Prevence před postcovidem?

874
23.9.24 15:11

Prevence před postcovidem?

Bože, už je to tady… a asi se teda nevyhneme x tému covidu.
Dost mě to štve, nejenže samotná viroza je fakt nepříjemná, naprosto odlišná od obyčejné virozy, zanechá mi pokaždý vzpomínku ve formě svalových bolestí na x týdnů, případně se mi zhorší migrény, zatuhne krční páteř, trapézy, podvakrát jsem to rozhýbala na fyzioterapiích, ale popravdě už se mi fakt nechce, dostala jsem se celkem do formy a při představě covidu jdou na mě mrákoty zas.
A podvakrát jsem tam teda viděla i nepříjemnou souvislost s úzkostmi a panikami, pár týdnů poté strašný propad psychiky i bez zjevné příčiny v reálném životě.

Máte, nebo existují tipy, jak tohle nějak eliminovat při té nákaze? Bylinka, nebo to tlumit protizánětlivým ibáčem od samýho začátku, já nevim. MInule jsem už od počátku ležela, byť to trvalo pár dnů, nepomohlo to.
A zas na nějaký antivirotika to asi není, to by se mi doktor vysmál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Velryba černá
23.9.24 15:14

Zkusila bych vysoké dávky zinku, vitamínu C, D3 a B-komplex, případně i magnezium. Nevím, jak covid, ale u jiných „virovin“ to funguje. Držím moc pěsti, ať to nechytneš.

• Citovat
  • Upravit
874
23.9.24 15:16
@Velryba černá píše: Více

Pravda, béčka, posílit nervy, protože ty následky mi zůstávají spíš takový neurologický, i fyziterapeutka teda říkala, že covid nebere ani jako respirační věc, ale neurologickou virozu… díky. Ty béčka a hořčík mne nenapadly!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
23.9.24 15:21

@SaxaL případně i železo, někomu ty infekce vysají, co se dá a pak je dlouho mimo.

• Citovat
  • Upravit
3.10.24 15:11

Úplně tě chápu, taky mě ten covid pěkně vytáčí 😖. První rada, kterou bych s tebou sdílela, je ozkoušet zázvorový čaj s medem a citrónem - je to skoro jako kouzelný elixír na všechno 🌿. A ohledně úzkostí mi celkem pomáhá meditace nebo krátké procházky na čerstvém vzduchu. Doufám, že to nezní moc divně, ale mně to fakt pomáhá udržet klid!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.10.24 00:52
@miniatushka píše: Více

U postcovidu/longcovidu vážně cajicek nepomůže. Pohyb je zásadně špatně. Nastudujte si něco o longcovidu, PEM a souvislost s ME/CFS.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA