Propadla občanka dětí

202
2.8.23 10:13

Propadla obcanka deti

Ahoj, teď jsem zjistila, že dětem (5 a 9) propadla občanka v květnu. Moc jsem ji nevytahovala, tak to ani následovala. Na úřad už jsem nás objednala, nevíte zda se to nějak řeší když je propadla? Díky, u dospělých je to asi blbě, ale u dětí, když ani není povinná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65277
2.8.23 10:14
@EvaDDD píše:
Ahoj, teď jsem zjistila, že dětem (5 a 9) propadla občanka v květnu. Moc jsem ji nevytahovala, tak to ani následovala. Na úřad už jsem nás objednala, nevíte zda se to nějak řeší když je propadla? Díky, u dospělých je to asi blbě, ale u dětí, když ani není povinná?

u dětí určitě nijak, nemáš povinnost ji vůbec mít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
2.8.23 10:16

@vokishka diky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35928
2.8.23 10:17

Dneska si jdeme prehlasit trvalý pobyt a dcera má taky propadlou obcanku. Tak když si vzpomenu dám ti vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
2.8.23 10:26
@vokishka píše:
u dětí určitě nijak, nemáš povinnost ji vůbec mít

máš povinnost vrátit propadlé doklady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65277
2.8.23 10:29
@Lama Lama píše:

však ji vrátí. Dcera měla takhle doma pas asi dva roky propadlý a nikdo neřekl ani ň, když ho vracela a žádala o nový

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
2.8.23 10:39
@vokishka píše:
však ji vrátí. Dcera měla takhle doma pas asi dva roky propadlý a nikdo neřekl ani ň, když ho vracela a žádala o nový

No, což neznamená, že tu povinnost vrátit ho hned nemáš a že to někdo jiný řešit nebude. Pas mít taky nemusíš a já třeba dostala pokutu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65277
2.8.23 10:42
@Lama Lama píše:
No, což neznamená, že tu povinnost vrátit ho hned nemáš a že to někdo jiný řešit nebude. Pas mít taky nemusíš a já třeba dostala pokutu.

tak jsi měla smůlu na úřednici. Tak zakladatelka uvidí, co bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
2.8.23 10:45

Neřeší se nijak. My to řešili teď. Oba měli propadlou občanku 2 měsíce. Nikdo na to nic neřekl.

• Citovat
  • Upravit
81481
2.8.23 11:06
@vokishka píše:
tak jsi měla smůlu na úřednici. Tak zakladatelka uvidí, co bude.

No tak jasně, že záleží, na jakého pitomce narazíš. Já jen rozporuji tvé všeobecné tvrzení, že to nebudou řešit nijak, z důvodu, že občanku mít dítě nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24184
2.8.23 15:27

Propadle doklady se mají buď vrátit, nebo prodloužit, jinak člověk muže dostat pokutu. Řešila jsem letos nové pasy a já i jedno dítě jsme ho měli prošlé tak 2 roky. Paní to tedy momentálně řešila domluvou, ale říkala, ze muže byt i pokuta.
Ale pokud mas prošlé jen tři měsíce, tak si myslím, ze ti max řeknou, ze si to mas hlídat. Ale hodně záleží na úředníci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24184
2.8.23 15:28

Myslím si, ze je mám nějaká zákonná lhůta na výměnu, ale nevím jaká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6118
4.8.23 15:28
@Lama Lama píše:

Ne, už nějakou dobu nemáš. A protože nově tu povinnost nemáš a můžeš si staré doklady ponechat (ověřeno týden zpátky, kdy mi zůstaly všechny tři staré občanky všech tří dětí), tak tě za jejich nevydání ani nikdo nebude pokutovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
4.8.23 16:04
@SlečnaDahlia píše:
Ne, už nějakou dobu nemáš. A protože nově tu povinnost nemáš a můžeš si staré doklady ponechat (ověřeno týden zpátky, kdy mi zůstaly všechny tři staré občanky všech tří dětí), tak tě za jejich nevydání ani nikdo nebude pokutovat.

Tak jinak. Mas povinnost ho nechat úředně znehodnotit Pak si ho můžeš ponechat. To ona nenechala. A může to být problém. Záleží na urednici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí