Prevence rakoviny prsu?

Anonymní
29.7.22 19:44

Prevence rakoviny prsů ?

Asi si jdu trochu i postěžovat. Je mi 35roku, min.rok jsem byla na sono prsou a vše ok, teď nedávno jsem si našla bulku a chtěla se objednat jako samoplatce a docela jsem narazila, pokud si nevyzadam zadanku od gynekolozky, tak mám smůlu. Kliniky nabízí jako sono k operaci prsou, samostatne to pro ně není výhodné, tak tapu, proč se tolik apeluje na prevenci, když Vás objednají třeba za půl roku. Jasně, ta bulka nemusí být nic, ale člověk nikdy neví. Když mi poradíte i soukromé zařízení, kde mě vyšetření, tak budu ráda. Jsem z toho docela špatná.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4072
29.7.22 19:46

Nechapu. Tak bez tam, kdes byla loni ne?
Nebo najdi jakékoliv mammacentrum a objednej se. Ale samozřejmě ze hned zítra te pravděpodobně nevezmou nikde, leda nechat cislo, aby ti volali, kdyz nekdo odrekne. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.22 19:55
@Villanelle píše:
Nechapu. Tak bez tam, kdes byla loni ne?
Nebo najdi jakékoliv mammacentrum a objednej se. Ale samozřejmě ze hned zítra te pravděpodobně nevezmou nikde, leda nechat cislo, aby ti volali, kdyz nekdo odrekne. :nevim:

Tam, kde jsem byla loni mě vezmou za půl roku, že min. vysledky byli ok a moje gyn.je nyní mimo. Sestra mi z nemocnice řekla, že bez zadanky půl roku a vic.

• Citovat
  • Upravit
3958
29.7.22 20:10

Nemůžeme ti poradit žádné centrum, když nevíme, odkud seš. Já chodím do jednoho akreditovaného centra v Praze a tam byla před pár měsíci objednací doba ani ne měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
29.7.22 20:11

Moc jsem nepochopila tvůj popis. Prostě si vyber jedno z pracovišť https://www.mamo.cz/centra/#…
objednej se na sono a zaplať si to. A případně si to nech proplatit od pojišťovny. Byla jsem vždy jako samoplátce bez žádanky. Jestli tě někde nechcou vzít, tak běž jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
29.7.22 20:44

Co je to za blbost?

Naopak - sono prsou je preventivní výkon a žádanka se na něj nedává - pokud tedy nejsi onko pacientka, tam je výkon indikován. I když svou gynekoložku uprosíš, aby ti žádanku vydala, tak ti bude houby platná - vyšetření si budeš muset zaplatit tak jako tak. Některé pojišťovny poskytují příspěvek z fondu prevence, který pak na to můžeš uplatnit.

No a jelikož budeš samoplátce, můžeš si vybrat jakékoliv zařízení a chodit tak často, jak to bude tvé peněžence milé, ať si o tom kdokoli myslí cokoli. A pokud tě v jednom zařízení odmítnou, jednoduše si vyber jiné. Není nic jednoduššího. Najít nějaké pracoviště v okolí bydliště snad zvládneš. My netušíme, odkud jsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
29.7.22 20:46

@Whitedog to přece není pravda :think: pokud má pacientka nějakou bulku v prsu a je potřeba jí vyšetřit, gynekolog jí vypíše žádanku a vyšetření hradí pojišťovna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
29.7.22 20:47

@Whitedog nebo jde bez žádanky jako samoplátce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.22 20:51
@Thomassss píše:
Nemůžeme ti poradit žádné centrum, když nevíme, odkud seš. Já chodím do jednoho akreditovaného centra v Praze a tam byla před pár měsíci objednací doba ani ne měsíc.

Praha

• Citovat
  • Upravit
3958
29.7.22 20:52
@Anonymní píše:
Praha

Tak zkus Waltrovku, Praha 5

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80062
29.7.22 20:52
@Whitedog píše:
Co je to za blbost?

Naopak - sono prsou je preventivní výkon a žádanka se na něj nedává - pokud tedy nejsi onko pacientka, tam je výkon indikován. I když svou gynekoložku uprosíš, aby ti žádanku vydala, tak ti bude houby platná - vyšetření si budeš muset zaplatit tak jako tak. Některé pojišťovny poskytují příspěvek z fondu prevence, který pak na to můžeš uplatnit.

No a jelikož budeš samoplátce, můžeš si vybrat jakékoliv zařízení a chodit tak často, jak to bude tvé peněžence milé, ať si o tom kdokoli myslí cokoli. A pokud tě v jednom zařízení odmítnou, jednoduše si vyber jiné. Není nic jednoduššího. Najít nějaké pracoviště v okolí bydliště snad zvládneš. My netušíme, odkud jsi.

To není pravda. Pokud budeš mít zadanku lékaře, nebudeš platit nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.22 20:53
@Whitedog píše:
Co je to za blbost?

No a jelikož budeš samoplátce, můžeš si vybrat jakékoliv zařízení a chodit tak často, jak to bude tvé peněžence milé, ať si o tom kdokoli myslí cokoli. A pokud tě v jednom zařízení odmítnou, jednoduše si vyber jiné. Není nic jednoduššího. Najít nějaké pracoviště v okolí bydliště snad zvládneš. My netušíme, odkud jsi.

Praha, původně jsem byla v Kolíně, tam mi sestra řekla za půl roku.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.7.22 20:54
@Thomassss píše:
Tak zkus Waltrovku, Praha píše: Více

Zkusím tam v pondělí zavolat, mám z toho docela nervy.

• Citovat
  • Upravit
3417
29.7.22 20:56
@Anonymní píše:
Zkusím tam v pondělí zavolat, mám z toho docela nervy.

Waltrovka super, taky mohu doporučit, mě vzali během pár dní. Držím palce, ať je to ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2598
29.7.22 20:59
@Anonymní píše:
Praha

Loni jsem byla ve FNKV, letos jdu na zahradní město. Do nemocnice jsem měla zadanku, kvůli bolesti prsa, nehradila jsem nic, ale bylo mi řečeno, že za rok můžu zase přijít, ale budu si to hradit. S tím, že pojišťovna aspoň část proplati, záleží na pojišťovně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí