TBC

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
68
30.9.07 13:03

TBC

Ahoj, vcera jsem se doslechla, ze u nas v CR je povinne ockovani proti TBC. Uz v porodnici. Tady ve Francii jsem o tom neslysela. Ve 2 mes jsme byli na prvnim ockovani a to Infanrix a Prevenar. Dalsi preockovani jdeme tento tyden. Vse mame 100 pro hrazene pojistovnou. Chci se doktorky zeptat na tu TBC, ale uz i tak se mi to zda moc pro tak male mimi. Co myslite? Je to dulezite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4425
30.9.07 13:11

Mě naše dr. říkala, že právě ve Francii TBC očkují, až když jdou děti do kolektivu. Dřív je to zbytečně zatěžující. Lucince se to tedy hojilo pěkně dlouho a díky tomu se zpozdilo ostatní očkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
30.9.07 14:04

Moje neteř se narodila v Německu, kde se také neočkuje, ale museli ji nechat naočkovat po návratu do Čech.Nevím, jestli to bylo kvůli školce.
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
30.9.07 19:16

Ahoj,

posledni dobou je to hodne diskutovane tema mezi odborniky. Chteji to totiz ockovat o par let pozdeji. Vyplynulo mi z toho, ze u nas se to ockuje tak brzy jen kvuli tomu, aby to meli pod kontrolou a nikdo se tomu nevyhnul. Takze kdyz naockujete pozdeji, tak urcite nevadi…

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
30.9.07 20:01

holky diky za odpovedi…

trochu jsem brouzdala na netu a nasla jsem zajimavou diskusi na toto tema, tak to sem hodim.

http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
4.10.07 19:15

Ahoj! Dnes jsme byli na preockovani a ptala jsem se jak je to s tim ocko TBC. Ve Francii to neni povinne, ale jelikoz jsme z vychodu a jezdime nekolikrat do roka domu do CR tak nas oockuji v patym mesici.

Jinak dnes vazime 6kg100 a merime 62.5cm :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
8.10.07 13:44

Ahoj,
zaujalo mě, že jste byli na Prevenaru. U nás je to pořád ještě bráno jako nadstandard a musí se to platit. Dr. mi ho doporučila na zvážení před nástupem do školky. Bude to až za rok, tak uvidím, ještě si to nechám projít hlavou. Infanrix jsme malé taky nechali naočkovat, ale taky jsme si 2 ze 4 vakcín hradili sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
10.10.07 09:25

Ahoj! Prevenar mi doporucila Dr., mala mela hned po narozeni nalez v uchu, nic vaznyho, ale mame to sledovat. Pry na to ousko slysi, ale je trochu pomalejsi. Pravdepodobne to ma zdedeny po manzelovi, tomu taky musim vse opakovat 2×! :D Trpel v detstvi hodne na zanety stredniho ucha…
Veskere vakciny nam doposud pojistovna plne uhradila. Velka vyhoda, uznavam.

www.prevenar.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek