Učení AJ a překlad knížky, mohlo by to fungovat?

mončís
16.11.14 13:39

Mohlo by to fungovat? AJ

Můžete mi poradit? Jsem domácí samouk na úplném začátku. Učím se z knížky, nebo si zapnu anglickou písničku s titulky. Napadlo mě si koupit knihu v aj a pokusit se to přeložit. Má to smysl nebo je to pro mě ještě těžký? A nemáte ještě nějakej fígl na to domácí učení?

Můžete mi doporučit nějakou učebnici?
Díky ;)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12550
16.11.14 13:46

@mončís Má to smysl :palec: Já si od patnácti překládala knihy, celé jsem je přepisovala a naučila jsem se parádně. Všechno mám z knih, ve škole nebyla výuka angličtiny nic extra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mončís
16.11.14 13:47

@majki.r je to jsem rada:) a mohla by si mi nějakou doporučit?:)

• Citovat
  • Upravit
7569
16.11.14 13:49

Existují časopisy, kde je článek v Čj a hned vedle je to v Aj…jsou hodně v letadlech nebo v lázních…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
16.11.14 13:49

@mončís Určitě to hodně pomůže, dělají i knihy pro začátečníky, koukni v knihovně. A ještě doporučuju koukat na filmy/seriály s anglickými titulky, je to zábava a i se člověk dost naučí. Držím palce, kéž bych taky měla takovou vůli… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mončís
16.11.14 13:54

@petra_dwo díky :mavam:

• Citovat
  • Upravit
12550
16.11.14 13:54

@mončís Začni nějakou dějovou, já začala s Harry Potterem a doporučuji i dnes, čte se velmi lehce…(nejsem fanda, ale učí se z ní úžasně). Jojo, existují i knihy pro začátečníky, s překladem na protilehlé straně, ale ty mě osobně nemotivovaly, chtěla jsem dočíst skutečnou knihu a pak to byla ta pravá satisfakce :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
16.11.14 13:57

Za mě ještě doporučuju duolingo.com.. dobrá kravina, stačí deset min. denně a procvičuješ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
180
16.11.14 13:58

@mončís knihy ano, ale 1.se nauč pořádně gramatiku, to je základ, knihy jsou až nadstavba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mončís
16.11.14 14:09

Díky moc za příspěvky.

@majki.r na toho jsem málem zapomněla, díky ;)

• Citovat
  • Upravit
12550
16.11.14 14:10

@jancakral já se třeba gramatiku naučila z knih…automaticky jsem věděla, jak postavit větu, aniž bych věděla, jakému gramatickému pravidlu to podléhá. Podle mě ti četba knih zavrtá ten cit pro jazyk pod kůži.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mončís
16.11.14 14:13

Co si myslíte, je lepší se učit Aj i když jsem měla ve škole NJ. Nebo oprášit NJ a věnovat se jí? Jazyk mě baví. Ale co si budeme povídat, Aj mnohem lepší do života.

• Citovat
  • Upravit
1824
16.11.14 14:19

Snaž se co nejmíň překládat, důležité je pochopit význam (ze začátku je to těžké, a samozřejmě i překlady se hodí umět, ale porozumění by mělo být hlavní). Jinak já jsem taky začala s Harrym Potterem, čte se to moc dobře, nebo si vezmi nějakou svoji oblíbenou knížku, kterou dobře znáš, pro začátek je to asi lepší. No a pak jak tu už zaznělo, filmy, seriály v originále s titulky nebo ještě líp bez (zas doporučím vybrat si nějaký svůj oblíbený, který jsi párkrát viděla česky nebo s titulky a pustit v originále bez), nebo si na YouTube najít nějaké kanály, které tě tematicky zajímají a koukat na ně. Hlavně tě to musí bavit.
Jinak mě takové ty dvojjazyčné knihy naopak vadily, měla jsem tendenci sklouznout jen do češtiny, zejména pokud mě ta kniha zaujala. Prostě mě to rušilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
16.11.14 14:24

@Zireael Taky jsem ty dvojjazyčné neměla ráda. Ale zase doporučuju překládat všechno, slovo od slova, jestli se chceš pořádně učit, ne jen to přečíst.
Já se takhle učila i čínsky a japonsky a jediné, co se mi osvědčilo, bylo knihy prakticky přepisovat a překládat. Dopisovala jsem si i jiné varianty frází, na které jsem narazila,…prostě z každé věty vytřískat maximum pro to, aby ses něco naučila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mončís
16.11.14 14:31

@majki.r kolik jazyků umíš? :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat