Převod hypotéky při koupi nového bytu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
14.1.14 09:19

Převod hypotéky

Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda je tu někdo z banky a dokázal by poradit. Přítel (teď už manžel) si bral před 5 lety hypotéku - 1000 000kč (kupní cena nemovitosti 1200 000), kupovali jsme byt. Hypotéka byla jen na něho. Ted jsme přemýšleli, že bychom se přestěhovali do většího bytu a cena by byla 1,7mil. Tento byt, který máme bychom prodali cca za 1,5mil. Jak by to bylo s převodem te hypošky? šlo by to vubec, když jsme ted manželé a máme 2leté dítě (jsem jeste na mateřské)? Samozřejmě se pujdeme zeptat do banky…ale až př. týden máme doml. schuzku, tak jsem se chtěla jen zeptat, jeslti někdo nemá zkušenosti..jakou bychom měli šanci. prosím omluvte anonymitu, chodí sem známí a nikdo o tom jěště neví.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
14.1.14 09:22

Jěště doplním, manžel má cca 22 000čistej příjem. Dále pak nevím jeslti i u převodu musíme mít nějaké peníze v hotovosti..ale přinejhorším bychom schrastili tak 200 000(pujcka od rodiny)

• Citovat
  • Upravit
707
14.1.14 11:04

Já jsem takovýhle převod hypotéky taky dělala. Samozřejmě záleží na podmínkách každé banky, ale podle mě by to problém být neměl a hotovost byste potřebovat taky neměli. A vy budete kupovat větší byt, který bude jen o 200tis dražší než ten váš současný? (psala si že byste ho prodali asi za 1,5mil). To je nějak malý rozdíl, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.14 11:48

Máme 3 pokojáč, ale malej..ten novej je zrekonstruovanej a je to taky 3 pokojac - je vetsi a je tam i pracovna. my mame pruchozi jeden pokoj a to mi posledni dobou vadí..navic ten novej prodava kamarad a nebylo by to pres realitku..ten nas za 1,5mil je muj odhad, podle toho jak se u nas byty prodavaji..mozna bude mit o neco mensi hodnotu, ale jeste uvidime.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.12.14 17:42

Dobry den bydlim v byte na hypoteku.Ted se uvolnil vetsi byt u nas v ulici.Je mozne prevest stavajici hypoteku na jiny byt?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max