Podlahář zaměřil byt 39m2, spotřeboval materiál na 61m2

1952
13.1.14 21:42

Podlahář zaměřil byt, stanovil metry a cenu-realita je jiná

Ahoj všem,
ráda bych se zeptala, jak by jste řešili moji situaci. Jedná se o to, že opravujeme s manželem byt, který dostal. Objednala jsem si podlaháře, aby mi udělal podlahy v určitých místnostech. Samozřejmě jsem žádala napřed přeměření a přibližný odhad ceny. Vše naměřil a bylo to 39m2…stěrka+podlaha PVC a vyšla určitá cena. Dneska jsem si dílo přebírala a podlahář najednou přišel s otázkou, jestli chci vědět, kolik spotřeboval materiálu 8o Vůbec jsem nechápala, co tím myslí a vypadlo z něj, že nakonec je výměra místo 39m2 skoro 61m2 (2 pokoje, chodba a malá paneláková kuchyň). Byla jsem v šoku a nestačila jsem nějak reagovat, teď se mi všechno rozleželo v hlavě a zítra se ještě uvidíme a nevím, jak mám postupovat. Dělali jsem i kuchyň, jádro atd. a vždy mi odhad jiných řemeslníků vyšel cca přibližně kolem předběžného odhadu, ale tohle je prostě úplně vedle. Máme na to připravené peníze + samozřejmě něco navíc, kdyby náhodou, ale na tohle prostě nemám a nevím, jak teď jednat :zed: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7569
13.1.14 21:47

Máš ten jeho odhad od něj písemně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
13.1.14 21:48

@MonikaN.89 a máš písemnou kalkulaci ceny? Pokud by byla skutečnost vyšší než původní kalkulace, tak ti to musí oznámit a nemůže jít myslím víc než na deset procent nahoru… Jinak tu podlahovou plochu sis mohla přece spočítat sama, abys měla jistotu, že tě nechce ošidit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
13.1.14 21:49

No mě přijde divný, že sis tu podlahu sama nezměřila, na tom není nic těžkýho. A jinak, to na to nemáte smlouvu, kde je napsaná výměra? Jakákoli takováhle práce a dodání materiálu se kalkuluje dopředu a podle toho se předem stanovuje cena, která platí. Pokud on to naměřil špatně, je to jeho problém. Ale z toho co píšeš to spíš vypadá, že nic nemáte písemně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1835
13.1.14 21:51

@MonikaN.89 ..jak velký je to byt? Určitě k němu máte i výměr, tam jsou jednotlivé místnosti jmenované včentě podlahové plochy…, kromě toho, pokud máte nabídku písemně, nemůže se od ní lišit tolik, na to je zákon, který jasně udává, o kolik % maximálně je možná odchylka od nabídky směrem nahoru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1952
13.1.14 21:52

@Lenka512..ano, mám to písemně, včetně odhadované ceny…stěrka, PVC + přibližný odpad, lišty atd.

@Regina Hero
nic jsem si nepřeměřovala, mám šílené starosti s celou rekonstrukcí, udržuji dvě domácnosti, pořád lítám za dělníkama a neustále je naháním, upozorňuji…navíc jsem v 7.měsíci těhotenství a sil mi ubývá…proto jsem si zavolala na všechno firmu, abych měla klid, ale je to ještě horší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1835
13.1.14 21:57

…pak buď v klidu, je to jeho problém, rozhodně bych s tím nesouhlasila, přeměřit se to dá i po pokládce, to není problém, a byla bych ochotná uhradit jen tu nabídnutou cenu + 10%, nic jiného. Veškeré vícenáklady nad tuto hranici je povinen ve svém zájmu projednat předem před zahájem a ukončením práce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
13.1.14 21:57

@MonikaN.89 ale snad máte někde napsané rozměry bytu, ne? Třeba v ročním vyúčtování energií a služeb, v kupní smlouvě nebo v nájemní smlouvě… pokud máte písemně vyčíslenou cenu, tak bych mu nedala víc než udává zákon, o kolik se to může navýšit… jestli to blbě spočítal, je to jeho chyba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1952
13.1.14 21:59

@Allee
ne nepřeměřila…mám tolik starostí se vším, proto jsem si zavolala podlaháře, který všechno zaměří a řekne mi a nemusím se v 7.měsící o nic starat…mám dalších milión starostí okolo…jsem v jednom stresu…platím za všechno hříšné peníze a nic není, tak, jak by mělo být…nechápu, jak se mohl seknout o 20m2…a písemně to mám…PVC + stěrka, odpad atd. metry, cena…ptal se mě, zda může být a zda souhlasím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6885
13.1.14 22:01

@MonikaN.89 tak si tu plochu spocitej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
13.1.14 22:06

@MonikaN.89 tak pokud to máš písemně, měla by platit předem domluvená cena, s tou max. zákonnou odchylkou, co tu někdo psal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1952
13.1.14 22:06

@Regina Hero
ne nemáme žádnou kupní smlouvu nic…čekáme dítě, manžel dostal od rodičů před 2 měsíci byt, ještě jsme ani jednou neplatili zálohy, nic, žádnou smlouvu nemáme, to se bude teprve řešit, nebydlíme tam ještě…tohle prosím nechci řešit…jsem ráda, že zvládám udržovat dvě domácnosti, celou rekonstrukci atd. a furt pendluji mezi dvěma byty a už je toho moc, tak jsem spoléhala na to, když je řádně zaplatím, tak bude vše v pořádku, zajímavé je, že u všeho to šlo, jen tady je zase zádrhel…

@plysatko
díky moc, za radu, zítra brzo ráno vstanu a půjdu to přeměřit :zed:… mají mi dojet ještě dodělat ty lišty, tak se s ním o tom pobavím…zrovna se dívám na ten odhad a je tady jasně 39m2…vůbec nechápu na co teda jezdil k nám, aby si to naměřil a udělal mi nějakou cenu…to nemusel jezdit, mohl mi to položit a pak mi říct kolik teda metrů je potřeba, ale co mě zaráží je, že mi naúčtoval 39 metrů, které musel objednat na skladě, ale přitom mi položil prý 61m..jde mi o to, že musel ten materiál mít…jinak by mu to přece dneska nemohlo vyjít… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2028
13.1.14 22:07

Určitě si tu plochu přeměř… Klasický panelákový 2+kk bývají kolem 45m2 :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1835
13.1.14 22:12

@MonikaN.89 …naši bydlí v 3+1 panelový byt a mají celkovou podlahovou plochu 65 m2 včetně předsíně, haly, toalety, koupelny, kuchyně, obýváku a dvou pokojů a to tenhle byt patří k těm větším…, zkus se zeptat manželových rodičů, zda mají výměr :-). A s tím materiálem máš pravdu, to není jen krytina, ale i stěrka a i lišty, protože tím pádem mu zákonitě nesedí ani obvod…, pochopila bych nějaký větší rozdíl u podlahové stěrky, někdy se to velmi špatně ve starších bytech odhaduje, tam to není přesné, musí se to zarovnat do hladka, zejména pod PVC, marmoleem, korkem apod., tam bych nějakou větší odchylku pochopila, protože to co je pod původní krytinou vykoukne v plné kráse až jejím odstranění, nic jiného si ale rozumně vysvětlit a obhájit nedovedu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
818
13.1.14 22:18

@MonikaN.89 Je to lepsi, kdyz to nejdriv vidi. Pak rozhodne jestli sterku vubec a jakou. Ale ze ma rozdil 20metru, to je vul. Chce te normalne osidit kdyz vidi, ze jsi navic tehotna. Drz se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí