Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj holky,nevíte zda se může očkovat dítě když má rýmu?Nebo nám to očkování odloží?Vlastně ani nevím proti čemu se ted budeme očkovat,jsem ostuda co?Díky za odpovědi
Ahoj Debora,
ja by som v žiadnom prípade dieťa s nádchou neočkovala. Nech sa jedná o akékoľvek očkovanie, dieťa by pri ňom malo byť absolútne zdravé. Žiadny termín očkovania nie je neodložiteľný o pár týdňov.
Teraz sem príde asi spústa ľudí a bude tvrdiť, že očkovalii, a nič sa nestalo, ale dopredu to predsa nikto nevie… ![]()
Gabika
Taky nikdy nenechávám očkovat při rýmě. Dítě by podle mého názoru mělo být absolutně v pořádku, byť ne vždy to MUDři respektují.
Ahoj, neočkujte! Zavolej k MUDr. a požádej o nový termín. My jsme takhle jednou šli na očkování s naší malou (byly jí asi 4 měs.), měla rýmu, MUDr. řekla, že to nic není, a pak měla po očkování příšernou horečku. Takže já radím odložit.
Ahoj Debora!
Taky si myslím, že byste to měli odložit. Jinak v 18-20 měsících se očkuje proti Záškrtu, Tetanu a Dávivému kašli.
Určitě máš doma Zdravotní a očkovasí průkaz, je to ta knížečka co bereš s sebou, když jdeš s dítkem na preventivní prohlídku a tam jsou vypsané všechny termíny a názvy přenosných nemocí proti ktarým je potřeba očkování.
Tak ať se brzy uzdravíte, pa Terka
Ahoj
při "akutní " rýmě neočkovat… já bych to taky odložila, i když mi dnes dr. říkala že vyloženě očkovat se nesmí když jsou teploty a dítě v rekonvalescenci… tj min. týden lépe dva po horečnatém onemocnění…
Volala jsem jí právě kvůli tomu že malej má jako kdyby zadní rýmu - z nosu nic neteče, nepčíká, nekašle, nemá teploty jen pořád trochu chrčí… má ji už 3 týden - poté co odezněla ta akutnější fáze se mu to ustálilo na chrčení vzádu v nosohltanu… a očkovat jsme dnes nechali… jednak to není akutní, jednak nevím kdy se toho Matěj zbaví - po první rýmě mi chrčel přes měsíc a jednak jsme museli dodržet interval mezi hexavakcínami - ten je max dva měsíce… a my už bychom ho přetáhli, kdybychom dnes neočkovali…
no dneska jsme byly u dr. a odložila nám očkování až na září,ale tohle očkování je proti spálničkám a né proti záškrtu,dávivém kašly…
a je to prý první dávka,tak teda nevím,proti tomu záškrtu … jsme tuším už přeočkování byly,malá byla ve 4,5,6,a tuším v 8.měsíci na očkování a ten záškrt jsme už přeočkováný měly.
Ale díky holky,jste zlaté