Prevence rakoviny prsu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
29.7.22 21:00
@Dadda8 píše:
Waltrovka super, taky mohu doporučit, mě vzali během pár dní. Držím palce, ať je to ok.

Tady doufám, v minulosti mám za sebou hysterektomii, vše čisté, ok krev atd… ale tohle mě vyděsilo, no, to asi každou ženskou.

• Citovat
  • Upravit
91
29.7.22 21:26

Ja byla v lednu na Kladne taky jsem si nasla bulku, psala jsem jim email v pondělí kde jsem popsala co a jak…v utery mi volala sestřička a nabidla termin hned na stredu nebo patek…a ted jsem byla par dni zoatky znova krz bolest prsou a to jsem byla v Beroune a taky bez problémů termin do dvou dnu…Takze urcite sezenes driv termin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
29.7.22 23:00
@inkakřivák píše:
To není pravda. Pokud budeš mít zadanku lékaře, nebudeš platit nic.

Záleží, co za žádanku lékař vypíše a jakou dg na ni uvede. Rozhodně to není automatické. Rozlišují preventivní a diagnostický výkon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
29.7.22 23:28
@Whitedog
@Thomassss píše:
@Whitedog to přece není pravda :think: pokud má pacientka nějakou bulku v prsu a je potřeba jí vyšetřit, gynekolog jí vypíše žádanku a vyšetření hradí pojišťovna.

V pripade, ze dr. napise na zadanku spravnou diagnozu. Jinak si to zaplati i se zadankou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
30.7.22 00:14

U nás se objednám jako samostatné a terminn do 14dnu. Si najdi jiné pracoviště

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
30.7.22 01:45
@Whitedog
Záleží, co za žádanku lékař vypíše a jakou dg na ni uvede. Rozhodně to není automatické. Rozlišují preventivní a diagnostický výkon.

Ano, ale zakladatelka v úvodním příspěvku píše, že si nahmatala bulku, z čehož je patrné, že se nebude jednat o preventivní výkon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
30.7.22 02:29
@Anonymní píše:
Zkusím tam v pondělí zavolat, mám z toho docela nervy.

Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
30.7.22 10:23
@Anonymní píše:
Tam, kde jsem byla loni mě vezmou za půl roku, že min. vysledky byli ok a moje gyn.je nyní mimo. Sestra mi z nemocnice řekla, že bez zadanky půl roku a vic.

však to dává smysl, ne? Pacientů mají hodně, kdyby to bylo opravdu potřeba, lékař ti žádanku napíše. Je správné, že se upřednostňují pacienti se žádankou před těmi, kteří se rozhodly doktora vynechat. Vyšetření zřejmě indikované bude, tak si skákni na gyndu třeba jako akutní.
Krom toho některá vyšetření, třeba rentgenová (mamografie) mají své hygienické limity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12609
30.7.22 10:53
@Anonymní píše:
Asi si jdu trochu i postěžovat. Je mi 35roku, min.rok jsem byla na sono prsou a vše ok, teď nedávno jsem si našla bulku a chtěla se objednat jako samoplatce a docela jsem narazila, pokud si nevyzadam zadanku od gynekolozky, tak mám smůlu. Kliniky nabízí jako sono k operaci prsou, samostatne to pro ně není výhodné, tak tapu, proč se tolik apeluje na prevenci, když Vás objednají třeba za půl roku. Jasně, ta bulka nemusí být nic, ale člověk nikdy neví. Když mi poradíte i soukromé zařízení, kde mě vyšetření, tak budu ráda. Jsem z toho docela špatná.

To koukam u nas kdyz reknu ze mam bulku, rak mi prakticka napise ihned zadanku a objednaji me do tydne..na mamolog.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krecik.dzungarsky
30.7.22 10:59
@Thomassss píše:
@Whitedog to přece není pravda :think: pokud má pacientka nějakou bulku v prsu a je potřeba jí vyšetřit, gynekolog jí vypíše žádanku a vyšetření hradí pojišťovna.

Mně vypisuje pravidelně žádanku moje gynekoložka ze soukromé ambulance. Chodím tedy na sono do jednoho z Mammacentrer v Praze a nikdy jsem nehradila ani korunu. V rodinné anamnéze mám tedy v přímé linii úmrtí na carcinom prsu. S bulkou by mě objednali i bez žádanky okamžitě. Se žádankou na pouhou prevenci mi začátkem léta nabízeli termín v podstatě do druhého dne.

• Citovat
  • Upravit
krecik.dzungarsky
30.7.22 11:01
@Mediula píše:
Loni jsem byla ve FNKV, letos jdu na zahradní město. Do nemocnice jsem měla zadanku, kvůli bolesti prsa, nehradila jsem nic, ale bylo mi řečeno, že za rok můžu zase přijít, ale budu si to hradit. S tím, že pojišťovna aspoň část proplati, záleží na pojišťovně.

Ano, přesně tam chodím. Předtím jsem chodila na Bulovku a to byla úplná katastrofa.

• Citovat
  • Upravit
6061
30.7.22 12:32
@Thomassss píše:
Ano, ale zakladatelka v úvodním příspěvku píše, že si nahmatala bulku, z čehož je patrné, že se nebude jednat o preventivní výkon.

Bulka není rozhodující. Rozhodující je to, co napíše lékař na žádanku. Opravdu to tak je. Pokud nenapíše onkologickou diagnózu na žádanku, pacientka si vyšetření uhradí i se žádankou. Tak to prostě je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
30.7.22 12:46

@Whitedog píše:

Bulka není rozhodující. Rozhodující je to, co napíše lékař na žádanku. Opravdu to tak je. Pokud nenapíše onkologickou diagnózu na žádanku, pacientka si vyšetření uhradí i se žádankou. Tak to prostě je.

Onkologickou ne. Ale spravnou ano ;). Bohuzel to zrejme cast lekaru jeste snad ani netusi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
30.7.22 13:00

@Whitedog píše:

Bulka není rozhodující. Rozhodující je to, co napíše lékař na žádanku. Opravdu to tak je. Pokud nenapíše onkologickou diagnózu na žádanku, pacientka si vyšetření uhradí i se žádankou. Tak to prostě je.

Já pořád nerozumím tomu, jak to myslíš. Co je to onkologická diagnóza? To znamená, že nárok na hrazené sono prsu má podle tebe pouze pacientka, které již byla diagnostikována rakovina prsu? To je přece nesmysl. Žádanku vypíše gynekolog nebo praktik, který pohmatem cítí bulku (nebo ho na bulku pacientka upozorní). Ten lékař nemůže vědět, zda je bulka nádor, cysta, uzlina nebo kdo ví co ještě. Proto pacientku posílá na podrobné vyšetření a to hradí pojišťovna, ať bude výsledná diagnóza jakákoliv.
Co píše gynekolog na žádanku, netuším, ale rozhodující je přece, že lékař má podezření, že s prsy není něco v pořádku a je to potřeba vyšetřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
30.7.22 13:48

@Thomassss

Chápu, já ti rozumím ;-)
Bohužel, je to tak, jak píšu. Pokud nebude na žádance ta správná diagnóza, pacientka si uhradí vyšetření i se žádankou.
A jak píše mroe - někteří lékaři neví, co na žádanku napsat, aby to prošlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí