Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já jdu jako samoplatce a mám v plánu to tak praktikovat i příště. Objednací dobu mám teď ani je 3 týdny.
@Whitedog píše:
@ThomassssChápu, já ti rozumím
Bohužel, je to tak, jak píšu. Pokud nebude na žádance ta správná diagnóza, pacientka si uhradí vyšetření i se žádankou.
A jak píše mroe - někteří lékaři neví, co na žádanku napsat, aby to prošlo.
No, ale teď si protiřečíš. V prvním příspěvku píšeš, že sono prsu je krom onkologických pacientek vždy hrazeno pacientkou. A tady píšeš, že je chyba na straně lékařů, protože neví, co na žádanku napsat, aby to prošlo
tak kde je pravda?
@Thomassss píše:
Já pořád nerozumím tomu, jak to myslíš. Co je to onkologická diagnóza? To znamená, že nárok na hrazené sono prsu má podle tebe pouze pacientka, které již byla diagnostikována rakovina prsu? To je přece nesmysl. Žádanku vypíše gynekolog nebo praktik, který pohmatem cítí bulku (nebo ho na bulku pacientka upozorní). Ten lékař nemůže vědět, zda je bulka nádor, cysta, uzlina nebo kdo ví co ještě. Proto pacientku posílá na podrobné vyšetření a to hradí pojišťovna, ať bude výsledná diagnóza jakákoliv.
Co píše gynekolog na žádanku, netuším, ale rozhodující je přece, že lékař má podezření, že s prsy není něco v pořádku a je to potřeba vyšetřit.
Ne, pro uhradu pojistovnou je podstatna diagnoza, kterou lekar napise na zadanku. Onkologicka samozrejme nebude, kdyz pacientka nema jeste zadny prokazany nador.
@mroe ano, ale whitedog psala zakladatelce, že ona by i s žádankou v každém případě platila vyšetření. A to přece není pravda - jak píšeš, pokud napíše lékař správný kód na žádanku, bude mít vyšetření zadarmo. A o tom se bavím.
@Thomassss píše:
No, ale teď si protiřečíš. V prvním příspěvku píšeš, že sono prsu je krom onkologických pacientek vždy hrazeno pacientkou. A tady píšeš, že je chyba na straně lékařů, protože neví, co na žádanku napsat, aby to prošlotak kde je pravda?
Pravdu mate obe jen castecne.
podstatna je pro uhradu pojistovnou diagnoza na zadance (kterou musi lekar vyplnit spravne a nesmi to byt prevence).
Nebude onkologicka, tedy s C na zacatku, protoze pacientka jeste onkologicka neni( a nejspis ani nebude).
@Thomassss píše:
@mroe ano, ale whitedog psala zakladatelce, že ona by i s žádankou v každém případě platila vyšetření. A to přece není pravda - jak píšeš, pokud napíše lékař správný kód na žádanku, bude mít vyšetření zadarmo. A o tom se bavím.
Ano, jak pisu. Ale bohuzel bud nekteri lekari netusi, jak to spravne napsat, nebo ten nalez zas za tak zavazny nepovazuji a posilaji ji jen pro jeji jistotu( a pak to pacientka uhradi i se zadankou).
@mroe píše:
Pravdu mate obe jen castecne.podstatna je pro uhradu pojistovnou diagnoza na zadance (kterou musi lekar vyplnit spravne a nesmi to byt prevence).
Nebude onkologicka, tedy s C na zacatku, protoze pacientka jeste onkologicka neni( a nejspis ani nebude).
Ale přece vyšetření bulky v prsu není prevence, ne?
@Thomassss píše:
Ale přece vyšetření bulky v prsu není prevence, ne?
No vsak. Ale kdyz tam je od lekare uveden kod na prevenci, tak to pojistovna neuhradi, ze…
@mroe píše:
No vsak. Ale kdyz tam je od lekare uveden kod na prevenci, tak to pojistovna neuhradi, ze…
Jasně, ale tohle já přece neřeším ![]()
@Thomassss píše:
Jasně, ale tohle já přece neřeším
Ne. Ale bohuzel to tak casto je.
@Whitedog píše:
Bulka není rozhodující. Rozhodující je to, co napíše lékař na žádanku. Opravdu to tak je. Pokud nenapíše onkologickou diagnózu na žádanku, pacientka si vyšetření uhradí i se žádankou. Tak to prostě je.
Ale to prostě není pravda. Neměla jsem onkologickou diagnózu, a chodila jsem pravidelně, vždycky s žádankou mého gynekologa. Měli jsme rakovinu v rodině, a psal mi to bez nějakých problémů od nějakých 35 let. A později i pro dceru, od dvaceti.
Souhlasím s tím, že záleží tom, co napíše lékař na žádanku. Já si našla drobnou bulku v podpaží, měla jsem jich několik hned po porodu, ale tahle zůstala. Šla jsem jako samoplátce na ultrazvuk, pak jsem byla odeslána k onkologovi a ten mně vypisoval žádanku na mamograf. Sám mě upozornil, že asi po mě budou chtít, abych si vyšetření sama platila, ale ať důsledně trvám tom, že podle takto vypsané žádanky nic platit nebudu. Měl pravdu ![]()