Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky a tatínkové, nemáte někdo zkušenosti s horečkou po očkování x zarděnkám… a to s¨šetrnější vakcínou Priorix? Malá je 8.den po a včera večer měla horečku 39, dnes přetrvává 37,6. Nevím, zda je to po očkování, nebo přehřátí ze sluníčka, včera jsme totiž byli celý den na zahradě, i když pila a měla na hlavě čapku, včera bylo přece jen velké vedro… Díky. Linda
ahoj to se mi nezdá, už je to přece jen týden po očku, my taky kupujem samé ty šetrnější vakcíny, Vítek je na to citlivější, po prvních dvou dávkách infanrixu co by miminko měl teplotu, ale od půl roka probíhá očko v pohodě, Priorix úplně bez problémů, Dr. mi říkala, že s ním má výborné zkušenosti, že neměli s ním ani jednu komplikaci po očkování…
Takže buď jste se přehřáli venku, nebo můžou lézt zoubky…nebo něco jiného. K.
Ahoj Lindo,
já si zase myslím, že to po Priorixu být může. Taky kupuju Aničce všechny šetrnější vakcíny, ale cca 9 - 10 dní po 1. dávce Priorixu se u ní z ničeho nic objevila horečka (38 - 39), jiné příznaky absolutně neměla. Do dvou dnů byla úplně fit. Mojí dr. se sice taky nezdálo, že by to mohlo být po Priorixu, ale Anička má obvykle teplotní reakce i po šetrných vakcínách. Druhá dávka Priorixu už byla úplně v pořádku, bez reakce. Tak ať jste brzy fit.
Světlana
Nakonec jsme šli k Dr. a ta nám řekla, že to klidně být může, i když je to výjimečné, ale vzhledem k tomu, že byla i horka, dozvěděla jsem se, že to může být také z přehřátí. Teď mám ale jiný problém. Pro změnu se nám v místě vpichu udělal pupínek (jak malinkatý puchýřek), máte někdo podobnou zkušenost? Nebo musíme zas zítra naklusat k Dr? Myslela jsem, že po šetrné vakcíně budeme v klídku
. L.
Ahoj dnes je to týden co jsme byli s cvčkem na očkování priorixem a od včera má horečky tak okolo 38-39 stupňů a nějak se nám nedaří srážet jen v noci když jsme měřili měl 37,5.Myslíte že by to mohlo být po očkování? a jak asi dlouho horečky trvají? Děkuji bára
@bára2221
určitě to může být po Priorixu. Srážej a uvidíš, trvání je různé, den až 3 nejčastěji.
@bára2221
ano to je normalni reakace, tyden celkem nic, pak hodne vysoke, nam se vysypaly postupne vsechny vyrazky a pak to zmizlo. Davejte paralen pro mimi a pri teplote nad 38,5 srazejte dolu. Asi se moc nevyspite, ale v mem okoli jsme to tak mlei vsichni. at je to brzy za vama. Jen is nepamatuji jak ty teploty trvaly dlouho, rekla bych tak 3-mex max 5 dni.
Jedna z našich dvojčat měla po priorixu vysoké horečky, ale k tomu ještě šíleně plakala…když už to trvalo 3 dny a nestupovalo, tak jsem jí vzala k doktorce a bohužel se ukázalo, že měla zánět středního ucha! mimochodem to patří do nežádoucích účinků téhle skvělé vakcíny
takže pozor! jestli je to jen horečka, tak asi není třeba plašit, ale kdyby k tomu byl i šílený pláč, tak to může být zánět ucha ![]()
No zatím to vypadá jen na horečku jinak mi tu pobíhá po bytě, haleká, hraje si.jen je trošku rozmrzelejší a plačtivější ale šílený pláč to není. je pravda že jsme toho moc nenaspali, stale se budil prdolka. doufám že to nebude trvat moc dlouho..
Tak vysoké horečky kolem 38-39 stupňů máme už 4den, je to nekonečné žádný jiný příznak nemá jen ty horečky. Poslední 2 dny nešli srazit pod 38,2 dnes už se povedlo srazit na 37,5 ale po pár hodinách leze zas teplota nahoru. Už nevím jak prckovi pomoci horečka ho vyčerpává. Měla jste to některá u svého dítěte podobně? všude čtu že to netrvá dýl jak 3 dni což mě znepokojuje
.Děkuji za odpověď
@bára2221 píše:
Tak vysoké horečky kolem 38-39 stupňů máme už 4den, je to nekonečné žádný jiný příznak nemá jen ty horečky. Poslední 2 dny nešli srazit pod 38,2 dnes už se povedlo srazit na 37,5 ale po pár hodinách leze zas teplota nahoru. Už nevím jak prckovi pomoci horečka ho vyčerpává. Měla jste to některá u svého dítěte podobně? všude čtu že to netrvá dýl jak 3 dni což mě znepokojuje.Děkuji za odpověď
u nás to bylo, ale bylo to spojený s tím zánětem ucha! zašla bych k doktoru, pokud už 4. den nejdou teploty srážet ![]()
@bára2221
Pokud by se to dnes nezlomilo, ukaž dítko zítra pediatrovi.