Příčná poloha + streptokok

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11
19.9.23 13:20

Z porodu jsem měla taky strach, ale pořád sem se uklidňovala, že tam budu na hezkém pokoji s mojim, napuštěná vana sprcha a budu tam řvat akorát před ním, jako doma 😀 jediné zčeho sem měla strach tak nástřih a šití a teď přijdou s císařem🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11845
19.9.23 14:01

@Katejur já měla 2× císař, 2× lokální umrtvení (epidural) bylo to fajn, jednak sem mimina hned viděla a jednak pak jak tělo přichází k sobě postupně tak ta bolest taky nastupuje pomaloucku a tím pádem si zavčasu řekneš o léky na bolest. Taky muzou mimčo hned přiložit k prsu. Já sem třeba mladšího měla u sebe na prsu snad skoro hodinu..než sem si pak zazvonila. o léky na bolest a pak si o odnesli…
Přímo bolest při zákroku žádnou necítíš, ale cítíš tlak když mimino vytahují (musí zatlačit na břicho) a pak tahání když sijou…mmch injekce do zad sem se taky bála ale třeba zavedení cévky je teda rozhodně mnohem nepříjemnější (dá se říct to nej fujfuj z celého císaře :lol: ) a to ti budou dělat tak jako tak..
Jo a taky sem na sále brečela, a třásla sem se jak ratlík a trepal se mi hlas…tekly mi slzy proudem celou dobu a nikdo to nijak nekomentoval. Anesteziolog mi slzy otíral abych dobře viděla na mimino…Jinak jsem ale měla na sále super atmosféru a hodně sme vtipkovali.
Zase ale pokud máš strach z lékařů, injekci apod. Tak si dej celkovou…to je opravdu čistě na tobě a udělej to tak jak to cítíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
19.9.23 14:27
@Katejur píše:
Prvorodička, jsem 35tt a prý je malá šance, že se přetočí. Prý koncem panevním se dá i chvilku před porodem, ale z těch příček se prý špatně dostává. Většinou je chyba v krátkém pupečníku, anomálie dělohy nebo vývojová vada. Mimina prý mají důvod, proč se neotočí. Asi tam už nemá moc místa. Navíc já cítím, že tam moc neplave a netočí se, je pořád šprajclá v jedné poloze, hlavu pod pravým žebrem, ale kope teda solidně, i cítím jak lupají kosti, jak když praská dřevo v krbu nebo praskají bublinky. Třeba se snaží, ale nejde ji to.

První syn byl příčně ještě v 39. tt, otočil se. Příčná poloha se přirozeně rodit nesmí, může dojít k prolapsu pupecniku, může jít dolů rukou atd. Můžete zkusit dítě nechat otočit, nebo čekat, ale pokud zůstane příčně, bude to císař. Já bych si vybrala spinal, abych dítě hned viděla a co nejdříve k němu mohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4899
20.9.23 14:02
@Vladusxx píše:
@Katejur já měla 2× císař, 2× lokální umrtvení (epidural) bylo to fajn, jednak sem mimina hned viděla a jednak pak jak tělo přichází k sobě postupně tak ta bolest taky nastupuje pomaloucku a tím pádem si zavčasu řekneš o léky na bolest. Taky muzou mimčo hned přiložit k prsu. Já sem třeba mladšího měla u sebe na prsu snad skoro hodinu..než sem si pak zazvonila. o léky na bolest a pak si o odnesli…
Přímo bolest při zákroku žádnou necítíš, ale cítíš tlak když mimino vytahují (musí zatlačit na břicho) a pak tahání když sijou…mmch injekce do zad sem se taky bála ale třeba zavedení cévky je teda rozhodně mnohem nepříjemnější (dá se říct to nej fujfuj z celého císaře :lol: ) a to ti budou dělat tak jako tak..
Jo a taky sem na sále brečela, a třásla sem se jak ratlík a trepal se mi hlas…tekly mi slzy proudem celou dobu a nikdo to nijak nekomentoval. Anesteziolog mi slzy otíral abych dobře viděla na mimino…Jinak jsem ale měla na sále super atmosféru a hodně sme vtipkovali.
Zase ale pokud máš strach z lékařů, injekci apod. Tak si dej celkovou…to je opravdu čistě na tobě a udělej to tak jak to cítíš…

Stejná zkušenost - cévka pro mně taky horší než to píchnutí do zad :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11845
20.9.23 14:30

@vedma007 slyšela sem to od více lidí i od samotných sestřiček…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí