Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý večer,
Dcera, bude jí 12 má od 15 hodin horečky. Na paralen reagovala dobře, ve 23 hodin měla 39,4, dala jsem ji Nurofen 200, na krabičce bylo 1-2 tablety. Teď má po 50 minutách pořád 39,5.
Mám ještě 1 tabletu přidat? Má 44 kg.
Díky!
Ano, určitě bych dala druhou tabletku. Na její váhu je jedna tabletka málo. Syn taky skoro 12 let, 45 kg a dávala jsem při angíně a horečce normálně už Ibalgin 400 mg, má stejnou účinnou látku ibubrofen jako Nurofen a je na něm od 40 kg 1 tabletka.
Podobně staré a těžké dítě už dostává nějakou dobu 400. Má to teda na migrény, ale 200 prostě nezabere. Doporučeno lékařem.
@ugluk
Měla jsem to dát rovnou, ale nevěděla jsem, jestli je dobré přidat, někdy to prý zabírá až klidně za 1,5 hodiny, tak abych jí pak nesrazila moc. Díky.
Já bych jí určitě jednu tabletu taky přidala. A možná bych zkusila i zábal.. ochlazovat, pokud by horečka nijak zvlášť neustupovala.
Tak ať se ti podaří to nakonec trochu srazit…
večer a v noci, je to vždy horší. ![]()
@Černá Madonna
Už má 38,3. Budu přeměřovat. Včera koukala na terase na ohňostroj a asi prochladla. Nekašle, nebolí ji v krku, ale má docela dlouho rýmu. Tak to mozná souvisí. Zítra s ní zajdu k doktorce. ![]()
@BlueFox píše:
@Černá Madonna
Už má 38,3. Budu přeměřovat. Včera koukala na terase na ohňostroj a asi prochladla. Nekašle, nebolí ji v krku, ale má docela dlouho rýmu. Tak to mozná souvisí. Zítra s ní zajdu k doktorce.
Tak to jsem ráda, že je horečka na ústupu.
Možná se obejdete i bez doktorky, uvidíš, jak bude zítra.
Přeji vám oběma klidnou noc.
![]()
Na doktorku je to brzo.
Pri 39,5 pouzivam koupel nebo zabal, je to i prijemne.