuji moc za tip, zkusím to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
4.8.23 18:25

@annie115 držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
4.8.23 18:43
@Thrisha píše:
@annie115 držím palce :kytka:

Díky. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118331
4.8.23 18:45
@annie115 píše:
Zdravím, mám výše uvedený dotaz. Mám koupenou zpáteční letenku u této letecké společnosti z Prahy do jedné evropské metropole zhruba v půlce srpna s návratem posledního srpna. Kvůli jistým obtížím, které se náhle vynořily, však nakonec nebudu moci odletět. Bohužel není možné letenku stornovat, pouze by mi vrátily letištní poplatky ve výši cca 1 000,– Kč. Můžete mi, prosím, poradit, kde a jak by se dala tato letenka nabídnout někomu jinému/prodat? Myslím, zda případně existuje nějaký server pro inzerování takovýchto případů. Bohužel v mém okolí nikdo v tomto termínu letenku nevyužije, ani bych nevyužila změnu termínu.
Předem moc děkuji za odpovědi, řeším tuto situaci poprvé, tak proto se zde ptám:-).

Zkus to nabídnout tady, třeba se někdo najde. Nebo bazos, aukro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
4.8.23 18:47

https://www.smartwings.com/…-cestujiciho
Dle této informace na jejich stránkách změnit jméno nelze. :think: pokud ti řekli, že ano, můžu se zeptat za kolik přesně to bylo a do jaké destinace je ta letenka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
4.8.23 18:52
@Sisika9 píše:
Dle této informace na jejich stránkách změnit jméno nelze. :think: pokud ti řekli, že ano, můžu se zeptat za kolik přesně to bylo a do jaké destinace je ta letenka?

Destinací nechci úplně prozrazovat:-), pokud to tedy nakonec nenabídnu i tady na eMiminu. Cenu přesně už nvm, ale vyhodnotila jsem to tak, že by se to vyplatilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
4.8.23 18:57
@Sisika9 píše:

No, dle této informace to tak opravdu vypadá :(, ale po telefonu mi řekli něco jiného… V krajním případě tedy tu částku obětuji, naštěstí to nebyla nějaká horentní suma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí