Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, potřebuji radu nebo spíš trochu uklidnit že je vše v pořádku.
Dlouho, něco přes půl roku jsem neměla menstruaci. Nedávno mě začali neskutečně bolet bradavky, to se mi nikdy nestalo a pak bolest břicha, to už jsem trochu tušila že MS přijde. První den jen lehké špinění a pak začala hodně silná MS, pokaždé jsem našla kusy sražené krve. Přes noc jsem nikdy moc nekrvácela ale dnes jsem vstala z postele a najednou tekla krev až pod kolena. To mě docela vyděsilo.
Myslíte že je to normální že tak silně krvácím a mám sraženou krev když jsem dlouho MS neměla?
Děkuju za vaše reakce.
Podle mě máš silnou MS,trpěla jsem na to když jsem byla malá.Uplný cucky sražený krve
Je to že hodně krvácíš a krev se prostě sráží(což je v pořádku).Kdyby jsi krvácela nějak dlouho a nebo moc tak bych raději zajela na gyndu
Chtělo by to nějak srovnat cyklus aby MS byla pravidelná a nedělala pak takovoupaseku ![]()
O mimi se nesnažíte?Těhotná jsi nebyla?
O mimi se snažíme, asi před rokem a dvěma měsíci jsem vysadila HA, před létem to začalo dělat neplechu, jednou jsem byla na vyvolávačce a po druhé MS zas nepřišla. Těhotná jsem myslím že nebyla, dělala jsem si TT celkem často.
Tak v tom případě bych to viděla na tu silnou MS,ale pro svůj klid bych zašla na gyndu stejně.Vysvětli jim,že jsi neměla MS půl roku nebo jak dlouho a teď máš takový problém.Já bych bez HA měl Ms pořád silnou a dlouhou ![]()
Když jsem byla menší tak ze mě padala i odloušená sliznice po kouscích,no nebylo to moc příjemné ![]()
Já mám kusy sražené krve každý měsíc. První dva dny mám MS hodně silnou, takže ze mě lítají sražený cucky (pardon
). Podle mě to je tím, že máš MS silnou. Ale pokud máš obavy, zavolej si doktorovi a poraď se s ním ![]()
Je to možné, ale ta „sražená krev“ budou nejspíš kusy hodně vysoké sliznice. Pokud si nemenstruovala tak dlouho tak se sliznice neobměnila, narůstala a teď jí z tebe odchází víc.
PaPT píše:
O mimi se snažíme, asi před rokem a dvěma měsíci jsem vysadila HA, před létem to začalo dělat neplechu, jednou jsem byla na vyvolávačce a po druhé MS zas nepřišla. Těhotná jsem myslím že nebyla, dělala jsem si TT celkem často.
A není dobré,aby si si nechala srovnat cyklus,když se snažíš otěhotnět? Docela pochybuji,že si ten půl rok měla ovulaci,když jsi neměla MS a tím taky pak neotěhotníš.
A po porodu mam taky dost silnou MS s cuckami to jsem dřív vůbec neměla.
My se nesnažímě nějak aktivně, klidně si na mimi počkáme, tedy pokud se zas podruhé MS nedostaví tak už bych si zašla k doktorce aby se to nějak srovnalo.
A s tou sliznicí, není to nic vážného? Já nikdy takový problémy neměla takže nevím ![]()
Normální je že v každém cyklu sliznice naroste (aby byla připravená čerstvá na případné uhnízdění oplodněného vajíčka) a když k uhnízdění nedojde tak se odloučí. K tomu vlastně menstruace slouží, krev ji vyplaví z dělohy ven. Celé to řídí hormony, takže je možné, že máš nějakou hormonální poruchu. Já bych to řešila na příští preventivce s gynekologem, vezme ti vzorky krve a asi bude chvíli tvoje cykly sledovat.
Tak já takovou MS mám i po 2porodech a to beru i antikoncepci
Je to pěknej hnus a až půjdu na gyndu chci to nějak řešit jestli to půjde,protože jsem pak mimi provoz ![]()
Nemáte nikdo skušenost.Před 14dny mi zkončila menstruace,pak asi týden špinila a teď mi na gyndě doktor řekl,že vě mě zůstala sražená krev,dal mi injekci a nic neřekl,jen že mám jít na kontrolu za měsíc.Nestalo se to někomu z vás?Díky Týna
Ahojky,mám taky dotaz.
Mám 5 měsíců od porodu druhé dcery ,první MS jsem dostala cca měsíc po
skončení kojení a tedka druhou jsem dostala jakoby se 14ti denním spožděním.
První MS i druhá jsou dost silné,ale tedka u té druhé mám i takové hnusy.Vypadá to jako kuřecí játra(prominte mi ten výraz).Nejspíš to bude ta sražená krev…
Nikdy jsem neměla silnou a ani bolestivou MS,tak se ptám jestli je to normální??
Antikoncepci ještě žádnou neberu.
Díky
Kreali,Papt mám totéž a příští týdennjdu na gyndu to řešit.
Padají ze mě šílené kusy, krvácím tak, že den nenůžu z domu. Když si dám největší tampon a vložku tak za půl hodiny stejně vše přeteče (šla jsem takhle nakoupit a přišla z flekem domů a to jsem tam byla 2 krát měnit)…prostě nejde to
Můj gyndař to neřešil, takže jsem změnila mudru a uvidím příští týden
Tak u mě to teda není tak strašný jako u tebe Scai.
Uvidím ješte zkusím počkat a určitě taky zajdu na gyndu.
Když já to mám s tou gyndou dost blbý.Mám dvě děti a časově to vše stíhat je náročný.Ona totiž moje doktorka na gyndě je sice pečlivá atd..jenže i když má pacošky obědnané tak se u ní čeká klidně i 2 hodky než se přijde na řadu???
nechápu to?
Dřív s jednou dcerou se to nějak dalo udělat,ale tedka fakt nevím,no nejspíš si najít jiného doktora…
Ale určitě dej Scali vědět jak jsi dopadla