Vypukla někomu nemoc po očkování

1102
16.9.07 17:32

vypukla někomu nemoc po očkování

Ahoj maminky zajímá mě zda jste někdo měli nepřiměřenou reakci po očkování, nebo zda Vám u někoho propukla nemoc na očkovací látku.

Hlavně mě zajímají reakce na očkování:spalničky, zarděnky, příušnice Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11935
16.9.07 19:03

ahoj

zatim jsme meli jen hexa (zardenky a spol nas cekaji koncem listopadu)… a reakce mel tri dny 40, prujem, nejedl, natekla noha…ale to jsou asi „obvykle“ reakce.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
16.9.07 19:09

Kamarádky holka se po očku spalničky a spol po týdnu osypala (reakce se objevuje tuším 8-14den - pokud). Stejná holčička pak byla na očkování proti klíšťovce a skončila v nemocnici tuším s meningitidou počínající

U nás krom menší rozmrzelosti nebylo nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.9.07 22:20

My jsme meli napriklad po tomto ockovani reakci silenou. Asi 10 dni po ockovani dostala prvni teploty a zanet spojivek a skoro mesic jsme se neustale hrabali z nejakych nemoci - jako by ji to ockovani tak oslabilo, ze chytla vsechno co kolem ni proslo - od rymy pres teploty nejasnyho puvodu az po nejaky zanet v krku. Pry se to nekdy stava a museli jsme se z toho dostat proste poctivym lecenim.

neprihlasena Adela

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
17.9.07 00:24

Tak u nás taky reakce dost hrozná. Červené spojivky, oteklý krk pod usima (jako u příušnic), katar horních cest dýchacích. Skončili jsme s antibiotikama a přeočkování máme prozatím odložené. Ale i tak se toho už teď děsím. Radka a Štěpánek

• Citovat
  • Upravit
8
17.9.07 09:14

Ahojky,

u nas reakce na ockovani proti spalnickam a spol kupodivu zadna. Dost jsem se toho bala, ale uz ma v sobe dve davky a ani jednou nic. Ale teoreticky je mozne, ze to bylo proto, ze byl ockovan asi o pul roku pozdeji nez je bezne. Ockuje se to jednou za cas vic deti najednou a pokazde nam do toho prisla nejaka ryma nebo tak neco, takze proto to zpozdeni.

Ulrika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
17.9.07 12:51

Prave, ze u kluka jsem reakci mela, cca. 4 dny teplota 38.5, tak jsem u holciny zvolila setrnejsi vakcinu - tusim Priorix, sice asi za 500.- jedna davka, ale byla uplne v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
terulkaslunicko nepr.
26.9.13 07:16

Ahojte, obnovuji diskuzi. Včera jsem byla s dcerou na očkování druhé dávky proti spalničkám atd. Vypadala naprosto zdravá, takže se normálně naočkovalo. V noci začala mít rýmu a kašel, dneska ráno to pokračuje.

A teď k dotazu. Všude se mluví o tom, že děti musí být naprosto zdravé, když se jdou očkovat. Ale když začala v noci kašlat, tak musela být už nemocná v době očkování. Stalo se někomu něco takového? Je to nějak nebezpečné?

Možná se ptám hloupě…ale za ty dva roky, co jsem doma, tak jsem už tak zmasírovaná všema možnýma informacema o očkování, že mám prostě strach…Díky

• Citovat
  • Upravit
2159
26.9.13 07:29
@terulkaslunicko nepr. píše:
Ahojte, obnovuji diskuzi. Včera jsem byla s dcerou na očkování druhé dávky proti spalničkám atd. Vypadala naprosto zdravá, takže se normálně naočkovalo. V noci začala mít rýmu a kašel, dneska ráno to pokračuje.

A teď k dotazu. Všude se mluví o tom, že děti musí být naprosto zdravé, když se jdou očkovat. Ale když začala v noci kašlat, tak musela být už nemocná v době očkování. Stalo se někomu něco takového? Je to nějak nebezpečné?

tak zavolej doktorce…
mala mela rymu a doktorka ockovala… spis asi vadi teplota :nevim:

Možná se ptám hloupě…ale za ty dva roky, co jsem doma, tak jsem už tak zmasírovaná všema možnýma informacema o očkování, že mám prostě strach…Díky
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
26.9.13 07:57

Náš měl po MMR asi týden 40tky. Odpadl, byl úplně mimo. A pak začal dostávat nemoc za nemocí a hrabali jsme se z toho všeho dost dlouho. Nepřeočkovávala jsem už pak MMR v 5 ti letech, už mám z toho strach, co by se mohlo dít dál, co by se tím mohlo rozjet. Jinak se sestra bavila s učitelkou ve školce a ta jí řekla, že tolik reakcí na očkování u 5leťáků co je teď nebývalo, že má skoro každý reakci. Jak je to v jiných školkách a u dalších dětí nevím, u nás jsem to ani nezjišťovala. Rozhodla jsem se za sebe a kluka sama, když by něco se stalo tak mi u kluka nikdo jiný nepomůže, zůstane to všechno na rodičích a zdraví kluka mi nikdo nevrátí. Takže já už jsem opravdu do přeočkování v 5 letech nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
terulkaslunicko nepr.
26.9.13 08:22

Tak jsem volala doktorce, a pry se muze ockovat i při lehkem infektu :-/

@Romas taky z toho mam strach, objevuje se tolik negativnich zkusenosti maminek s ockovanim, ze to není ani mozne…mela jsem zajeci umysly ted ve dvou letech male s téma spalnickama, nakonec jsem ji to nechala naočkovat a hned ten den lehne…kdyby aspoň bylo cemu verit…na jedne strane masaz farmaceutických firem za ockovani a na druhé strane nekdy ne moc duveryhodne studie o negativnim vlivu ockovani…a pak si ma clovek udelat vlastní názor a zodpovědně rozhodnout za dite, jestli ockovat nebo ne…

• Citovat
  • Upravit
nepř. mišanila
26.9.13 09:25
@terulkaslunicko nepr. píše:
Tak jsem volala doktorce, a pry se muze ockovat i při lehkem infektu :-/@Romas taky z toho mam strach, objevuje se tolik negativnich zkusenosti maminek s ockovanim, ze to není ani mozne…mela jsem zajeci umysly ted ve dvou letech male s téma spalnickama, nakonec jsem ji to nechala naočkovat a hned ten den lehne…kdyby aspoň bylo cemu verit…na jedne strane masaz farmaceutických firem za ockovani a na druhé strane nekdy ne moc duveryhodne studie o negativnim vlivu ockovani…a pak si ma clovek udelat vlastní názor a zodpovědně rozhodnout za dite, jestli ockovat nebo ne…

Tak to mi doktor taky říkal, že rýma není na překážku. Tak jsem mu řekla, že to je sice možný, ale že já očkovat s rýmou nechci a nebudu. Konec diskuze :)

Nikdy nevíš, co se z počáteční rýmičky může vyvinout…takže děti dávám očkovat, jen když jsou zcela zdravé alespoň 3 týdny až měsíc, přes zimu tedy ani očkovat nedávám, protože to je pořád něco.
Syn třeba ještě nedostal přeočkování v 5 letech, už je mu přes šest, ale v poslední době má neustálé rýmy, kašle a je často nemocný, takže očkování nedám, až bude delší dobu naprosto zdravý…

A u tvé dcerky to může být jen nějaké nachlazení, nejspíš se s tím popere v pohodě. Reakce ny tohle očkování bývá tak týden až 10 dní nebo i déle, takže nezbývá než čekat a doufat, že to proběhne bez problémů…

• Citovat
  • Upravit
20155
26.9.13 09:28

Oni ta pravidla pro očkování někdy během loňského roku uvolňovali, a zároveň se měnily příbalové letáky v části nežádoucích účinků. Možná se ještě někde dá dohledat starý příbalový leták k MMR nebo Hexe, abyste si je mohly porovnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
26.9.13 09:35

Ahoj, zrovna včera jsem četla tady to.. někde je tam zmínka, že některá očkování nevadí ani při mírném nachlazení..

http://www.novinky.cz/…ecnosti.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
terulkaslunicko nepr.
26.9.13 09:40
@nepř. mišanila píše:
Tak to mi doktor taky říkal, že rýma není na překážku. Tak jsem mu řekla, že to je sice možný, ale že já očkovat s rýmou nechci a nebudu. Konec diskuze :)

Nikdy nevíš, co se z počáteční rýmičky může vyvinout…takže děti dávám očkovat, jen když jsou zcela zdravé alespoň 3 týdny až měsíc, přes zimu tedy ani očkovat nedávám, protože to je pořád něco.
Syn třeba ještě nedostal přeočkování v 5 letech, už je mu přes šest, ale v poslední době má neustálé rýmy, kašle a je často nemocný, takže očkování nedám, až bude delší dobu naprosto zdravý…

A u tvé dcerky to může být jen nějaké nachlazení, nejspíš se s tím popere v pohodě. Reakce ny tohle očkování bývá tak týden až 10 dní nebo i déle, takže nezbývá než čekat a doufat, že to proběhne bez problémů…

právě, taky ji nechávám očkovat pouze, když je už dlouho 100% zdravá…včera odpoledne bylo vše OK, kdyby měla třeba jen rýmu, tak bych ji očkovat nenechala…mám z očkování respekt - proto mě vyděsilo, že je teď nemocná, musela to v sobě mít už při očkování… :zed: je to na palici :-D

někdy si připadám jak hysterická matka, ale mám z každého očkování prostě strach

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek