očkování-18.měsíců

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
50
25.6.07 12:09

očkování-18.měsíců

ahoj holky,nevíte zda se může očkovat dítě když má rýmu?Nebo nám to očkování odloží?Vlastně ani nevím proti čemu se ted budeme očkovat,jsem ostuda co?Díky za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Gabika
25.6.07 12:21

Ahoj Debora,

ja by som v žiadnom prípade dieťa s nádchou neočkovala. Nech sa jedná o akékoľvek očkovanie, dieťa by pri ňom malo byť absolútne zdravé. Žiadny termín očkovania nie je neodložiteľný o pár týdňov.

Teraz sem príde asi spústa ľudí a bude tvrdiť, že očkovalii, a nič sa nestalo, ale dopredu to predsa nikto nevie… :roll:

Gabika

• Citovat
  • Upravit
6954
25.6.07 12:44

Taky nikdy nenechávám očkovat při rýmě. Dítě by podle mého názoru mělo být absolutně v pořádku, byť ne vždy to MUDři respektují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
25.6.07 12:45

Ahoj, neočkujte! Zavolej k MUDr. a požádej o nový termín. My jsme takhle jednou šli na očkování s naší malou (byly jí asi 4 měs.), měla rýmu, MUDr. řekla, že to nic není, a pak měla po očkování příšernou horečku. Takže já radím odložit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11359
25.6.07 12:54

Ahoj Debora!

Taky si myslím, že byste to měli odložit. Jinak v 18-20 měsících se očkuje proti Záškrtu, Tetanu a Dávivému kašli.
Určitě máš doma Zdravotní a očkovasí průkaz, je to ta knížečka co bereš s sebou, když jdeš s dítkem na preventivní prohlídku a tam jsou vypsané všechny termíny a názvy přenosných nemocí proti ktarým je potřeba očkování.

Tak ať se brzy uzdravíte, pa Terka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
25.6.07 20:20

Ahoj

při "akutní " rýmě neočkovat… já bych to taky odložila, i když mi dnes dr. říkala že vyloženě očkovat se nesmí když jsou teploty a dítě v rekonvalescenci… tj min. týden lépe dva po horečnatém onemocnění…

Volala jsem jí právě kvůli tomu že malej má jako kdyby zadní rýmu - z nosu nic neteče, nepčíká, nekašle, nemá teploty jen pořád trochu chrčí… má ji už 3 týden - poté co odezněla ta akutnější fáze se mu to ustálilo na chrčení vzádu v nosohltanu… a očkovat jsme dnes nechali… jednak to není akutní, jednak nevím kdy se toho Matěj zbaví - po první rýmě mi chrčel přes měsíc a jednak jsme museli dodržet interval mezi hexavakcínami - ten je max dva měsíce… a my už bychom ho přetáhli, kdybychom dnes neočkovali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
26.6.07 11:44

no dneska jsme byly u dr. a odložila nám očkování až na září,ale tohle očkování je proti spálničkám a né proti záškrtu,dávivém kašly…
a je to prý první dávka,tak teda nevím,proti tomu záškrtu … jsme tuším už přeočkování byly,malá byla ve 4,5,6,a tuším v 8.měsíci na očkování a ten záškrt jsme už přeočkováný měly.
Ale díky holky,jste zlaté

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek