Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj, ještě jsme nebyli očkovaní vakcínou,která se očkuje ve třech měsících.Jdem až příští týden,takže jí budem mít odloženou skoro o měsíc.Protože se doktorce nezdálo jak se mu hojí ramínko po očkování na TBC.Meli jste to taky někdo opožděně?Nemůže to mít nějaký vliv a účinnost očkování?Tím se nám vlastně zpozdí i druhá a třetí dávka
my to mame taky tak. a obrnu jsme nedostali vubec (a ta se ockuje jen na jare a na podzim, ikdyz pry nam to daji v kvetnu). Myslim, ze je toOK
Ahojky, neboj nic se neděje to se stává. Náš malý byl poprvé očkovaný až v 5 měsících..... byl pořád nějak nemocný… no a tím se ti posunou ty další, ale nic se neděje
Yuka - pokud nemá zahojené TBC a neočkovali, buď ráda,, že máte soudnou dr. NAši bývalou jsem upozorňovala, že nemá ramínko zahojené, přesto mu další očko píchla (kolonky jsou kolonky, že
), do čtrnácti dnů mě na rameně 2 cm veliký, hnisající a opakovaně praskající bolák a dalších cca 5 měsíců jsme chodili na kontroly na plicní, mazali, koupali v řepíku. Nakonec se to zahojilo, ale chodila tam s námi i holčička, které to v 11m řezali, protože to hnisalo stále dál a hloub.
Ostatní očkování se vám prostě posunou. Určitě nejste sami.
Nás začali očkovat dokonce až na půl roce. Myslím, že je lepší počkat na dobu, kdy je dítko úplně zdravé. A dokonce jsem někde slyšela, že někteří lékaři navrhují začít s očkováním právě až na půl roce.
Bosorka
určitě buď klidná, klukům naše dr. odložila první očkování také až na půl roku, vůbec nic se neděje.
Yuko neboj my budeme mít 21.4. semd měsíců a očkování ještě neprobehlo kvůli špatnému TBC a mudra říká,že se nic neděje tak jsem v klidu
bud klidna, moje starsi dcera byla pckovana az skoro v peti mesicich, nebot mela raminko po TBC dost zhnisane. Dulezite je, ze dite naockujes. Je jasne , ze doktorka dalsi ockovani odklada, kdyz telo doposud bojuje s vakcinou TBC
Ahojky,
buď v klidu, Kubík dostal první očkování až v 8-mi měsících
Měl těch 8měsíců salmonelu a všichni se báli ho naočkovat.Do roka jsme všechna očkování stihli dle kalendáře
Měli jsme teda hexavakcínu a to jsou jen 3 vpichy ![]()
pá Yasmin
Ahoj,
rozhodně se nic neděje. Naše Elenka měla první očkování až po půl roce a já jsem za to moc ráda. Je jedině dobře, když se očkování více rozloží. I lékaři a to zvlášť na plicním doporučují odložení i očkování proti TBC až po půl roce, ale bohužel je nikdo moc neposlouchá, takže očkovací kalendáře je jaký je.
Suri
Ahoj,¨
našemu Honzíkovi ramínko stále hnisá, je mu půl roku a stále není očkovaný, můžu já nějak pomoc, aby se mu ramínko zahojilo?
Ahojky,
taky uklidním naše malá též není očkovaná pro opakované infekty dýchacích cest. Očkování se dá odkladat až do 8 měsíce. Pak ,když už děti lezou a začínají zkoumat byt (hlavně hlínu v květináči) ,tak je očkování spíše nutností pro riziko tetanu.
Jinak Krystýno na jizvu po TBC mám výborné zkušenosti se švédskými kapkami. Potírat několikrát denně, seženeš je normálně v lékarně. Lepší se jizva hojí než po řapíku.
Apolena
yuko buď v poho, my jdeme na očkování až příští týden. Myslím, že není kam spěchat ![]()
kristynab já mažu malýho Framykoinem a přes to náplast, jsou to sice ATB, ale zabírá to 100%