Příchod druhého sourozence

10
26.2.24 09:51

Příchod druhého sourozence

Zdravím všechny maminky,
Od 3 let můj syn chodi do školky, vzdy bez problemu, tesil se. Ja sem pak otehotnela a mam ted 14 dni do porodu. Před Vánoci byl syn( ted ma 4.5 let) nemocny a tak byl doma. Pote 5 dní ve školce a 14 dni doma a tak dokola. No ale začal delat to, ze chce byt semnou, spat semnou atd.. to by ještě šlo, ale nechce chodit do skolky. Rano strašný scény ze chce byt se mnou doma protože mam v brisku miminko.kdyz si ho pak rano ve skolce odtrhne odemne ucitelka tak place asi 5 min a pak je cely den ve školce v pohodě. O mimcu se bavime normálne, připravujeme ho na to co bude a tak. Rika ze se těší a bříško pusinkuje.
Ale potřebuju poradit nebo neco doporučit co mam delat aby jsme se toho trápení ráno usetrily. Rikam mu ze porad chodim do prace ale asi me to moc nezere… Zkousim to po dobrém, po zlem a nic. ( Trva to asi 14 dni)Ja vim ze to asi tak ty deti maji, ze chce mamu pro sebe. Ale co bude po porodu? To uz bude vědět ze jsem s mimcem doma a bude to ještě horsi. Jestli ho nechat 14 dni doma a pak se modlit aby zacal chodit bez rvani do skolky? Nebo nepolevovat? Děkuji moc za nějakou radu! :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35861
26.2.24 10:18
@Pipii píše:
Zdravím všechny maminky,
Od 3 let můj syn chodi do školky, vzdy bez problemu, tesil se. Ja sem pak otehotnela a mam ted 14 dni do porodu. Před Vánoci byl syn( ted ma 4.5 let) nemocny a tak byl doma. Pote 5 dní ve školce a 14 dni doma a tak dokola. No ale začal delat to, ze chce byt semnou, spat semnou atd.. to by ještě šlo, ale nechce chodit do skolky. Rano strašný scény ze chce byt se mnou doma protože mam v brisku miminko.kdyz si ho pak rano ve skolce odtrhne odemne ucitelka tak place asi 5 min a pak je cely den ve školce v pohodě. O mimcu se bavime normálne, připravujeme ho na to co bude a tak. Rika ze se těší a bříško pusinkuje.
Ale potřebuju poradit nebo neco doporučit co mam delat aby jsme se toho trápení ráno usetrily. Rikam mu ze porad chodim do prace ale asi me to moc nezere… Zkousim to po dobrém, po zlem a nic. ( Trva to asi 14 dni)Ja vim ze to asi tak ty deti maji, ze chce mamu pro sebe. Ale co bude po porodu? To uz bude vědět ze jsem s mimcem doma a bude to ještě horsi. Jestli ho nechat 14 dni doma a pak se modlit aby zacal chodit bez rvani do skolky? Nebo nepolevovat? Děkuji moc za nějakou radu! :oops:

My jsme nechávali doma kdyz měl táta otcovskou dovolenou a mohl se věnovat staršímu dítěti než jsem se sžila s miminkem. Pak už normálně chodilo. Prostě do školky se chodit musí a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
26.2.24 10:24

Ano do školky se chodit musi. Taky mu to porad rikam. Akorát mam strach z toho jak bude s tatou doma na te otcovske dovolene tak že si ještě vic zvykne doma :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16305
26.2.24 10:30
@Pipii píše:
Ano do školky se chodit musi. Taky mu to porad rikam. Akorát mam strach z toho jak bude s tatou doma na te otcovske dovolene tak že si ještě vic zvykne doma :nevim:

Tak ať jde normálně do školky :nevim: Nebo na pár dní v týdnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
26.2.24 10:32

Já svým dětem říkám, že chodit do školky a do školy je jako chodit do práce. Každý máme to svoje. Ale je to jednodušší v tom, že doma nikdo nezůstává. Podstatně těžší to bylo v Covidu, s ex na HO a já na RD s mladším. Jsou věci co moc nevysvětlíš. Já se pak snažila lákat na aktivity ve školce, jídlo, kamarády, hračky, co jsou ve školce a nejsou doma.
Není to úplně lehký, občas jsem taky nechala doma. To mělo za důsledek, že syn se nudil a pak šel do školky i rád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14724
26.2.24 10:41

Po narozeni treti dcery (prvni bylo 3 a 1/4 roku, druhe bylo 15 mesicu) nejstarsi porad chodila do skolky. Libilo se ji tam, i kdyz miminko mela taky rada. Treti se teda narodila v pulce prosince, takze brzo byly Vanoce. Ale po nich nejstarsi zase v pohode chodila do skolky. Ale nechytala tam zadne nemoci.

Kdyz se narodila ctvrta (2021), tak nejstarsi chodila do 1. tridy, druhou a treti jsme do skolky nedavali kvuli nemocem. Ony by tam chodily strasne rady, ale skolka se opakovane zavirala kvuli covid pozitivnim detem. No pak i skola mela nejakou dobu distancni vyuku. No a kdyz se holky nekdy v kvetnu dovedely, ze bude ve skolce foceni trid, tak tam moc chtely. Rekli jsme si, ze je tam teda nechame do koncem skolniho roku. Jenze to netrvalo ani tyden, prinesly silenou virozu, kterou chytla i 3mesicni. Takze pak uz jsme je nechali doma do konce skolniho roku. Nejstarsi Ze skoly zadne nemoci netahala. Zato ve skolce deti porad smrkaly a chrchlaly. Bez ohledu na covidova opatreni.

Cili ja bych se hodne rozhodovala i na zaklade toho, jestli starsi taha ze skolky nemoci. Ono ani kojeni to miminko neochrani od vsech viru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
26.2.24 10:45
@Pipii píše:
Zdravím všechny maminky,
Ale potřebuju poradit nebo neco doporučit co mam delat aby jsme se toho trápení ráno usetrily. Rikam mu ze porad chodim do prace ale asi me to moc nezere… Zkousim to po dobrém, po zlem a nic. ( Trva to asi 14 dni)Ja vim ze to asi tak ty deti maji, ze chce mamu pro sebe. Ale co bude po porodu? To uz bude vědět ze jsem s mimcem doma a bude to ještě horsi. Jestli ho nechat 14 dni doma a pak se modlit aby zacal chodit bez rvani do skolky? Nebo nepolevovat? Děkuji moc za nějakou radu! :oops:

Já bych si školkové dítě v této chvíli s ohledem na současnou epidemiologickou situaci nechala doma minimálně přes šestinedělí, pokud možno i déle. Pořád se točí nemoci, v kolektivech lítá streptokok a pneumokok, stoupá i riziko černého kašle. Mimino bude mít možná imunitu od Tebe, ale co Ty.
Se svými dětmi narozenými v zimě jsem to udělala podobně. Miminko se narodilo před Vánoci, dcera šla do školky až někdy během února. Školní děti samozřejmě do školy chodily, ale tam už není tak úzký kontakt se spolužáky, zvládnutá hygiena a taky jsem velice dbala pořádného umývání a okamžitého převlečení po příchodu domů a použití dezinfekce, které jinak nejsem zastáncem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
26.2.24 10:52

Kdyz byl doma nemocny, tak si hral, ted miluje lego. A stacil si sam nebo cekal na tátu. Proste teď je mu příjemnejsi byt doma. I když ve školce si normálně hraje tak jak předtím. Akorát rano ty sceny. Je ted proste uzkostny a nechci mu delat nějaky trauma. Ale do školky chci aby chodil. On zadny kompromis nefunguje, je zaseklej. Takže budu asi jenom cekat az to samo prejde :nevim: :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
26.2.24 10:58

Ano, s tema nemocema je to pravda. Ale to muze kdekoliv chytnout. V centru hracim, na nakupech v kolektivu v rodině kde je mame taky skolkovne deti. To bych ho musela držet jem doma. Je to těžký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14724
26.2.24 11:02
@Pipii píše:
Ano, s tema nemocema je to pravda. Ale to muze kdekoliv chytnout. V centru hracim, na nakupech v kolektivu v rodině kde je mame taky skolkovne deti. To bych ho musela držet jem doma. Je to těžký.

No tak do hracího centra bych teď taky nechodila. A školkové děti z rodiny, pokud by byly je trochu nemocné, bych taky držela od obou tvých.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
26.2.24 11:03

To si musíš přizpůsobit, jak bude vyhovovat. Třeba ani nebudeš mít ty sama zatím energii, ať vedeš a vyzvedáváš ve školce. Měla jsem první a druhou taky ty tři roky po sobě. Starší zrovna nastupovala do školky v září, když se mladší narodila. Chvilku vodil taťka nebo jsme se střídali podle jeho práce. Jsem vždycky rodit v mém rodném kraji, ať mají děcka stejné město v dokladech. Takže my jsme po porodu dost pendlovali k mým rodičům a domů k nám se jezdilo k dětské, když musel chlap do práce po volnu a zas zpět za našima. Takže ten začátek školky dcery byl takový, jak se nám spíš chtělo a vyhovovalo. Naše přejíždění celkem chození do školky ovlivnilo.
Víc začala pak chodit kolem listopadu. Starší dcera měla rotaviry celkem škaredé kolem 15 měsíce. Byla i na jipce tehdy. Takže ona pak jediná po nástupu do školky bojovala, že chytala dost bacily. Často maródila první 1,5 roku školky. To dětská řekla, že je následek těch rotavirů, že tělo bojuje. U mladších dvou jsme pak nikdy výraznou nemocnost nezažili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
26.2.24 11:19
@Pipii píše:
Ano, s tema nemocema je to pravda. Ale to muze kdekoliv chytnout. V centru hracim, na nakupech v kolektivu v rodině kde je mame taky skolkovne deti. To bych ho musela držet jem doma. Je to těžký.

To jsou jen výmluvy. My se v zimě snažíme omezit pobyt ve všem vyjmenovaném. A i když nakoupit někdy musíme a chceme jít všichni, v obchodě nikdy nejsme nasalátovaní s tolika lidmi na tak malé ploše.
Mám patnáctiletou dceru s poruchou imunity, od útlého věku často nemocnou i v nemocnici, s rotaviry byla taky na JIP. I s angínami.

Už tehdy jsem četla odborné články a výzkumy, že některé typicky školkové viry a bakterie se šíří horizontálně, jiné vertikálně a více jsou ohroženy děti, které jsou ve školce přes polední klid a leží. To není covidový výmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10883
26.2.24 11:59

Nepolevoval. Dát do školky, bez řečí. Čím více ho budeš chlácholit, tím více bude řvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9039
26.2.24 13:46

A proč je nutné ho lámat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
26.2.24 13:49

A proč si ho nenechas doma? Vždyť ani není predskolak. Oba moji kluci nastoupili az do předškolního roku školky. Stejne jsem byla doma, tak o nic nešlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí