Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Moje dcera prodělala zánět středního ucha a proto jsem se začala více zajímat o toto očkování. Dočetla jsem se, že děti do 2 let by měly být očkovány dvěma dávkami a od dvou let jednou dávkou. Jak by to tedy bylo s očkováním pro moji 20-ti (narozena 1.5.2006, tzn.skoro 21 měsíční) holčičku? Rozumím tomu tedy dobře, že by do dvou let musela být očkována dvěmi dávkami a ve druhém roce jednou dávkou nebo stačí teď jednu a ve dvou letech další? A popř. když by byla teď očkována, mohu dceru v těch dvou letech nechat naočkovat další dávkou až začátkem roku 2009? Ptám se kvůli příspěvku pojišťovny.
Pročítala jsem různé stránky, ale nikde jsem se odpověď na moji otázku nedočetla. Máte někdo s tímto více zkušeností?
ahoj, mám syna předvčírem 20měsíců. měli jsem dvě dávky prevenaru. a dostali jsme jej hrazený od pojišťovny pro opakované infekty. jestli jsi měla s dcerkou více zánětů ucha zeptej se na ORL. v opačném případě bych hleděla na zdraví dítěte a čím dříve očkovat tím lépe. VZP přispívá 1000,– na prevenar. mě dětská doktorka řekla, že čekat do dvou let u tahkle nemocného dítěte je riziko a měla v našem případě pravdu. už po první dávce (loni v listopadu) se výrazně zlepšíl. méně rýmy a méně kašle. výrazně méně.
Radka
ještě jsi se ptala na očkovací schéma, ale to ti přesně řekne doktorka, na internetu nic moc není. vím to. neboť jsem to hledala. stejně je donré to probart s doktorkou. protože prevenar má přesný postupy co se týče skladování, nesmí se přerušit chladící efekt…
my jsme dostali jednu a ihned za 2měsíce musela být další.
Ahoj,tak my byli ockovany tyden pred druhyma narozkama,ale ten tyden se uz neresil…Kdybych sla driv,museli bychom mit davky dve.VZP nam proplatila 500 Kc,i kdyz mel syn doporuceni,ze je vecny rymar..Jinak od te doby rymu take nemel a jsem rada,ze jsem mu neco takoveho mohla koupit.Mel sice reakci-jako vzdycky tri dny 38,zarudle a bolave misto vpichu.-ale obstali jsme to.Hodne stesti a zdrave ditko.
Ahoj,
já jsem teda neřešila, kdy dát druhou dávku, ale kdy přesně dát třetí dávku (mám mladší dítě). Napsala jsem do občanského sdružení Nahlas a jejich lékaři mi odpověděli. Je to www.nahlas-os.cz
Ale každopádně bych to raději neodkládala.
Měj se!
Ahoj,
já jsem teda neřešila, kdy dát druhou dávku, ale kdy přesně dát třetí dávku (mám mladší dítě). Napsala jsem do občanského sdružení Nahlas a jejich lékaři mi odpověděli. Je to www.nahlas-os.cz
Ale každopádně bych to raději neodkládala.
Měj se!