Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No nééé ![]()
Gabika je zase tady s úskalím očkování…
Ty mě fákt bavíš, věříš mi to
![]()
Já teda jenom nechápu, proč zakládáte pořád nové diskuse a nepokračujete dál v těch původních.
Janinko, to nebylo na tebe, ale už tu druhou diskusi zakládal někdo jiný, než tu první a tuhle, ne? Proto to množné číslo
.
Pane bože, Ty to vidíš.
Sorry, nejsem věřící, ale TREFNĚJŠÍ VĚTA MĚ NENAPADÁ.
Gabiko.
Původně jsem napsala „drsnější“ příspěvek, ale smázla jsem ho.
Nechci Tě dostat do polohy, kdy se budeš cítit kamenovaná za svůj názor.
Ale - píšeš, že „obnovuješ“. Tak jo, já taky obnovuju. Tedy navazuju na předchozí „Úskalí“, jo?
Jen tak pro příklad, jednu citaci (ze stránek anamneza.cz)
Tak si vezměme, proti čemu jsou naše děti (mimo jiné) očkovány:
Záškrt je závažné infekční onemocnění, které může mít bez včasného zahájení léčby smrtelný průběh. Díky očkování a dobrým hygienickým poměrům byl záškrt ve vyspělých zemích prakticky vymýcen. V mnoha rozvojových zemích se však ještě stále šíří. V oblasti dřívějšího Sovětského svazu byl v první polovině 90. let zaznamenán silný nárůst případů onemocnění.
Proč myslíš, Gabiko, že se asi např. záškrt šíří v rozvojových zemích?
Ano, je tam psáno „díky očkování a hygienickým poměrům“ - ale předem odmítám tvrzení, že bychom si vystačili s dobrými hygienickými poměry.
Ano - Ty je budeš dodržovat, já je budu dodržovat, ale budou je dodržovat všichni???
Pak mi tedy zbývá ještě doplnit ty hygienické návyky očkováním.
Ať se radši očkuje plošně, než vůbec!
S vlasama dvacet centimetrů od hlavy si představuju, že se okruh odpůrců očkování začne rozrůstat.
A už jdu od PC hodně daleko, nejlíp do postele, páč se na noc nerada rozčiluju (stejně pozdě, už jsem se nakrkla)
Petulda, janinkaz - zakladala som novú diskusiu, pretože jej téma skutočne s predchádzajúcimi veľmi nesúvisí. Nehovorí sa v ňom ani trochu o povinnom očkovaní. Je ale pravda, že som ju mohla nazvať inak, zdá sa, že na tento názov sa tu reaguje ako býci na červenú farbu… Iba som našla zaujímavý článok a chcela som naň upozorniť a pokecať o ňom s ľuďmi, ktorí ho tiež čítali, prípadne sa o podobné témy zaujímajú, trochu im rozumejú, chcú im rozumieť… (Od toho diskusné fórum je…) Ak k takýmto ľuďom nepatríte, nechápem, prečo tu mrháte miestom na serveri emimina, a aj svojim drahocenným časom len preto, aby ste svoj nezáujem zverejnili.
Pitrisek - tak týmto príspevkom si naozaj mala nadviazať v predchádzajúcej diskusii, preto ti odpovedám tam.
Gabika
Gabiko - pokud chceš zahájit diskusi, která prvoplánově nesouvisí s těmi předcházejícími, potom je zarážející, že ji zahajuješ slovy
„Dovolím si obnoviť diskusiu o očkovaní.“
Sama píšeš, že ji chceš obnovit, a ještě ji nazveš Úskalí očkování III. To znamená, že je třetí v pořadí?? Nezlob se, ale pokud chci vytvořit JINOU diskusi, tak si ji nazvu ASPOŇ TROCHU JINAK (to číslo za názvem - promiń- ale o obsahu nic nevypovídá!!)
Takže my dvě spolu budem diskutovat - dle Tvé představy - na Úskalí očkování II, zatímco tady budeš na Úskalí očkování III diskutovat pouze o černých (pravých) neštovicích ???
Tak si to prosímtě příště nazvi třeba Úskalí nepovinného očkování (a dej tam nějaký číslo, ať to zase nespletu, jooo???)
Je snad naprosto jasné, čeho se ty dvě předchozí týkaly! Tím nechci říct, že nemáš právo o tom diskutovat. Každý má právo diskutovat.
Takže já jsem jen logicky pokračovala v tématu - Ty nám chceš zřejmě předkládat nové důkazy, proč neočkovat - nebo o čem vlastně jsi chtěla pokecat a polemizovat?
Chtělas vystrašit mamky, které své děti povedou na očkování? Nebo VAROVAT? (nazvat to můžeš jakkoli - též máš právo)
Jaká diskuse měla navázat na úvodní příspěvek, ve kterém píšeš, že chlapec málem zemřel po očkování proti pravým neštovicím?
Prosím - diskutuj - nikdo Ti nebrání, ale musím s Tebou souhlasit POUZE v jedné věci: že toto téma opravdu působí jako rudý šátek na býka!!
A to minimálně na mě!
Pochopila jsem, že jde o pravé neštovice, které jsou prohlášeny za vymýcené, leč to bohužel neznamená, že je s nima navěky amen (to sis, předpokládám, taky zjistila, když se o to téma zajímáš - jak píšeš!)
A pak jsi to tedy mohla nazvat nějak, aby z toho vyplynulo, že chceš POKECAT O ČLÁNKU O OČKOVÁNÍ PROTI PRAVÝM NEŠTOVICÍM.
Nebo jsi potom chtěla diskusi rozšířit i na další očkování… to už nevím, to Ti nebudu, jak se říká po našem, „vkládat do úst“.
Takže páá pááá
a já už sem radši nebudu nahlížet. Zvedá se mi tepová frekvence a to fakt v tomhle vedru nepotřebuju
A ještě teda k Tvé odpovědi na můj ZDEJŠÍ příspěvěk, kterou jsi (pro mě z naprosto nelogických důvodů) napsala k předchozí diskusi (tematicky vymezené ČÍSLEM II) na kterou já odpovídám TADY (protože pro mě jsou čísla, co se týče očkování, významnově prázdná):
Ty nechceš v poklidu diskutovat. Ty chceš, abychom my Ti přinášely další a další důkazy, proč vlastně necháváme své děti očkovat proti čemukoli, a sama spolu s dalšími nám chceš snášet důkazy o tom, proč neočkovat.
Selský rozum mi velí, že NĚCO TADY NENÍ V POŘÁDKU. čus
pitrisku, že se potřebuješ rozčilovat…máš to zapotřebí? Už se toho očkování nevšímej a mysli si svoje, jako já…
pitrisek píše:pitrisu ja se rada bavim a Ty jsi me pobavila-dik-hele ja bych to touhle fajn vetou ukoncila ne?
A vůbec.
Nevim proč se rozčiluju.
Za všechno může UFO. ČAU
Milá Pitrisek,
ZNOVU opakujem, že ľutujem, že som diskusiu nazvala tak, ako som nazvala. Bohužiaľ to už teraz nezmením, a ani vlastne nechcem (mnoho ľudí sa tu zaujímavo prejavilo, a mne to za tú skúsenosť stálo). Diskutovanú tému som skutočne neplánovala rozšíriť na ďalšie ochorenia (preto som ti aj odpovedala do príslušnej diskusie), to by som urobila v už starších témach (vieme ktorých), diskusiu na ostatné choroby tu vlastne rozširuješ ty.
Píšeš: „Ty nechceš v poklidu diskutovat. Ty chceš, abychom my Ti přinášely další a další důkazy, proč vlastně necháváme své děti očkovat proti čemukoli, a sama spolu s dalšími nám chceš snášet důkazy o tom, proč neočkovat.“
No neviem, ale nie je diskusia vlastne o tom, že obe strany predkladajú svoje argumenty a snažia sa vysvetliť svoje stanovisko? Že sa snažia názorovo zblíziť (alebo trebárs nie)? A ja za seba možem povedať, že sa snažím diskutovať „v poklidu“, nikoho neosočovať ani neurážať.
Pokiaľ ťa téma, ktorá akýmkoľvek sposobom súvisí z nežiadúcimi účinkami očkovania, takto rozčuľuje, prečo to čítaš? Ak očkovaniu tak veríš, prečo ťa rozčuľuje, že niekto tomu nedoveruje tak bezvýhradne a chce si o tom pokecať? Objektívnu pravdu o očkovaní nezmení, že ja si myslím niečo iné ako ty , nech už je tá pravda akákoľvek, nie?
K tomu tvojmu, že chcem strašiť maminky, ktoré svoje deti na očkovanie povedú, ti zase musím napísať, že sa mýliš. Za prvé, v tejto téme som chcela skutočne hovoriť len o článku v Respekte, a na očkovanie proti pravým neštoviciam žiadna matka na svete svoje dieťa nevodí.
Gabika
Dovolím si obnoviť diskusiu o očkovaní.
Práve sa mi dostal do rúk Respekt č.29, kde je veľmi zaujímavý článok o očkovaní proti pravým neštoviciam. Píše sa v ňom o tom, ako dvojročný synček amerického vojaka, ktorý bol očkovaný proti pravým neštoviciam, takmer zomrel. Šlo o to, že očkovanie sa v USA robí živým oslabeným vírusom (ako mnoho očkovaní aj u nás), ktorý síce priamo pravé neštovice nevyvoláva, je ale veľmi podobný vírusu pravých neštovic. Po očkovaní otca sa u syna odrazu objavila vyrážka, ktorá sa veľmi rýchlo šírila a priebeh bol celkovo veľmi podobný ako u pravých neštovíc. Nakoniec ho v poslednej chvíli zachránili (už bol v kóme) pomocou ešte neschváleného experimentálneho lieku. Vysvetlenie toho, prečo sa to stalo je také, že dieťa malo oslabenú imunitu, preto ochorelo.
A ešte pár zaujímavostí:
(Tento prípad sa stal tohto roku v marci.)
Gabika