Preventivni prohlídky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
3.12.25 20:56
@Anonymní píše: Více

Byli jsme na dovolené v Řecku, dite muselo na ct hlavy. Doktor protestoval, ať tam jako žena s ním nejsem já, že se mu to nelíbí, když jsou ženy u rentgenu ( stála jsem asi metr od pristroje), ze je to pro ne nebezpečné… na mamograf mě donutili i s žádostí o jen sono, příšerně bolestivé vyšetření, od té doby mám šílené píchání v prsou celý měsíc.

• Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
3.12.25 21:41

Na mamograf jsem jeste nebyla, je mi 51 a na ultrazvuku jednou. Tady ve Švýcarsku mamograf doporučuji jen ženám každoročně, které maji rakovinu prsou v rodine, nebot to záření je prý dost silné.
Jinak 2 krát ročně na gyndu, mam vice větších myomu, tak to pozoruji a jednou ročně vyter. Pravidelně ke kardiologii k vuli rodine zátěži

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.12.25 07:17

Děkuji za tyto zkušenosti.
Zajímavé si pocist,.jake zkzsenisti jsou ve světě :palec:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.12.25 07:23
@Cizinka 999 píše: Více

Dělá se ve Švýcarsku i test na HPV?

Zajímavé zkušenosti Vaše. Četla jsem i váš příspěvek, že ve Švýcarsku je prirodni biodenticky progesteron a estradiol. Krem podavany na předpis.
A dělají se běžně hormonalni profily.

U nás vše toto na vlastní náklady, hormonalni profil dostat z lekare je nadlidské úsilí.

Předepisuje tedy lékař naslepo syntetické hormony na vše, hormonalni profil neudela a pak se divime jak je rakovina na vzestupu :-/

• Citovat
  • Upravit
81595
4.12.25 08:13

Nikdy jsi neletela na dovolenou? Dostala jsi tak několikrát vyšší dávku záření. To o vypěstování je absolutní nesmysl. Ženy před čtyřicítku nechodí na mamograf, protože mají jinou tkáň a mamograf je nepřehledný. A pak jsou různé druhy nádoru, některé prostě nevidí ani mamograf ani sono.
A věta,, muže vyvolat" rozhodně neznamená, že vyvolává. Neexistuje žádná studie, která by toto potvrzovala. Kdežto studie, že hormonální antikoncepce riziko rakoviny prsu zvyšuje, existuje. A přesto to do sebe ženské tlačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.12.25 10:01
@inkakřivák píše: Více

Já neletěla :)

Nevim, nejsem odbornik, zda je to nesmysl, ale že by onkologický lékař placal nesmysly si nemyslím.

Těžko soudit… Každý se musí rozhodnout sám za sebe co do sebe cpe.
Já se snažím necpat.

A je fajn o tom diskutovat

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.12.25 10:07

Můj praktik mi prevence skoro 20 let nedělá, jelikož dle něj jsem dost nemocná a hlídají mě všude možně.
Jen nyní po padesátce se zeptal, jestli chodím na kolonoskopii.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty