Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,prosím Vás nevíte kolikrát se dává lžička proti obrně?Moje dcera měla v lednu 2 roky a lžičku proti obrně jsme dostaly vloni jednu v březnu a druhou v květnu,ale dnes jsem byla u dr pro léky a sestřička mi dala pozvánku, že máme přijít zase na lžičku a to zase v březnu,jenže já právě nevím kolikrát se to dává,někde jsem četla že jen 2 lžičky a tak jsem na rozpacích,ani jsem se na to sestry nezeptala protože tam bylo moc lidí.
Děkuji předem za odpovědí.
Jejda já si nevzpomínám na žádnou lžičku, to jsi mě na:,–(ila brouka do hlavy. V očkováku nic nepřečtu, je to tam naškrábaný.
očkuje se to jen v březnu a v květnu takže to dostanete asi letos
)
eva5511 píše:
Jejda já si nevzpomínám na žádnou lžičku, to jsi mě na:,–(ila brouka do hlavy. V očkováku nic nepřečtu, je to tam naškrábaný.
A neměli jste očkování infanrixem hexa, tedy tou kombinovanou? Ta totiž tu obrnu obsahuje už v sobě…
Se lžičkou nemám zkušenost, jne vím, že se dává dva měsíce v roce celoplošně
My jsme mely infanrix, ale jdeme i na obrnu.
No budu verit doktorce…My teda jdeme na obrnu az ted, protoze dostavame nezivou injekcne, ne tu na lzicce. A jdeme trikrat. ![]()
capinka píše:
My jsme mely infanrix, ale jdeme i na obrnu.No budu verit doktorce…My teda jdeme na obrnu az ted, protoze dostavame nezivou injekcne, ne tu na lzicce. A jdeme trikrat.
No ale tady je důležité si říct, jestli to byl Infanrix hib (ten nahrazuje dříve obyčejnou vakcínu, která neobsahuje žloutenku a obrnu), anebo Infanrix Hexa (to je vakcína, která obsahuje to základní očkování - černý kašel, hemofilus a další plus navíc ještě žloutenku a ještě k tomu obrnu).
Je to ještě právě rozdíl v tom HIB a HEXA - hib je nešestivakcína a hexa je šestivakcína - zjednodušeně řečeno
Měli jsme infarin hexa, to je to placené že? Tak to jsu v klidu
eva5511 píše:
Měli jsme infarin hexa, to je to placené že? Tak to jsu v klidu
No dřív se to platilo, ted už to platí stát místo té klasické. Ale ten infanrix hexa už obsahuje všechno, takže tam se na obrnu nechodí zvlášť
debora píše:
Ahoj,prosím Vás nevíte kolikrát se dává lžička proti obrně?Moje dcera měla v lednu 2 roky a lžičku proti obrně jsme dostaly vloni jednu v březnu a druhou v květnu,ale dnes jsem byla u dr pro léky a sestřička mi dala pozvánku, že máme přijít zase na lžičku a to zase v březnu,jenže já právě nevím kolikrát se to dává,někde jsem četla že jen 2 lžičky a tak jsem na rozpacích,ani jsem se na to sestry nezeptala protože tam bylo moc lidí.
Děkuji předem za odpovědí.
Ahoj, dostali ste normálne pozvánku na klasické preočkovanie, to sa robí zas v březnu a květnu, rok po základnom očkovaní. Takže celkovo má dieťa dostať 4 lyžičky. Ďalšia lyžička by mala byť snáď až 13. roku veku.
eva5511 píše:
Měli jsme infarin hexa, to je to placené že?
Len malá technická, ešte prednedávnom sa platili ako Infanrix Hib (4-kombinácia BEZ obrny a BEZ žloutenky B) tak aj Infanrix Hexa (S obrnou a SE žloutenkou B), takže bude lepšie nahliadnuť do preukazu a zistiť, či netreba niečo doočkovať.
Gabika
V těch 13 (nebo 12 ?)letech je myslím už injekce, ne lžička. Kamarádky dcera tam na ní nějak byla ![]()
Snad se nepletu
janinkaz píše:
V těch 13 (nebo 12 ?)letech je myslím už injekce, ne lžička. Kamarádky dcera tam na ní nějak byla
Snad se nepletu
Vďaka za upresnenie, ja zas tak do detailu momentálnu prax nepoznám
, opisovala som info z príbalového letáku
Hm, je pravda, že je dobre, že štát platí adolescentom neživú obrnu, škoda, že to takto samostatne (Imovax Polio) neplatí aj miminkám, ale to je už iná téma ![]()
Gabika
No tak já nevim, ale v těch 12-13letech jsem dostala stoprocentně lžičku a cukr…žádné pigárko…:)
Hele tak já tedy nevím, ať tu nekecám
Pokud to tedy není pravda tam se kdyžtak omlouvám ![]()
Tady je povinné očkování, tam je obrna v 10.letech, ale jak nepíšou http://www.ockovacicentrum.cz/?…
Hm, tak asi je to fakt na lžičku a je to po ukončeném 10.roce a před dovršením 11.roku.
další posilující očkování (5.dávka) se provádí s monovakcínou v 11. roce (tj. po dovršení 10. roku a před završením 11. roku)
Podle doporučení výrobce monovakcíny (Imovax polio) by se měly všechny osoby podstoupit posilující očkování každých 10 let po ukončeném základním očkování (4 dávky) a podané jedné posilující dávky. Mimo to se doporučuje očkovat proti dětské přenosné obrně všechny dospělé osoby, u který existuje riziko expozice této nákazy a osoba byla očkována proti poliomyelitidě v dětství.
Takže se omlouvám za bludy ![]()
no pokud každých 10 let po předchozím, tak to už jsem promeškala:D
mě by obecně zajímalo, jak to je s přeočkováním mnoha látek, kterými nás napíchali za dětství, když jako dítě - dorostenec musím chodit na různá přeočkování. Pochybuju, že zas všechno vydrží doživotně…(teda ne, že bych měla zájem nechat si udělat ze zadní části těla jehelníček:D )