Příčná poloha + streptokok

11
19.9.23 12:11

Příčná poloha + streptokok

Zdravím, jen se chci zeptat jak u vás probíhaly porody příčnou pozicí. Jestli vás hospitalizovali dřív. Mám k tomu ještě streptokoka, měli by mi dávat ještě před porodem infuzi. Někde jsem četla, že to bývá rychloporod po odtoku plodové vody, tak by mě zajímalo, jestli se vůbec stíhá ještě pak ta kapačka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4105
19.9.23 12:16

Já mám tedy zato, že polohu příčnou přirozeně porodit nelze. Ty jsi prvorodička nebo vícerodička? U vícerodiček se poloha příčná během těhotenství objevuje docela často, neb vytahaná děloha umožňuje miminku více pohybu, do porodu se ale miminko většinou srovná do nějaké poroditelné polohy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
19.9.23 12:27

Prvorodička, jsem 35tt a prý je malá šance, že se přetočí. Prý koncem panevním se dá i chvilku před porodem, ale z těch příček se prý špatně dostává. Většinou je chyba v krátkém pupečníku, anomálie dělohy nebo vývojová vada. Mimina prý mají důvod, proč se neotočí. Asi tam už nemá moc místa. Navíc já cítím, že tam moc neplave a netočí se, je pořád šprajclá v jedné poloze, hlavu pod pravým žebrem, ale kope teda solidně, i cítím jak lupají kosti, jak když praská dřevo v krbu nebo praskají bublinky. Třeba se snaží, ale nejde ji to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
19.9.23 12:40

A je to teda neporoditelná poloha, musí se udělat císař co nejdřív, skrz výhřez pupečníku, proto by mně zajímalo, jestli se hospitalizuje dřív a jestli se vůbec stíhá infuze na streptokoka, když tam jde prý o minuty při odtoku plodové vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4906
19.9.23 12:41

Příčná poloha je vaginálně neporoditelná, pokud se dítě nepřetočí, půjdeš na císařský řez. V tom případě se atb nepodávají, riziko přenosu na dítě tu nehrozí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4906
19.9.23 12:45

Prolaps pupečníku je komplikace, která u prasknutí plodové vody MŮŽE nastat (ale nemusí). Ale neboj se, není to až zase tak časté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
19.9.23 12:53

A hospitalizuje se dřív skrz tuto polohu? Většinou se všude píše, že od 37tt. Pro jistotu. Možná jak které nemocnice. A císař se plánuje 39+0? Nebo může i dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11850
19.9.23 12:55

Vzhledem k neporoditelne poloze by měli naplánovat císařský řez který se standardně dělá cca týden před TP. Tam se ATB kvůli streptokoku cíleně nepodávají nicméně dávku ATB dostaneš. Ale ne kvůli miminu ale kvůli tobě jako prevenci infekce u tebe.
Pokud by se mimčo přecejen otočilo a tys rodila vaginálně a šlo to tak rychle že by se nestihly dát ATB tak to taky není žádná tragédie. Jen se pak miminko po porodu musí více hlídat a při náznaku infekce hned ATB nasadit přímo jemu. Riziko přenosu je ale docela malé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
19.9.23 12:57

Švagrová rodila v této poloze 35tt jí praskla voda, musela s malou chodit na fyzio, měla nějaké rameno pohle, vypadala jak po mrtvičce, asi jak tam byla v takové nepřirozené poloze. Možná bude lepší porodit a naplánovat císař dřív, kdyby to šlo, než aby tam trpěla pokřivená do poslední chvíle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11850
19.9.23 12:58
@Katejur píše:
A hospitalizuje se dřív skrz tuto polohu? Většinou se všude píše, že od 37tt. Pro jistotu. Možná jak které nemocnice. A císař se plánuje 39+0? Nebo může i dřív.

Musíš se domluvit v porodnici ve které chceš rodit..to má každá trochu jinak…mě třeba druhého císaře naplánovali na 38+4 abysme určitě byli doma na Štědrý den 😊 který byl další týden v sobotu. Protože kdyby to nechali na 39+0 tak bysme tam třeba kvůli žloutence museli přes Vánoce zůstat…taky měl teda prcek váhový odhad 4 kila..ale to už by tě h pár dni nehrálo roli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
19.9.23 13:01

Ještě se zeptám, jít radši do spinálu nebo do celkové narkozy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4906
19.9.23 13:03
@Katejur píše:

Já doporučuju spinál - kvůli bondingu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
19.9.23 13:07

To je určitě lepší. Akorát jsem slyšela názory, že i když je to umrtvene, tak to jde cítit 😕

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5932
19.9.23 13:08
@Katejur píše:

Já bych třeba šla do celkové, mám třeba strach že mi to v zádech napíchnou špatně. Ale to záleží na tobě. Hlavně bych se stresovala co se tam děje. Takhle bych to prospala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
19.9.23 13:17

Přesně tak no. Mně dělá zle i očkování nebo odběr krve, ne tak 2 injekce do zad 🙈 navíc mám nemoc bílých plášťů. Když sem byla na prohlídce nemocnice porodnice a nahledla na operační sál, úplně mně zdřevěněly nohy, když sem si představila, že bych tam někdy mohla skončit 😑 Já bych tam asi ležela a byla v šoku a brečela jim tam celou dobu, to by bylo akorát na ostudu. Mám přímo panický strach z operací a celkově z nemocnice. Nechcu si to ani představovat. Už týden co to vím, tak ztoho nespím🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí