Prevence infekčních chorob - seminární práce

Anonymní
18.11.14 21:24

Prevence infekčních chorob - seminární práce

Zdravím,
mám vypracovat seminárku na téma „Prevence infekčních chorob“ a absolutně si s tím nevím rady. Nejen, že jsem seminárku nikdy nevypracovávala, ale hlavně netuším, kde čerpat, google mi moc neporadil :think:
Mám mít minimálně!!! 20 zdrojů 8o 8o
Budu ráda za každý tip. Předem dík.
Anonymně, protože ss stydím, řže si nedokážu vyhledat ani zdroje :oops: :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7569
18.11.14 21:26

Tak zkus třeba stránky hygienické stanice… :nevim:

V jak velkém městě bydlíš…co knihovna, nic nenabízí???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
18.11.14 21:34
@Anonymní píše:
Zdravím,
mám vypracovat seminárku na téma „Prevence infekčních chorob“ a absolutně si s tím nevím rady. Nejen, že jsem seminárku nikdy nevypracovávala, ale hlavně netuším, kde čerpat, google mi moc neporadil :think:
Anonymně, protože ss stydím, řže si nedokážu vyhledat ani zdroje :oops: :oops:

prosím tě a to seš na VŠ? :think:
jinak tedy bych v prvé řadě vycházela z nějakých učebnic epidemiologie - co jsou to ty infekční choroby vlastně, jaký mají způsob přenosu a kdo je riziková skupina - ohrožená a z toho se už dá sestavit to co hledáš.. ale základ je naučit se ten základ a pak už budeš vědět co přesně hledáš..psát seminárku o něčem o čem evidentně nemáš ponětí jen z netových zdrojů je nesmysl protože se to z té práce pozná a nedopadne to dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.14 21:35

Na stránky hygienické stanice jsem koukala, ale to je pořád jeden zdroj.
U nás v knihovně - na vesnici je leda kulový :roll:
Do knihovny do města se dostanu nejdřív v pátek, spoléhám, že tam snad něco najdu.
Zadání jsme dostali dneska a do 28.11. musím odevzdat :zed:
A navíc chtějí, abychom čerpali z nejnovějších zdrojů. Je to holt mladíček a je do toho moc zažranej :zed: :mrgreen: Fakt nás dusí asi nejvíc. Já bych mu ráda vyhověla, ale nevím jak :nevim: :mrgreen:
A předpokládám, nže kdybych mu napsala o nějáké tipy kde čerpat, tak by to bral jako provokaci a letěla bych hned :cert:
 Zakl.

• Citovat
  • Upravit
10141
18.11.14 21:36
@Anonymní píše:
Zdravím,
Anonymně, protože ss stydím, řže si nedokážu vyhledat ani zdroje :oops: :oops:

Má škola přístup na web of science? To by pak bylo jednoduché vyhledat tam nějaké vhodné články.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
18.11.14 21:37

A můžeš mít jako zdroj internetové stránky? Profesoři na VŠ to dost často nechtějí. Takže čerpat z odborných časopisů (Sestra, Zdravotnické noviny), odborné knihy, odborné učebnice (ochrana veřejného zdraví, mikrobiologie,…), případně jde jako zdroj uvést i jiné diplomové práce (buď k pročtení v univerzitní knihovně, nebo jdou některé najít i na internetu). Knihy a učebnice si můžeš pujčit v univ. knihovně, některé jdou najít (nebo aspoň jejich části) na google books.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.14 21:39
@jdukolem píše:
prosím tě a to seš na VŠ? :think:
jinak tedy bych v prvé řadě vycházela z nějakých učebnic epidemiologie - co jsou to ty infekční choroby vlastně, jaký mají způsob přenosu a kdo je riziková skupina - ohrožená a z toho se už dá sestavit to co hledáš.. ale základ je naučit se ten základ a pak už budeš vědět co přesně hledáš..psát seminárku o něčem o čem evidentně nemáš ponětí jen z netových zdrojů je nesmysl protože se to z té práce pozná a nedopadne to dobře

Nechci čerpat jen z internetu, tam jsem se právě snažila najít nějáké knihy, ale našla jsem cca 3 :nevim:
Jo, jsem na VŠ, v prváku a dost mimo zaměření SŠ, takže nějáké „odbornosti“ o tématu fakt nevím :think:
Jak jsem psala v dotazu, spíš mám poblém s těmi minimálně 20 zdroji, seminárku už nějak napíšu. 8)

• Citovat
  • Upravit
7569
18.11.14 21:42

A na VŠ nemáte knihovnu??? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
18.11.14 21:42
@Anonymní píše:
Nechci čerpat jen z internetu, tam jsem se právě snažila najít nějáké knihy, ale našla jsem cca 3 :nevim:
Jo, jsem na VŠ, v prváku a dost mimo zaměření SŠ, takže nějáké „odbornosti“ o tématu fakt nevím :think:
Jak jsem psala v dotazu, spíš mám poblém s těmi minimálně 20 zdroji, seminárku už nějak napíšu. 8)

počkej, jak chceš „nějak“ napsat seminárku, kyž ani neznáš zdroje odkud čerpat budeš?
Pokud máš mít 20 zdrojů uvedených pak počítám, že bude ten vyučující chtít at z nich i cituješ ne? Takže je musíš načíst…
co začít takto? google - učebnice epidemiologie a tam si zjistit co je natrhu a poptat se v knihovně?
 https://www.google.cz/webhp?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.14 21:43
@Daduka píše:
A můžeš mít jako zdroj internetové stránky? Profesoři na VŠ to dost často nechtějí. Takže čerpat z odborných časopisů (Sestra, Zdravotnické noviny), odborné knihy, odborné učebnice (ochrana veřejného zdraví, mikrobiologie,…), případně jde jako zdroj uvést i jiné diplomové práce (buď k pročtení v univerzitní knihovně, nebo jdou některé najít i na internetu). Knihy a učebnice si můžeš pujčit v univ. knihovně, některé jdou najít (nebo aspoň jejich části) na google books.

Děkuji za tipy, ty časopisy mě nenapadly. Univerzitní knihovna je pro mě nedostupná, jsem na dálkovém studiu a pojedu do školy až 28.11. DOjíždím docela daleko. Ale na ty časopisy určitě mrknu :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1166
18.11.14 21:44
Jak jsem psala v dotazu, spíš mám poblém s těmi minimálně 20 zdroji, seminárku už nějak napíšu. 8)

Jak to můžeš psát, když nemáš zdroje? I seminárky se píšou tak, že např. pod odstavec uvádíš, z jakého zdroje jsi informace pro tento odstavec čerpala, případně tam dáváš citace z toho zdroje. Poku seminárku napíšeš čistě podle sebe a pak jen dozadu naházíš „zdroje“, nemusí ti to vůbec vzít. Zvlášť pokud píšeš, že je do toho zažraný, tak se v tom asi bude šťourat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
18.11.14 21:44
@Anonymní píše:
Na stránky hygienické stanice jsem koukala, ale to je pořád jeden zdroj.
U nás v knihovně - na vesnici je leda kulový :roll:
Do knihovny do města se dostanu nejdřív v pátek, spoléhám, že tam snad něco najdu.
Zadání jsme dostali dneska a do 28.11. musím odevzdat :zed:
A navíc chtějí, abychom čerpali z nejnovějších zdrojů. Je to holt mladíček a je do toho moc zažranej :zed: :mrgreen: Fakt nás dusí asi nejvíc. Já bych mu ráda vyhověla, ale nevím jak :nevim: :mrgreen:
A předpokládám, nže kdybych mu napsala o nějáké tipy kde čerpat, tak by to bral jako provokaci a letěla bych hned :cert:
Zakl.

a co univerzitní knihovna? tu nemáte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
18.11.14 21:46
@Anonymní píše:
Děkuji za tipy, ty časopisy mě nenapadly. Univerzitní knihovna je pro mě nedostupná, jsem na dálkovém studiu a pojedu do školy až 28.11. DOjíždím docela daleko. Ale na ty časopisy určitě mrknu :kytka:

A ty knihy a učebnice můžeš najít na google books.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
18.11.14 21:46
@Daduka píše:
Jak to můžeš psát, když nemáš zdroje? I seminárky se píšou tak, že např. pod odstavec uvádíš, z jakého zdroje jsi informace pro tento odstavec čerpala, případně tam dáváš citace z toho zdroje. Poku seminárku napíšeš čistě podle sebe a pak jen dozadu naházíš „zdroje“, nemusí ti to vůbec vzít. Zvlášť pokud píšeš, že je do toho zažraný, tak se v tom asi bude šťourat.

no to jí rozhodně nevezme..pokud tak moc trvá na těch zdrojích tak je tam bude chtít mít použitý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.14 21:48
@jdukolem píše:
počkej, jak chceš „nějak“ napsat seminárku, kyž ani neznáš zdroje odkud čerpat budeš?
Pokud máš mít 20 zdrojů uvedených pak počítám, že bude ten vyučující chtít at z nich i cituješ ne? Takže je musíš načíst…
co začít takto? google - učebnice epidemiologie a tam si zjistit co je natrhu a poptat se v knihovně?
https://www.google.cz/webhp?…

Snadno nějak napíšu, když budu mít zdroje a na ty zdroje se tady ptám :roll:
Je fajn, že dokážeš být nad věcí, ale já si před chvílí přečetla mail a jsem holt od přírody stresař, takže mi hlavou běželo jen to, že tolik zdrojů nemůžu nikde sehnat.
Myslím, že je tu hromada lepších diskuzí, kam můžeš jít rýpat :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze