Úskalí očkování II

Anonymni
29.6.07 00:45

Úskalí očkování II

Po špatných zkušenostech s očkováním u syna i u sebe a zároveň v souvislosti s tím, co dnes o očkování vím, bych už nikdy žádné očkování neaplikovala a už vůbec ne žádné nebezpečné hexavakcíny. Odborníci, kteří se seriózně očkováním zabývají, konstatují, že očkování je naprosto neúčinné, naopak v případě výskytu nemoci nejčastěji onemocní právě očkované osoby, což je doloženo mnoha statistikami a studiemi - s očkováním se začalo v roce 1714 proti neštovicím a mnoho očkovaných onemocnělo nebo zemřelo, desetiměsíční syn velkého propagátora očkování anglického lékaře E. Jennera v roce 1790 na vakcínu proti neštovicím zemřel - historie očkování je historií katastrof ve velkém měřítku. Očkování dětí do 3 let představuje obrovskou zátěž, s níž se dětský organismus nedokáže vyrovnat a hrozí poškození mozku a později různé obtíže včetně autismu, nemluvě o epidemii alergií souvisejících s očkováním. Běžné dětské nemoci jako zarděnky, spalničky či plané neštovice imunitní systém dítěte posilují a ono pak dokáže přirozeně odolávat jiným chorobám. Největší význam pro zdraví lidí měly zlepšené hygienické podmínky a přístup k čisté pitné vodě. Citát z knihy J. Jürgensona: „Při soudním procesu ve Francii v souvislosti s vakcínami proti chřipce byl Prof. Mercié, bývalý ředitel Pasteurova ústavu, dotázán, proč se tam stále ještě vyrábějí a prodávají tyto očkovací látky, ačkoliv je známa jejich neúčinnost, profesor Mercié odpověděl takto: „Protože tím můžeme financovat svůj výzkum.“

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9867
29.6.07 01:56

Chápu správně, že bych neměla své děti nechat očkovat, protože v roce 1790 zemřel na vakcínu proti neštovicím syn velkého propagátora očkování anglického lékaře E. Jennera?
Nebo protože mám přístup k pitné vodě?

Píšeš, že historie očkování je plná katastrof… Ale uvědom si, kolik dětí umíralo na banální nemoci - a kolik dětí na ně umírá dodnes!!!!

Nene, já své děti naočkovat nechám a ráda, protože bych nerada viděla své dítě ochrnuté po dětské obrně nebo umírat na tetanus… A budu opravdu ráda, když se mé dospělé dcery budou moci v těhotenství spolehnout na očkování proti zarděnkám či můj hypotetický syn na očkování proti příušnicím…

A až se jednoho krásného dne moje děti sbalí a začnou cestovat po světě, budu já ten, kdo je požene na očkování proti všemu možnému a nemožnému… Protože je mám ráda a mám je ráda zdravé a živé :)

Lesina

PS: Prof. Mercié by ti v souvislosti s očkováním jistě rád vysvětlil, že vakcíny jsou účinné - ale pouze na virový kmen, o kterém si rokdopředu tipnou, že by mohl být ten co se rozšíří… A občas se netrefí… A přijde mi nefér směšovat povinné a nepovinné očkování…

Prosím, mohla bys sem dát zdroj, ze kterého čerpáš? Velmi ráda si ho přečtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
29.6.07 08:09

Anonymní - to píšu Tobě (nevím bohužel jméno):
PŘEJU SI, abys ovlivnila CO NEJMÉNĚ MATEK!!!!

to je všechno co jsem k Tvému příspěvku schopná napsat, aniž bych se rozčílila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
29.6.07 08:14

Pro Lesina - Téma: Úskalí očkování II

Zdroj, o který žádáte: Johannes Jürgenson: Die lukrativen Lügen der Wissenschaft

Některé dětské nemoci probíhají u dětí nenápadně a dítě si tak vytvoří protilátky přirozeným způsobem - proto někteří osvícení lékaři v Německu nejprve zjišťují u dětí přítomnost protilátek a pak teprve očkují. Na očkování poukazuji proto, že je to velmi diskutabilní záležitost a od samotného počátku je provázeno nezdary - dnes jsou to alergie u dětí v masovém měřítku, poruchy chování, neurodermitidy, které nespadly s nebe, ale mají svou konkrétní příčinu. Navíc někteří diskutující zde správně poukazují na plošné očkování bez ohledu na konkrétního jedince - přitom každý organismus je jiný a potřebuje individuální přístup. Zdraví dětí je příliš vážná věc, a proto je třeba se rozhodovat na základě všech dostupných informací, nikoliv jen jednostranných.

• Citovat
  • Upravit
6149
29.6.07 08:16

No tak já už jsem se rozčílila, protože tohle je tak hrubá nezodpovědnost ke zdraví svých dětí, že se to ani nedá popsat.
To mám jako čekat, až mi dítě zemře na TBC, Tetanus? Proč asi dnes v našem státě nemusíme řešit dětskou obrnu a podobně?
Myslím, že tohle všechno vychází z čiré nevědomosti a smícháním dojmy s pojmy.
Jéžiš já jsem se tak nas.. - naštvala… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
29.6.07 08:24

Ogulaa- jsme na tom stejně.
To víš že jsem se rozčílila, jen jsem v náhlém návalu vzteku nebyla schoná napsat nic kloudnějšího, co by neobsahovalo pejorativní výrazy.
Anonymní - ještě jsi to rozšířila -
O.K. - já teda jsem vděčná alespoň za to plošné očkování, nestačí Ti už takhle návaly u dětských doktorů - chtěla bys ještě individuální přístup k jedinci???
Doufám, že si uvědomuješ, kolik práce,času, námahy, a desetiletí (století) a nezměrné INTELIGENCE bylo zapotřebí k tomu, aby byla vyvinuta VAKCÍNA????
Až teda vymyslíš chytřejší způsob, jak zabránit epidemiím, tak se znova přihlaš.
Garantuju Ti, že S ČISTOU VODOU SI NEVYSTAČÍŠ!!! Čekam!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
29.6.07 08:33

teď přemejšlim kam na který zdravotnický ústav poslat odkaz na ten úvodní příspěvek.
Aby se jako stihli bránit.
Jdu si, vážené maminy, udělat SILNÝ KAFE.
Jo - abych se odreagovala - Ogulaa- máš krásný miminko :-) prosímtě, nech ho očkovat, ačkoli u Tebe o tom nepochybuji, jelikož očividně Ty máš ještě všech pět pohromadě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3813
29.6.07 08:40

taky mě to naštvalo, ale nechci jí nic moc psát a to protože:
je anonymní proč asi že… čeká odpor a chce vyjít s čistým štítem, asi si tím neni jistá, když to nechce prezentovat sama za sebe že

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1293
29.6.07 08:42

jo - to je jasný, že holka Anonymní očekává negativní reakce, proto se nepřihlásila. Že - anonymní!
A taky že ty reakce zákonitě musely přijít. Ženy zde zúčastněné mají jistě patřičnou dávku zodpovědnosti vůči svým dětem a je jasný, že leckoho tohle nadzvihne ze židle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21547
29.6.07 09:13

no, musím říct, že mě to taky dost naštvalo. nechápu někoho, kdo nechce nechat naočkovat dítě proti obrně nebo tetanu… možná jsou malinko diskutabilní očkování nad povinný rámec, ale i tak o nich silně uvažuju a budu si vybírat, co navíc ještě necháme naočkovat… jsem moc ráda, že očkování je a že se nemusíme bát smrtelných nemocí. na ty opravdu čistá voda nestačí…
anonymní- pokud tak hlasitě propaguješ tyhle názory, taky bys měla být taky tak odvážná a podepsat se! neuznávám lidi, kteří něco anonymně vykřikují do světa. každý má právo na vlastní názor a na diskusi. ale jak diskutovat s člověkem, který je anonymní? to moc nevypovídá o tvém charakteru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5255
29.6.07 09:45

Tak taky nechápu,proč vystupuješ jako anonymní,když si za svým názorem stojíš? Četla jsem spoustu názoru,jako píšeš ty,ale nesouhlasím s nimi,i když je hned nezavrhuji.
Já patřím spíš do skupiny lidí,které své dítě nechá ještě „nabodnout“ proti klišťatům :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
468
29.6.07 10:20

Nevim, zda-li jeste neco dalsiho psat. Chci jen rict , ze souhlasim s holkama. Kdyz jsme byla mala vyskytla se v nasem okoli TBC a jsem vdecna svym rodicum, ze jsem byla naockovana .Stejne tak i ja chranim sve deti ockovanim. A nepotesim Te anonymni, patrim do skupiny mamin, ktere deti ockuji i nepovinnym ockovanim - ne vsim, ale klistovku uz dcera ma, v puberte planuju meningokoka. A jeste Te pravdepodobne dorazim, zvazujeme i ockovani proti rakovine delozniho cipku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
29.6.07 10:31
:mavam:

Příspěvek upraven 14.12.11 v 23:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
29.6.07 10:34

Anonymní: Lituji tě…jsi asi duševně nemocná, ale co je nejhorší… Jestli máš nějaké děti nebo se je chystáš mít…už teď je lituje spousta lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10813
29.6.07 10:45

Bebet-asi jako u vseho-i tady plati vseho s mirou :wink: ja jsem za ockovani rada ale kazdopadne s nejvetsi pravdepodobnosti nevyuziju vsechna co se kde vyskytnou-ani pro sebe ani pro svou malickou-a je vic nez jasne ze ji miluju vic nez svuj zivot a to doslova.ale proste nic se nema prehanet-ze jo-ale tak je to opravdu ve vsem-takze s anonymni rozhodne nesouhlasim ale sejne jako Ty a dalsi nebudu silet a nebudu do nas nechavat pichnout kde co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek