Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky, poraďte mi… Ve třech měsících má proběhnout očkování haxavakcínou, ale nám to mudra odložila o měsíc, jelikož nemá malej úplně zahojený ramínko po očkování TBC. Co si o tom myslíte???
![]()
Buď ráda, očkovat se nemá, pokud není zhojené TBC.
Mi naše dnes již bývalá dětská dr. syna naočkovala, ačkoli jizvu po TBC očkování zhojenou neměl - a upozorňovala jsem ji na to; cca do 14 dní mu to strašlivě zhnisalo (opakovaně praskající bolák plný hnisu o průměru cca 2cm), skončili jsme na plicním, několik měsíců to vymývali několikrát denně řepíkem a mazali antibiotickou mastí a můžeme být rádi, že se to zahojilo (potkávali jsme na plicním děti, které to musely jít řezat). Příčinou bylo dle plicařky předčasné očkování bez ohledu na stav jizvy - naše d. prostě potřebovala čárku v kolonce
.
ahoj,
my sme vecne chori, takze sme nedodrzali termin ani jedneho ockovania. nasa dr. tvrdi, ze radsej neskor (u nas to bolo zakazdym dokonca par mesiacov) nez potom riesit nasledky! ale tiez som sa bala, ci je to ok. no pri druhom ma to uz trapit nebude ![]()
angie
ahoj nám malého naočkovali poprvé hexou až v šesti měsícéch kvůli špatně se hojícímu TBC. myslím že se není čeho obávat,ale taky jsem se tomu dost divila Lucie
Ahoj,
Jasmína měla očkování odložené dokonce dvakrát. Jednou kvůli nemoci a podruhé kvůli tomu, že neumí pořádně pást koníčky. No, vůbec to nevadilo. Ptala jsem se na to jiné doktorky a ta mi říkala, že čím později dítě dostane hexavakcínu, tím líp. Takže se neboj, určitě bych počkala až se malému zhojí ramínko.
Ahoj.
Rozhodně se odložení očkování neboj.
Hanička je očkovaná více méně v termínu, ale starší začínal se základním očkováním v 8 měsících…narozen víc než měsíc před termínem, sledován na neurologii (ta doporučila posunout očkování na půl roku), následně prokázaná alergie na bílkovinu kravského mléka … další posun.
Nezhojená jizvička je také jedním z důvodů posunu očkování.
Beruška ![]()
Holky, díky moc!!! ![]()
Hned je člověk klidnější! Bála jsem se, aby jsme něco nezanedbali!
Ještě bych se vás ráda zeptala, jestli jste museli jít ukázat ramínko s očkovaným TBC kalmetizačním sestrám. M
udra říkala, že mi pošlou pozvánku, ale zatím mi nic nedorazilo?!?
Ahoj, my museli jít na kalmetizaci sami - měli jsme to nařízený už z porodnice- mezi 3.-4. měsícem, ale asi je to všude jinak. Ať se to brzy zahojí - my jsme zase neměli jizvu a reakci žádnou, takže musíme být ve 2 letech očkováni na TBC znovu - to je 2. extrém…
Ahoj,
Jasmínka dostala pozvánku na kalmetizaci, když jí bylo pět a půl měsíce. Takže můžete ještě počkat. Ale pokud by se nikdo neozval, zkusila bych se objednat sama.
Dcera se narodila s VVV, po porodu ji rozdýchávali, má nějaké problémy a tak jsme sledování na neurologii. Pediatr se furt ptá na očkování, mám trochu pocit že na to tlačí, ale na neuro říkají že s očkováním není kam spěchat.
Jak to je prosím s odkladem očkování? Do kdy se to může odkládat? A je to pro dítě bezpečné?
@Anonymní píše:Řídila bych se doporučením na neurologii a v žádném případě bych neočkovala dřív, než to neurolog doporučí. Pediatrovi řekni to samé a docela se divím, že na to tlačí, když neurolog to zatím odkládá
Dcera se narodila s VVV, po porodu ji rozdýchávali, má nějaké problémy a tak jsme sledování na neurologii. Pediatr se furt ptá na očkování, mám trochu pocit že na to tlačí, ale na neuro říkají že s očkováním není kam spěchat.
Jak to je prosím s odkladem očkování? Do kdy se to může odkládat? A je to pro dítě bezpečné?
@Anonymní píše:
Pediatrovi bych proste rekla NE a hotovo. Pripadne mu dones nejake potvrzeni z neurologie. On ti ale nic nakazat nemuze, navic pokud jsou k ockovani kontraindikace.
@Anonymní píše:
At to nepise neurolog do zpravy, co odevzdavate pediatrovi, at to ma cerne na bilem…resp rekla jsi pediatrovi, ze to neurolog nedoporucuje a proc? Jestli je nebezpecne odkladat ockovani…asi dokud neplanujete nekam cestovat ne…nepises teda kolik dceri je, ale je to na doktorovi, aby urcil, jestli je pro dite vetsi riziko ockovani, nebo ty nemoce
@Anonymní píše:
Mě na neuru napsali papír, že očkovat až po jejich potvrzení že se může. Asi byhc našla jiného pediatra, prostřední nemá očko doted
doteď, je mu 6