Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Rodila jsem císařem na jaře tohoto roku.
1. Operaci vedl MUDr. Turyna a byla jsem spokojená. Je to zkušený lékař a pokud se nemýlím, tak i onkolog.
2. Bonding na sále neproběhl, jelikož operace trvala trochu déle a miminku by už byla zima. Manželovi ale byl nabídnut na oddělení šestinedělí.
3. Myslím, že ani jedno neproběhlo.
4. Na JIP jsem přijela asi ve 14 hodin a ráno v 9 jsem jela na šestinedělí. Když mají plno, tak to bývá možná i dřív. Když jsem tam rodila v r.2019 tak jsem na JIP přijela v 9 hodin ráno a večer už jela na šestinedělí. Tehdy jsem ale měla celkovou narkózu. Po spinálu se nějakou dobu nesmí zvedat hlava.
5. Po operaci miminko vozili každé 3 hodiny. Za dva dny na šestinedělí už bylo se mnou pořád.
6. Byl volný
7. Ano, využila jsem. Jednotlivé věci se dají koupit i zvlášť. Nyní jsem si koupila jen Hyalobarrier gel a 1 náplast (bílou, která se lepí,,po operaci"), ale tu ti nalepí až před odchodem domů - po kontrolním ultrazvuku jizvy. Gel si můžeš koupit i jinde v lékárně a přinést si ho. Jinak v lékárně UPMD stál asi okolo 2 800,–. Už si nevzpomínám. Hlavně ho uchovávej v lednici.
Podolí doporučuji.
Rodila jsem tam 3×.
Ahoj holky, chystam se skoro po peti letech znovu rodit v Podoli (planovany CS, zdravotni duvody) a chtela jsem se zeptat na Vase zkusenosti z poslednich par let…Vsimla jsem si, ze uz nemaji registraci, ale to je asi tim, ze se rodi malo deti… Moc dekuji.
Ahojky,
nenašla jsem aktuální téma, zajímá mě, jaké jsou vaše nynější zkušenosti z ÚPMD?
Konkrétněji:
Budu ráda za každý postřeh!