Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
může mi někdo napsat proti jakým nemocem je očkování vakcínou infanrix hib?
Ahojky:O)
Očkování je, alespoň myslím, proti záškrtu, tetanu, dávivému kašli a proti „hemofilu“ typu b.
Pa, Jaa
Dostali jsme ji pred tydnem, je to záškrt, tetanus, černý kašel, haemophilus influenzae b, dětská obrna, hepatitis B.
ame.
Ahoj,
ahoj jaa, ahoj ame
.
v „hibu“ jsou jen 4 nemoci, jak psala Jaa - dava se jako setrnejsi, neni tam detska obrna a zloutenka …
ty jsou v hexavakcine, jak psala Ame ![]()
S.
Dobrý den maminky, oživuji tuto diskusi, jelikož vážně uvažujeme nad touto vakcínou jako šetrnější alternativou k hexe (tu nechceme). Vaše zkušenosti? A dá se dítě starší 6 m. naočkovat ve schématu 2+1? Někde jsem četla, že ano, ale konkrétní zkušenost by byla vypovídající víc. Děkuji všem.
Infarix HiB se očkuje ve schématu 2+1 standardně. Obvykle se podává buď ve věku 3,4 a 5 měsíců nebo ve věku 2,4 a 6 měsíců.
@paola white píše:
Infarix HiB se očkuje ve schématu 2+1 standardně. Obvykle se podává buď ve věku 3,4 a 5 měsíců nebo ve věku 2,4 a 6 měsíců.
Nojo, ale v příbaláku je ještě tohle :
Pro zabezpečení dlouhodobé ochrany se doporučuje podat ve druhém roce života posilovací (booster) dávku DTP a Hib vakcíny. Po uplynutí druhého roku života se všeobecně nedoporučuje podání další posilovací dávky vakcíny proti Hib.
Takže je třeba si asi pohlídat, aby se v průběhu druhého roku taky „NEDOPORUČOVALO“
![]()
@Frema77 píše:
Dobrý den maminky, oživuji tuto diskusi, jelikož vážně uvažujeme nad touto vakcínou jako šetrnější alternativou k hexe (tu nechceme). Vaše zkušenosti? A dá se dítě starší 6 m. naočkovat ve schématu 2+1? Někde jsem četla, že ano, ale konkrétní zkušenost by byla vypovídající víc. Děkuji všem.
Podat se určitě dá, záleží na tvojí Mudře.
Jak píše Paola, v příbaláku se píše „Obvykle se podává“… My jsme s naší Mudrou vedli sáhodlouhé diskuse o to zpropadené slůvko „obvykle“ ![]()
Nakonec jsme ji přesvědčili, že obvykle neznamená, že se nedá podat jindy (později) ![]()
@Karel Babače píše:
Nojo, ale v příbaláku je ještě tohle :
Pro zabezpečení dlouhodobé ochrany se doporučuje podat ve druhém roce života posilovací (booster) dávku DTP a Hib vakcíny. Po uplynutí druhého roku života se všeobecně nedoporučuje podání další posilovací dávky vakcíny proti Hib.
Takže je třeba si asi pohlídat, aby se v průběhu druhého roku taky „NEDOPORUČOVALO“![]()
hele znáš je hajzlíky z GSK. nechápu proč by se dával booster? v zahraničí běžně funguje schéma 2+1 i u hexy a nezdá se mi že by třeba na Slovensku byly šílený epidemie?! no vždycky je lepší prodat 4 dávky než 3… ![]()
Děkuji moc, a Vy jste vakcínou očkovali? Co reakce Vašich dětí? Jelikož náš prcek již téměř od porodu bojuje se zahleněním, tak stejně chceme, aby byl očkovaný až bude OK. Teď mu jsou 4 měsíce. Proto jsme začali uvažovat o této vakcíně, která je přeci jen šetrnější než hexa a navíc mi přijde hrozné narvat to do organismu, který již tak dlouho bojuje s nějakou infekcí.. ach jo
popravdě se z očkování pro mě stala noční můra. ![]()
@Frema77 píše:
Děkuji moc, a Vy jste vakcínou očkovali? Co reakce Vašich dětí? Jelikož náš prcek již téměř od porodu bojuje se zahleněním, tak stejně chceme, aby byl očkovaný až bude OK. Teď mu jsou 4 měsíce. Proto jsme začali uvažovat o této vakcíně, která je přeci jen šetrnější než hexa a navíc mi přijde hrozné narvat to do organismu, který již tak dlouho bojuje s nějakou infekcí.. ach jopopravdě se z očkování pro mě stala noční můra.
pokud se syn potýká takhle dlouho s nějakou infekcí, rozhodně bych se očkování vyhla do úplného uzdravení a objasnění příčiny! já HiB neočkovala a pokud vím tak Karel taky ne. navíc reakce jednoho nic neznamená. to že třeba jiné dítě reagovalo dobře neznamená že to budete mít stejně… rozhodně chtěj po doktorce nějaké vyšetření proč prcek postonává. jinak před samotným očkováním doporučuji nechat nabrat krev na CRP (zánětlivé markery) ať máš jistotu že v těle neprobíhá skrytý infekt
Mame za sebou prvni Infanrix HIB ve 3 mesicich (ve 4,5 ale mala byla nedonosena, proto jako kdyby mela 3). Reakce dle doktorky zadna. Realna reakce byla teplotka 37,5 cely tyden po ockovani a nasledne po tydnu teplota 38,5, zvraceni, zelena stolicka. Nekolik dnu po sobe. Podle doktoru to nesouvisi s ockovanim. Blizi se nam termin 2. davky a chci bojovat za to, aby ji dostala nejdrive po 5 mesicich. Kdyby existovala nejaka jeste setrnejsi vakcina, tak bych sla do ni. Ale nevim o ni. Ockovali nas v OC Motol, ale pristi davka pry staci od nasi doktorky, protoze je mala bez reakci. Tak vubec nevim jak se k tomu postavit. Chtela bych neco setrnejsiho nez HIP a co nejdpozdeji. Poradite?
@tavi píše:
Mame za sebou prvni Infanrix HIB ve 3 mesicich (ve 4,5 ale mala byla nedonosena, proto jako kdyby mela 3). Reakce dle doktorky zadna. Realna reakce byla teplotka 37,5 cely tyden po ockovani a nasledne po tydnu teplota 38,5, zvraceni, zelena stolicka. Nekolik dnu po sobe. Podle doktoru to nesouvisi s ockovanim. Blizi se nam termin 2. davky a chci bojovat za to, aby ji dostala nejdrive po 5 mesicich. Kdyby existovala nejaka jeste setrnejsi vakcina, tak bych sla do ni. Ale nevim o ni. Ockovali nas v OC Motol, ale pristi davka pry staci od nasi doktorky, protoze je mala bez reakci. Tak vubec nevim jak se k tomu postavit. Chtela bych neco setrnejsiho nez HIP a co nejdpozdeji. Poradite?
jedině si na vlastní triko sehnat monovakcíny
@tavi píše:
Ono to nebude s tou posunutou druhou dávkou tak jednoduché. Aby tě pak nenutili to očkování celé zopakovat.
Zkus napsat o radu Dr. Petrášovi z www.vakciny.net (petras@vakciny.net)… ale chvíli trvá, než odpoví.
@Karel Babače, dekuji zkusim. My jsme u prvni posunovali dle libosti (bydleli jsme mimo cr) a pokazde jsem nahlasila nachlazeni. A vychazelo to. Jenze jsme meli v Motole fakt super doktorku v tom ockovacim centru. Ted tam uz neni a je to blby. A taky jsem meli duvod - apnoickou pauzu, opakovanou. Druha je „pouze“ nedonosena.