Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
tak do Úskalí očkování I jsem psala, Úskalí II jen četla a stejný úmysl jsem měla i teď. Jen mi to nějak nedá…
Myslím si, že naprosto chápu Gabiky důvod, proč nepokračovala ve staré diskuzi - ze stejného důvodu se zakládají stále dokola diskuze o stejných kočárech apod. - napíšeme-li do staré diskuze, prostě se na chvíli vlevo dole zobrazí příspěvek, ale ne na dlouhou dobu. Založíme-li diskuzi novou, je šance, že ji uvidí více lidí, přeci jen pokles nového tématu na 11.místo trvá déle, než u pouhého příspěvku.
Fakt mě mrzí, že zájemce o informace si tu najde tak leda dohadování na osobní úrovni. Není nakonec jedno, jak Gabika diskuzi nazvala? Podstatné je sdělení, ne název. Úskalí nepovinného očkování by to ale určitě nebylo, pravé neštovice nejsou ani nepovinné, to jsou plané.
Podle mého názoru chtěla Gabika spíš upozornit na problematiku očkování živými, pouze oslabenými mikroorganismy. A taková u nás zatím stále máme. Viz známá „obrna na lžičku“. Málokdo ví, že očkovaný jedinec vylučuje virus z těla po dobu až 6 týdnů a může být potenciálním nebezpečím pro neočkované jedince a lidi s oslabenou imunitou či po chemoterapii. Kdyby nedejbože k nějaké komplikaci díky této skutečnosti došlo, pochybuju, že by se někdo spokojil s konstatováním, že za to může UFO.
Nejsem odpůrcem očkování, jen souhlasím s Gabikou v tom, že je třeba vše zvažovat. Čteme etikety u potravin, ale nehledáme relevantní informace o očkovacích látkách. A plakáty firem, které vakcíny vyrábějí snad nikdo za zdroj relevantních informací považovat nemůže, firma chce prodat a ne zcela nezaujatě předložit PRO a PROTI a počkat, jak se klient rozhodne. Jak se asi tak může rozhodnout například po shlédnutí reklamy typu - jedna, dvě, klíště jde, klíště si jde pro tebe…
![]()
Samozřejmě jsem jednoznačně pro očkování proti tetanu, záškrtu atd., ale jako všude i u očkování platí všeho s mírou.
Gabiko děkuji za odkaz na článek v Respektu, rozhodně se vyplatí podobné informace vědět. Obdivuji tvou odvahu, bo na podobných diskuzích je vidět, proč řada lidí raději píše anonymně, jako v případě zakladatele Úskalí II…
A z čeho konkrétně pitrýsku myslíš, že by tvá pediatrička měla jít do kolen? ![]()
z vašich úskalí očkování.
dál je to no comment protože nemá cenu nic říkat, vy to přece všechno víte líp.
Měla jsem poslechnout Pavličku.
pitrýsku z toho by ale tvá pediatr neměla jít do kolen, to by měla VĚDĚT ![]()
Kopíruju z www.vakciny.net:
Živá perorální
vakcína (OPV)
Kontraindikace Je kontraindikována pro osoby s imunosupresivní léčbou nebo ve společné domácnosti s osobou s touto léčbou
Nežádoucí účinky Možná paralytická poliomyelita (i pro osoby v blízkém kontaktu)
Riziko Existuje potencionální riziko vzniku nového „divokého“ kmene z původního vakcinačního viru (VDPV)
Vylučování viru Vylučování viru po očkování je běžné a vytváří možnost kolektivní imunizace, ale současně i rizika vzniku VAPP
Sice se hádáš s Gabikou, že tu straší matky, ale tohle jsou informace ze seriózního serveru, které valná většina lidí, kteří se o problematiku očkování zajímají, ví… Bohužel je ale neví valná většina lidí, které by pediatři, místo padání do kolen, o tomto měli informovat. Proč si asi tak myslíš, že se očkování živou vakcínou u nás ukončuje.. ![]()
pitrisku, vzhledem k tomu, že zde v podpisu nemáme povolání atd. opravdu nevím, kde bereš tu jistotu.
![]()
blahopřeji, Doc............CsC (nebo už jsi stihla PhD)?
PROČ SE ZAHAZUJEŠ S TVRDOHLAVÝMI FANATIKY JAKO JSEM JÁ…
tak mě přeci polituj, a povznes se nade mnou…
já udělám totéž
pitrisku, já jsem na začátku psala, že mi vadí, pokud se diskuze na poměrně zá:,–(ní téma zvrhává do osobních dohadů. Tedy to dělat nebudu. To co tu předvádíš v podstatě nepotřebuje komentář.
Sajsa píše:
pitrisku, já jsem na začátku psala, že mi vadí, pokud se diskuze na poměrně zá:,–(ní téma zvrhává do osobních dohadů. Tedy to dělat nebudu. To co tu předvádíš v podstatě nepotřebuje komentář.
V příspěvcích, které jsem upravila a jejich obsah nahradila smajlíky s brýlemi, byla pouze jedna zá:,–(ní informace: že moje pediatrička by šla do kolen (ona už do těch kolen ve skutečnosti několikrát šla,poté co se ji některé matky snažily přesvědčit, že obrnu na lžičku nechtějí).
Ostatní zde výše zmíněná Sajsa klasifikovala jako osobní dohady.
Pokud, Sajso, osobní dohady odsuzuješ - můžeš upravit své příspěvky podobným způsobem.
V mým příspěvcích nezazněla hanlivá slova, nadávky, ani urážky.
Spisovnými slovy jsem vyjádřila svůj - zá:,–(ní a ostrý - nesouhlas s jakýmkoli tvrzením, které by mohlo zapříčitnit odmítnutí očkování dítěte ze strany matky.
Tímto hodlám zakopat válečnou sekeru.
Jelikož mám sice na osobní dohady právo, ale nikoli náladu, ukončuji své přispívání do tohoto tématu.
pitrisku,
pokud oslovení typu brouku, drahoušku atd. považuješ za normální součást diskuze, pak máš v podstatě pravdu. Jen nechápu, proč takový bijec za spravedlnost promázává své příspěvky, aby to uzavřel tím, čím jsi to uzavřela. Pokud to tak bylo, soudný čtenář musí nutně k témuž dojít sám, ne? ![]()
Fakt mě baví, jak umazáváš a dopisuješ. Tedy na dopsané odpovídám - nemám potřebu upravovat své příspěvky, zůstanou tak, jak byly.
A dodám k tomu poslední věc - pediatr by rozhodně neměl jít do kolen z toho, že maminka nechce dávat očkování na lžičku. Lze ho naprosto bez problémů nahradit píchanou inaktivovanou vakcínou. Dost často se k tomuto řešení uchylovali lékaři, imunologové atd., což o něčem svědčí. Pokud by z toho měla jít má pediatr do kolen, z fleku ji vyměním. Rodič je zodpovědný za své dítě, ne jeho lékař. Bohužel si řada zdravotníků jaksi nevšimla, že totalitní režim skončil. A to je to, co je u nás špatně a na co upozorňuje řada lidí, včetně mě a myslím i Gabiky.
Pěkné odpoledne.