Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj holky, dnes jsem pročítala časopis naší pojišťovny a zarazilo mě, že 4. dávka Hexavakcíny by měla být podána do 18měsíců dítěte
Asi jsme něco prošvihli?! 3 dávky máme proočkovaný, potom 1. dávku spalniček, ale 4. dávku Hexavakcíny jsme ještě neodstali. Nechci to svalovat na dr., která nás neupozornila, mohla jsem si to víc hlídat i já. Ale teď řeším, co s tím… Filip je navíc aktuálně nemocný (viróza). Nemáte některá podobnou zkušenost??? Díky za info. Chivísek
Zalezi na tom, kdy jste meli tu davku na spalnicky. Jelikoz my ji kvuli nemoci meli pozdeji, tak nam pozdeji davali i tu posledni hexu. Pry to muze byt od sebe nejdriv po pul roce. Ale…ted jsme byli na rocni prohlidce s mladsi dcerou a pry se ta ctvrta davka ted doporucuje davat uz v roce. Tak jsem z toho jelen…
Terik
Nám taky doktorka řekla, že 4. dávka hexy nás čeká na roce.
Lenka + Lukášek 6m.
Ahoj!
Kubík jí bude mít naočkovanou až příští měsíc, protože jsme měli v roce a půl febrilní křeče a nesměli jsme půl roku očkavat vůbec. Takže s tím asi problém nebude. Vždyť i ty první vakcíny mají některé děti očkované později, kvůli reakci na TBC, některé kvůli váze atd…
Holky díky!!!
Teriku tys mi to báječně vysvětlila.
Fillip byl proočkován na spalničky v lednu 2007. Když k tomu připočtu ten nezbytný půlrok čekání, než se smí další očkování, tak jsme na červenci 2007. A to už je skvělý! To máme dokonce i fóra, abychom to stihli. Ejhle jak se vaší radou stane z „nepořádné“ matky jedna „vzorňačka“. Chachá ![]()
Díky ![]()
Ahoj, malému je 14 měsícu. V 15 m máme jit na MMR, ale ted jsem si všimla, že nemame 4 davku hexy. Pritom dr se koukala nedávno do očkováku a říkala, že vše je ok. Co mám dělat? Nechci, aby nam píchla hexu a za mesic MMR. diky
@heli111
V kolika mesicich ma aplikovanou, 1., 2., a 3. Davku hexy?
@BellinkaX prví v 4 m, druhou v 5 a pár dnu, treti v skoro 7 m
Doočkuj hexu (jestli ji chceš mít celou), pak udělej veeelkou přestávku a pak až MMR. MMR se očkuje OD 15. měs, horní hranice není stanovena, můžeš udělat odklad jaký chceš.
@heli111 píše:
@Lucie_Sx diky. A jak velka prestavka je idealni?
Tady je příbalový leták Priorixu: http://www.vakciny.net/…RIX%20PI.pdf
Je tam přestávka „nejméně jeden měsíc“, osobně bych počkala aspoň tři, ať se tělíčko stačí vzpamatovat z hexy.
(ještě se může stát, že vám to doktorka bude chtít píchnout společně s hexou… tak to bych v žádném případě nedopustila)
@Lucie_Sx dekuji. Společně v žádneém případě! Už takhle mam hruzu.
@heli111 naše dr. očkuje čtvrtou hexu v 18ti měsících a MMR v 15-ti. Tak to asi vaše dr. očkuje stejně.
Dcera má 17 měsíců, až se uzdraví, dáme tu hexu a pak teprve Priorix, po 2 spíše třech měsících.
@heli111 píše:
@BellinkaX prví v 4 m, druhou v 5 a pár dnu, treti v skoro 7 m
Hexu muze pichnout od 13ti mesicu do 19ti mesicu veku u vas, dle vyhlasky do 18ti mesicu, priorix od 15ti mesicu dal. Fakt se neboj, ze by to dr pichla soucasne. Doockuj hexu a s odstupem min mesic potom priorix. Jinak se jeste uvadi, dr. petras napr, ze priorix je po 2.roce veku lepe tolerovan.