Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@MonikaN.89 no to si chlapec dělá legraci, ne? Zkouší to na tebe… došla bych si na něho i s manželem, že takhle teda ne… kalkulaci máš, takže bych se držela toho…
Bych ho hnala, grazla. Mas nabídku, mas správný rozměr co vyšel i tobě, takže asi tak. Ze koupil blby lino, jinou šířku nebo to blbě pokládal je jeho problém. A 12% odpad to tam jako dělal co??? Vezmi s sebou manžela a bude po 61m2 raz dva.
Tak jsme to ještě řešili a řekla jsem mu, že ani celý byt nemá 61 metrů, že jsem si to ráno měřila a že manžel doma nadával, že to s ním pořeší atd. a on úplně otočil a jen ze sebe vydal: Aha, jo hmm, to ne, to já vám to ještě přepočítám a dám vám vědět, ale tak to nebude, tak moc nebojte se…že mi pošle teda fakturu, tak pak napíšu, co teda sesmolil…
![]()
Při pokládce lina, dlažby apod. se počítá cca 15% na ořez, ale s tím musel počítat do předchozí kalkulace, to je běžný postup. U lina to je tedy míň, než u dlažby, ale tak nějak poušálně by se to dalo vzít. Ale i kdyby, tak je to 46m. Poslala bych ho pěkně do háje. To je začátečník, že neví, že bude mít ořez?
On, jako podlahar, dobre vi, v jakych sirkach se prodavaji lina a predem si musi umet spocitat, jaky bude odpad, to si umi spocitat i laik, asi si rikal blba zenska (tim te nechci v zadnem pripade urazit, to neni na tebe), tak ji natahnu, jenze se holt prepocital. A staci vyrukovat s manzelem a hned je to levnejsi, to jsou hajzlici v dnesni dobe.
@MonikaN.89 píše:
Tak jsme to ještě řešili a řekla jsem mu, že ani celý byt nemá 61 metrů, že jsem si to ráno měřila a že manžel doma nadával, že to s ním pořeší atd. a on úplně otočil a jen ze sebe vydal: Aha, jo hmm, to ne, to já vám to ještě přepočítám a dám vám vědět, ale tak to nebude, tak moc nebojte se…že mi pošle teda fakturu, tak pak napíšu, co teda sesmolil…![]()
To jsou takoví lumpové. Vidí ženskou, těhotnou a ještě se chystá jí okrást. Možná se spletl, ale spíše ne. ![]()
V zadnem pripade nemuze mit 12% odpadu! Nic mu nedavejte a pohrozte mu, ze to predate nekomu, kdo tomu rozumi
hazlik jeden!!!
Takže už mám i fakturu…takže pokoje, kde byla pokládka jsou asi 42m a mám naúčtováno 49,5 metru…ale co mi zase nesedí jsou lišty, kde je účtováno 55 metrů
![]()
@MonikaN.89 píše:
Takže už mám i fakturu…takže pokoje, kde byla pokládka jsou asi 42m a mám naúčtováno 49,5 metru…ale co mi zase nesedí jsou lišty, kde je účtováno 55 metrů![]()
Přeměřte to a omlaťte mu to o hlavu. Mě to vychází, že lišt by mělo být méně než je čtverečních metrů toho lina. a u lišt snad žádný odpady nejsou. jestli ano, tak at ti ten zbytek lišt dovalí.
Ještě to všechno přeměřím a pak teprve zaplatím…
Příspěvek upraven 15.01.14 v 18:32
@MonikaN.89 lišty se dělají čtyřmetrové, takže předpokládám, že je nemáte po kouscích nastavované, tam nějaký ten ořez určitě bude… ale jediná možnost asi bude vzít metr a změřit to…
@blecha72 píše:
Lišty nejsou v metrech čtverečních, ale podle obvodu zdí.
No právě. Když je místnost 5×5 m tak je to 25 m2 lina a lišt je 20 metrů.
@Kobliha51 no ano, ale pokud je místnost nějak členitá, tak těch lišt může být víc… my třeba máme na pětimetrové zdi v kuchyni dva výklenky na okna a hned je to o půl metru víc na obvodu…