Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
známých chlapeček onemocněl v roce a půl zánětem středního ucha a dopadlo to tak, že ohluchl. Byla to pneumokoková infekce. Všimla jsem si, že už tady nějaká diskuse na toto téma proběhla, ale chtěla jsem se zaptat, jestli jste slyšely něco o občanském sdružení Nahlas? Snaží se rozšířit mezi maminky informace o očkování proti pneumokokům…
julie
S ničím takovým jsem se nesetkala, malá měla již 3× zápal plic, tak jsemšla k Mudr, že bych ji nechala naočkovat pmeumokokovou vakcínou, ale nesetkala jsem se s pochopením. Nechala jsem si ji teda napsat a teď šetřím, protože stojí 2000,– kč. I když by ji prý měla mít hrazenou z pojiš´tovny, lékařka mi to takto nechce napsat, že by si to neobhájila.
Takže šířit toto mezi maminky je nutnost, když i lékaři jsou proti.
Ahoj Kačko,
to je fakt divné, že to nemáš hrazené. Dívala jsem se na stránky toho sdružení Nahlas, o kterém psala Julie. Nevzpomínám si totiž, jestli je to hrazeno po 3 nebo 4 zápalech plic, ale napiš jim, zeptej se jich:
www.nahlas-os.cz
Já jsem nechala děti očkovat, protože jsem slyšela o těch rizicích a navíc dcera měla hodně komplikovaný zápal plic. Pak v létě měla virózu, která vypadala skoro stejně, tak jsem si jen vyčítala, proč jsem tak dlouho čekala. Teď jsou naočkované obě děti ![]()
Myslím, že je to dobrá investice ![]()
Ahoj, jdu s dotazem, kamarádky malá má pneumokokový zápal plic, byla s tím v nemocnici na Jipce, dneska je pouští domů, už je bez teplot, antibiotika na to dneska bere třetí den. Teď ten problém, přijede a bude potřebovat pohlídat malou, už nebyla v práci přes týden, jako samoživitelka už musí, nikoho jiného nemá, jenže já mám doma roční mrně, těžkého atopika, samoz0řejmě bez očkování proti pneumokokům. Co teď, mám strach, myslíte, že může být stále infekční? Doktor prý řekl, že ne, ale stejně, dostat to náš chcípáček, je zle, ona ale zase do práce musí a má jen nás, no to je zase situace
promiňte ten anonym, jak nepíšu jen o sobě, ale o cizím dítěti, raději anonymně.
Ahoj, jdu s dotazem, kamarádky malá má pneumokokový zápal plic, byla s tím v nemocnici na Jipce, dneska je pouští domů, už je bez teplot, antibiotika na to dneska bere třetí den. Teď ten problém, přijede a bude potřebovat pohlídat malou, už nebyla v práci přes týden, jako samoživitelka už musí, nikoho jiného nemá, jenže já mám doma roční mrně, těžkého atopika, samoz0řejmě bez očkování proti pneumokokům. Co teď, mám strach, myslíte, že může být stále infekční? Doktor prý řekl, že ne, ale stejně, dostat to náš chcípáček, je zle, ona ale zase do práce musí a má jen nás, no to je zase situace
promiňte ten anonym, jak nepíšu jen o sobě, ale o cizím dítěti, raději anonymně.
Já bohužel dala očkovat malou, ale od té doby má epilepsii a dva typy záchvatů, má poruchu řeči, ve třech a půl letech pomalu nemluví. Bylo prokázané, že to má právě po tom očkování, jak se říká pro dobrotu na žebrotu.
@Jančakecalka píše:
Já bohužel dala očkovat malou, ale od té doby má epilepsii a dva typy záchvatů, má poruchu řeči, ve třech a půl letech pomalu nemluví. Bylo prokázané, že to má právě po tom očkování, jak se říká pro dobrotu na žebrotu.
Nám a nejen nám pomohla detoxikace joalis preparáty. Více o vsem co se stalo a deje nyni na webu http://vakcinacnidetoxikace.webnode.cz
Díky mé mámě vím, ze MUDr. Jonáš ma nové také preparát na detoxikaci, který pomáhá právě dětem s epilepsií. Držím palce. ![]()
@Jančakecalka myslím, že tazatelka se neptala na reakce na očkování ![]()
Jinak anonymko…popravdě? nepohlídala bych…je to sice smutný, ale já bych se bála, takhle ihned po nemoci, těsně po propuštění z nemocnice, bůh ví, co si odtamtud ještě přinesli…
s ročním dítkem bych si to nelajzla, možná týden po propuštění, po dvou týdnech už téměř jistě, ale takhle brzy ne ![]()
@Mar__tanka1983 Jenže ono to souviselo s předchozími příspěvky, aspoň mě to tak připadlo. Už anonymka psala OT.
@kaštinka jo jasný
já to nemyslela zle, jen že ta původní diskuse je šest let stará, takže odpověď Janči je sice k původnímu tématu, ale mimo aktuální dotaz…
Anonymní, já nevím. V tomhle ohledu jsem nedůvěřivá (špatná zkušenost) a radši bych si tvrzení od kamarádky ověřila u svého pediatra. Zavolala bych prostě dětskému lékaři, popsala situaci a průběh nemoci, od kdy do kdy a zeptala se, jestli si myslí, že je to bezpečné. Nevím jaké vztahy s kamarádkou máte a jaká je, ale sama píšeš, že nemá jinou možnost, do práce musí a kdyby řekla, že k dětem její dítě ještě nesmí, nepohlídala bys. Zoufalí lidé dělají zoufalé činy, já bych si to prostě ověřila u dr.
Kdybych dceru nemela ockovanou, tak bych si taky netroufla po tak kratke dobe ![]()
Poku tvoje dite neni ockovane tak doporucuji nehlidat.. to bych se asi bala.. ja mam ditko ockovane.. tady v holandsku je to v zakladnim ockovani… kamaradka to yrcite pochopi.. ![]()
Anonymní, záleží na tom, kdy bude chtít hlídat. POkud hned po propuštění, tak já bych ani náhodou nepohlídala. je to obrovský risk, a já jako maminka bych nesvěřila čerstvě vrátivší se dítě z nemocnice nikomu jinému - min. 3 dny bych ještě byla doma stůj co stůj, nikdy totiž nevíš, co dalšího si dítě z té nemocnice mohlo přinést - moje si třeba z chíry odneslo rotavira
- nebo zda je dítě správně zaléčené, mohou se objevit komplikace…
je to možná ošklivé vůči kamarádce, ale jednoznačně fér vůči jejímu dítěti a hlavně i mému,..
jinak běžně po 3 dnech antb, pokud zabrala, dítě infekční není. to by ale pro mě nebyl jediný problém.
jinak typické, co tahle číst dotaz, kterým byla diskuze obnovena? o žádném očkování nebyla řeč
tak nevím, jak s tímhle souvisí NU po očkování. ![]()
Já bych své dítě naočkovat nechala, starší pneumokoka má, a to jsem ho jště plně hradila, a mělo ho každé desáté dítě, mrně mělo prostě šílené reakce jen na hexu, takže s pneumokokem čekaám do dvou let, až bude stačit jedna dávka, nikam ji nevodím, v podstatě ji dost izoluju, no kamarádka jinou možnost nemá, když nepřijde zítra do práce, dostane padáka, nevím, jak to vyřešit, ona ví, že se bojím, ale je zoufalá, v jednu brnknu našemu dětskému, první antibiotika do kapačky dostala v neděli večer, pokusím se přemluvit švagrovou, aby si vzala zítra naše mrně, že bych šla hlídat k ní domů, já jako dospělák bych to nemusela pak donést domů, což? Pak je víkend, já vůbec nevím, jak to vyřešit, sobecky bych se na to chtěla vykašlat, ale ona prostě zítra do práce musí ![]()