Prevence po vších

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3
14.3.24 13:49

Prevence po vších

Ahojda, potřebuji poradit. U mé devítileté dcerky se vyskytly vši. Během čtyř dní jsme se jich díky Alpě a různým přípravkům z lékárny zbavily. Po asi dvou měsících se ale vši vyskytli i u mé starší šestnáctileté dcery, dcera je na intru takže jsem přesvědšená že je má odtud. Přijela mi teda domů, povlékli jsme postel, vysáli matrace a přeprala jsem oblečení co v poslední době hodně nosila. Myslím si že se do neděle vší zbavíme ale co potom? Nějaké rady na prevenci po vších? Co má dělat aby se vším vyhla a nepřijela mi sem po týdnu že je má zase? Předem děkuji :srdce:

Příspěvek upraven 14.03.24 v 13:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
854
14.3.24 13:51

Tea tree oil - stačí pár kapek do vlasů po mytí. Pak se tam ty potvory nechytí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
14.3.24 13:56

@carsa494 má si to kapat do vlasů každý den nebo stačí jednou za čas? Případně jak dlouho má olejíček používat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
14.3.24 14:11
@malina999 píše: Více

Já to vždycky dceři kápla po mytí hlavy, takže cca co tři dny. Dvě kapky za každé ucho. Ono to docela smrdí ( i člověku :)), tak zas aby nebyla společensky znemožněná :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
14.3.24 14:20

Především to celý musíš po devíti dnech znova zopakovat. Stačí, aby ve vlasech zůstala jediná hnida a jedeš další kolo.

• Citovat
  • Upravit
101466
14.3.24 14:34
@Janli píše: Více

Celé ne, stačí pečlivě vyčesávat chytrým všiváčkem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
14.3.24 14:37
@j.a.n.i1 píše: Více

Nechce se mi z vlasů vyčesávat živý vši a riskovat, že nějaká spadne kam nemá. To je radši nejdřív zabiju přípravkem na vši a pak teprve vyčesávám.

• Citovat
  • Upravit
815
14.3.24 14:43
@malina999 píše: Více

Může si kapnout pár kapek do šamponu při mytí vlasů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101466
14.3.24 14:43

@Janli A když někam spadne, tak co, ona zpět na hlavu nedoběhne… případně u skoro dospělého možno použít elektrický, to živé rozhodně nezůstanou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
815
14.3.24 14:52

@malina999 Ještě teda dodám, že mytí šamponem proti vším se musí cca po týdnu zopakovat, protože to nezabije hnidy. Taky je fajn projet vlasy žehličkou na vlasy, to hnidy spálí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
14.3.24 14:55
@carsa494 píše: Více

To je dobrý postřeh, v 16 celkem problém… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24108
14.3.24 15:46

@malina999 já používám ten teatree olej do šamponu. Nakapu par kapek a roztrepu. Pokud jsem to tak dělala, nikdy děti vsi nedonesly a to pořad ve školce byla informace o vsich a první a druhá třída taky pořad nějaké info, ze ve třídě jsou vsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
14.3.24 16:05
@elen-ka píše: Více

Vidíš, já to nikdy nedělala a dcera je chytila až v devíti letech od mladší dcery.

• Citovat
  • Upravit
4395
14.3.24 16:10

Ves pry neprezije, kdyz se jeden den nenapije, takze podle me prepirat obleceni neni nutne… za me neucinnejsi poctive vybrat z hlavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44173
14.3.24 21:49

Jdou v lékárně koupit i šampony s přísadou, která je vhodná po odvšivení. Je jich více a doporučuje se používat pravidelně k běžnému mytí hlavy aspoň dalších 14 dní. Ne každý den, ale místo běžného šamponu ve frekvenci cca dvakrát týdně.

My pravidelně vysáváme matrace a měkké povrchy vysavačem s UV lampou, má působit proti parazitům a roztočům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí