zameškaná 4. dávka Hexavakcíny

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
26
2.6.07 12:22

zameškaná 4. dávka Hexavakcíny

ahoj holky, dnes jsem pročítala časopis naší pojišťovny a zarazilo mě, že 4. dávka Hexavakcíny by měla být podána do 18měsíců dítěte 8O Asi jsme něco prošvihli?! 3 dávky máme proočkovaný, potom 1. dávku spalniček, ale 4. dávku Hexavakcíny jsme ještě neodstali. Nechci to svalovat na dr., která nás neupozornila, mohla jsem si to víc hlídat i já. Ale teď řeším, co s tím… Filip je navíc aktuálně nemocný (viróza). Nemáte některá podobnou zkušenost??? Díky za info. Chivísek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2239
2.6.07 12:33

Zalezi na tom, kdy jste meli tu davku na spalnicky. Jelikoz my ji kvuli nemoci meli pozdeji, tak nam pozdeji davali i tu posledni hexu. Pry to muze byt od sebe nejdriv po pul roce. Ale…ted jsme byli na rocni prohlidce s mladsi dcerou a pry se ta ctvrta davka ted doporucuje davat uz v roce. Tak jsem z toho jelen…

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.6.07 14:58

Nám taky doktorka řekla, že 4. dávka hexy nás čeká na roce.

Lenka + Lukášek 6m.

• Citovat
  • Upravit
130
2.6.07 16:21

Ahoj!

Kubík jí bude mít naočkovanou až příští měsíc, protože jsme měli v roce a půl febrilní křeče a nesměli jsme půl roku očkavat vůbec. Takže s tím asi problém nebude. Vždyť i ty první vakcíny mají některé děti očkované později, kvůli reakci na TBC, některé kvůli váze atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
2.6.07 19:17

Holky díky!!!
Teriku tys mi to báječně vysvětlila. :D Fillip byl proočkován na spalničky v lednu 2007. Když k tomu připočtu ten nezbytný půlrok čekání, než se smí další očkování, tak jsme na červenci 2007. A to už je skvělý! To máme dokonce i fóra, abychom to stihli. Ejhle jak se vaší radou stane z „nepořádné“ matky jedna „vzorňačka“. Chachá :lol:
Díky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
27.1.14 14:22

Ahoj, malému je 14 měsícu. V 15 m máme jit na MMR, ale ted jsem si všimla, že nemame 4 davku hexy. Pritom dr se koukala nedávno do očkováku a říkala, že vše je ok. Co mám dělat? Nechci, aby nam píchla hexu a za mesic MMR. diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
27.1.14 14:39

@heli111
V kolika mesicich ma aplikovanou, 1., 2., a 3. Davku hexy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
27.1.14 14:59

@BellinkaX prví v 4 m, druhou v 5 a pár dnu, treti v skoro 7 m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
27.1.14 15:12

Doočkuj hexu (jestli ji chceš mít celou), pak udělej veeelkou přestávku a pak až MMR. MMR se očkuje OD 15. měs, horní hranice není stanovena, můžeš udělat odklad jaký chceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
27.1.14 15:16

@Lucie_Sx diky. A jak velka prestavka je idealni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
27.1.14 15:32
@heli111 píše:
@Lucie_Sx diky. A jak velka prestavka je idealni?

Tady je příbalový leták Priorixu: http://www.vakciny.net/…RIX%20PI.pdf
Je tam přestávka „nejméně jeden měsíc“, osobně bych počkala aspoň tři, ať se tělíčko stačí vzpamatovat z hexy.
(ještě se může stát, že vám to doktorka bude chtít píchnout společně s hexou… tak to bych v žádném případě nedopustila)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
27.1.14 15:39

@Lucie_Sx dekuji. Společně v žádneém případě! Už takhle mam hruzu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
27.1.14 16:17

@heli111 naše dr. očkuje čtvrtou hexu v 18ti měsících a MMR v 15-ti. Tak to asi vaše dr. očkuje stejně.
Dcera má 17 měsíců, až se uzdraví, dáme tu hexu a pak teprve Priorix, po 2 spíše třech měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
27.1.14 19:03
@heli111 píše:
@BellinkaX prví v 4 m, druhou v 5 a pár dnu, treti v skoro 7 m

Hexu muze pichnout od 13ti mesicu do 19ti mesicu veku u vas, dle vyhlasky do 18ti mesicu, priorix od 15ti mesicu dal. Fakt se neboj, ze by to dr pichla soucasne. Doockuj hexu a s odstupem min mesic potom priorix. Jinak se jeste uvadi, dr. petras napr, ze priorix je po 2.roce veku lepe tolerovan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek