Při vztekání se dusí

13.4.12 14:12

Při vztekaní se dusi

Ahojte Maminky,
Chtěla bych vás poprosit o radu.
Mám 4 měsíčního chlapečka a pokažde když se začne vztekat že nechce byt v kočárku nebo se mu něco nelibí a vzteka se tak se mi začne dusit…Většinou mi na to zabralo přetočit ho na ruce tvařičkou dolů a jemně zabouchat na zada jenže těd se mi při navštěvě stalo že se mi maly začal vztekat že neni u mě měla ho moje teta na rukach a odešla snim do vedlejšiho pokoje než jsem ho slyšela a stačila si ho vzit rozeřval se tak že se mi opět začal dusit a nepomohalo mi nic bouchala sem mu po zadech zvedala ruky třasla snim snažila se mu vycucnout jestli mu něco nespadlo do pusinky nakonec mi zabralo až když sem se pořádně nadechla a do pusy sem mu pořádně foukla tak se rozdychal.Věřte nebo ne měla jsem uplnoout tmu před očima ruky se mi klepaly a pomalu sem brečela…Nevim co stim doktorce jsem to řikala ale nic mi na to neřekla a teď mam strach příští tyden jdu ke kadeřnici a tchyně sním bude chodit po venku s kočárkem a pak jak skonči přitel v praci tak snim bude on ale mám strach že jak se vzbudi začne to znova a oni si neporadi sice přitel je pohotovy ale i přesto nechapu proč to děla…Já i přitel jsme astmatici a alergici…poradte jestli mate nejaka stimhle zkušenost :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1089
13.4.12 14:17

To je hrozná situace, to znám, říká se tomu afektivní záchvat. U nás pomáhá fouknout do obličeje, nebo ho poklepávám po zádičkách a říkám: dýchej,dýchej.
Stane se to z leknutí, při bolesti nebo vzteku, časem to vymizí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
13.4.12 14:46

já malýmu cákám do obličeje vodu. Chce to hlavně zůstat v klidu, aby dítě nevidělo paniku… někde jsem četla, že když je to ze vzteku, tak dítě se vždy nakonec samo nadechne… ale vydržet to nejde, aby člověk nic neudělal :nevim:
náš malej vždycky úplně zmodrá… je mu 14 měsíců :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
13.4.12 14:47

nedala bych ho z ruky, dokud to nezmizí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13679
13.4.12 15:07

Fouknout do obličeje…on se automaticky nadechne :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.4.12 15:13

mam strach protoze ted mame obdobi kdy je na me strasne fixovany a pristi tyden jsem obednana ke kadernici po 7 mesicich aby mi udelala neco s hlavou pokazde kdyz se jdu sprchovat mam strach ze prileti muj a nebo tchyne ze se maly dusi a pokazde kdyz mam byt chvili bez nej ze potrebuju k lekari nebo nekde jit sama prehravaji se mi pred ocima primo hororove sceny ze se mu neco stalo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.4.12 15:15

dyt ja ho nemuzu nechat ani samotneho v postylce v obyvaku abych mohla jit na zachod beru ho dycky sebou ve vajicku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
13.4.12 15:15

Já jsem na to všechny hlídače upozorňovala, aby kluka náhodou někde nenechali řvát v kočárku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.4.12 15:17

teodora: to jo taky kdyz nekdo hlida tak rikam nenechat rvat radsi vzit na ruky jenze on se ten muj nerad neuklidni dokud neni u me

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
13.4.12 15:28
@nellaskrobakova píše:
teodora: to jo taky kdyz nekdo hlida tak rikam nenechat rvat radsi vzit na ruky jenze on se ten muj nerad neuklidni dokud neni u me

to, co popisuješ, je úplně normální, vydrž, vyroste z toho :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
13.4.12 15:41
@dada12 píše:
to, co popisuješ, je úplně normální, vydrž, vyroste z toho :-)

Vyroste, ale je to o nervy. :( Když se mi to u prostředního kluka stalo prvně, letěla jsem volat rychlou, byl modrý s očima v sloup a úplně hadrový. Probral se, jak jsem si ho hodila přes rameno a hledala telefon. Prý když upadnou do bezvědomí, tak povolí ta křeč a rozdýchají se, ale tak daleko jsem to nikdy nenechala zajít.
Ještě by prý mělo pomoct mu roztáhnout ručičky od sebe, aby se roztáhnul hrudník, to jsem nezkoušela. Prostě všechny hlídače pouč, co mají dělat a když jste spolu sami, tak si ho ber všude sebou jak to děláš. Co zkusit šátek? To by ho mohlo zklidnit a měla bys volné ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.4.12 16:56

tea:šatek nemam ale mame takove nositko jenže pani co kni chodime na cviceni nam ho zakazala že mu tim jenom ničím pateř jenže at si skusi uvařit s ditětem ktere spi po 5 minutach :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.4.12 16:57

delsi dobu nez 5 minut mi spi jen venku v kocare ale jak kocar zastavi ma oci jak baterky :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
13.4.12 19:00

Nello, jaké nosítko? Ergonomické nebo klokanku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.4.12 20:08

@Teodora :klokanku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat