Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminy, malý skoro týden starý mi (klepu!!) netrpí na prdiky. Ale strašně se toho bojím je to takovej strašák 😂 atak se chci zeptat na prevenci aby nejlépe vůbec nepřišli.. Piju kojící čaj s fenyklem, anyzem a kmínem, snažím se nejíst nadymave potraviny..
Malej mi hezky prdi 😁 je tu některá, kterou prdiky vůbec nepotkaly?
Mám projistotu mazat mastí pupík? A dělat masáže? Abych mu to těma masážema náhodou ještě nevyvolala 😂 promiňte jestli Vám to přijde jako blbý dotaz.. Ale jsem prvorodicka vše si hledám… Zjišťuji 😁
Obě moje děti netrpeli na prdiky (holka, kluk) jedla jsem od začátku téměř vše pečivo, buchty vše bez problémů. Ze začátku jsem se akorát vyhýbala čočce, zelí apod.
Moje taky neměla kolíky, jedla jsem všechno, luštěniny jsou u mě naprostý základ jídelníčku.
Nemůžeš udělat vůbec nic. Prevence neexistuje a kdo by ji vymyslel, měl by nárok na Nobelovu cenu
. Je to prostě o štěstí. Můj syn na prdiky a koliky trpěl hodně a dlouho, naštěstí především k večeru, ne přes noc. Začalo to ale až tak kolem 4.týdne. U dcery to vůbec neznám.
Nestresuj
první syn neměl boleni vůbec, druhy syn řval tři měsíce každý večer skoro dvě hodiny… a přežila jsem
![]()
Podle me taky nic jako prevence neni, ale masiruj brisko, to určitě pomaha, odkrknuti atd
U holky sem mohla jíst a pít co hrdlo ráčilo a žádné bolení se nikdá nekonalo. Teď máme kluka, začátky byly hodně krušný. Mažu dodnes Tymiánovým krémem a už je to dobré. Ale stále nejím nic kynutého ( mám strach 😁 ), vadilo mu donedávna aj volské oko. Jiná úprava vejce je ok od začátku. Co se týká kojo čaje, kupuji pouze v DM. Zkusila sem Leros a doma byla zábava 🙄 Každé dítě je prostě unikát.