Prevenar 20

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
121
12.3.25 21:18

Prevenar 20

Ahoj holky,

odkládáte nebo rušíte očkování Prevenarem 20 v závislosti na informaci o úmrtí dítěte, které bylo nedávno tímto naočkované?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4311
12.3.25 21:35

Ahoj, my uz to máme bohužel za sebou a přesně tuhle šárži měl můj syn v prosinci a lednu, tak snad se to nijak neprojevilo. Kdybych věděla to co teď rozhodne bych to odložila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65049
12.3.25 21:42
@someargue píše: Více

Tak předpokládám, že se to stalo teď někdy, tak jsi to dřív vědět nemohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2676
12.3.25 22:08
@someargue píše: Více

Presne, taky má dcerka tu šarži. V prosinci 1. dávka a před měsícem 2. dávka. Naštěstí neměla vůbec žádné reakce

Příspěvek upraven 13.03.25 v 08:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
13.3.25 08:05

Ahoj, dcera měla na 1. dávku taky přesně tuhle šarži. Teď v pondělí máme jít na druhou dávku. Očkování pokračuje prý s jinými šaržemi, tak nevím, nakolik ty jsou bezpečné. Určitě se na to zeptám doktorky. Zatím se klaníme spíš k doočkování, i když máme taky strach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
13.3.25 08:28
@Geografka píše: Více

Když to vezmeš čistě statisticky, kolik těch vakcín z té šarže bylo už vyočkováno a reakce byla jen na 1 a ještě není ani jisté, že to vážně způsobila vakcína. Mohla tam být nějaká vazba s něčím jiným, nevím, nejsem doktor ani patolog. Ale na vašem místě bych normálně doočkovala, i když strach tam asi trochu bude.

• Citovat
  • Upravit
10921
13.3.25 08:29

Taky mame naockovanou tuhle sarzi z ledna. Vcera sla kamaradka na ockovani a uz to meli stahnuty a neockovali tim.

Holky, predpokladam, ze kdyby mel byt nejaky problem, ze uz by se to projevilo?

Verim, ze to byla jen blba shoda nahod s tim ockovanim. Strasna situace. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
13.3.25 08:41

Díky moc za reakce!

My teď měli začínat, prozatím jsem to odřekla. Potom asi zvolím tu Vaxneuvance s 15 kmeny.

Jinak si taky spíš myslím, že to byla souhra náhod, ale strach tam je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
13.3.25 08:49

@DandátkoP Nejsem doktor, ale tento a minulý případ, o kterém nedávno psali (tam to byla, tuším, kombinace Prevenar 13+Hexa, už opakovaná dávka), se projevil krátce po očkování (cca do týdne).

U vás si tělíčko očividně poradilo, a takto bych strach neměla.

Je to hrozné, člověk chce děťátko ochránit a stane se tohle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9489
13.3.25 09:48

Není to šarží, prostě občas se stane, že nějaké to dítě očkování odnese. Buď úplně nejhůř nebo s nějakými následky. Prostě černý Petr, momentálně špatná situace imunitního systému, kdoví. Prostě se to stává a nikdo to neodhadne předem. Nemá cenu se kvůli tomu stresovat, to by člověk nemohl nic. Možná se to dá trochu minimalizovat-očkovat absolutně zdravé dítě, které v posledních dnech nepřišlo do styku s nikým nemocným, neočkovat víc vakcín najednou, potom dodržovat klid, bez fyzické námahy, necourat s ním mezi davy lidí. A věřit, že zrovna moje dítě bude bez reakce. Nic jinýho nezbývá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2676
13.3.25 11:15
@Pralinette píše: Více

Ano, taky jsem četla o te holčičce, ona měla myslím 2., anebo 3. dávku a reakce byla hned ten den. A matka je dětská lékařka a i přes tuto tragédii není odpůrce ockovani.

Jak jsem se včera podívala do toho očkovacího průkazu a viděla tu sarzi, tak jsem se vyděsila, ale říkám si, že měsíc po očkování, ještě jsme po Prevenaru měli Hexu, by se nějaké špatné reakce dávno projevily.

Ale je to neštěstí, nemůžu si to ani představovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ruzzicka
14.3.25 08:46

Ne, očkování neruším, ale vždy si o všem zjišťuji informace z důvěryhodných zdrojů, hlavně od pediatra. Každá vakcína může mít rizika, ale komplikace z pneumokokových infekcí bývají mnohem horší. Pokud máš pochybnosti, prober to s lékařem, ať máš klid.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek