Přídavky na děti OSVČ
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Nevím, zda se něco nezměnilo, ale když jsem byla na mateřské a chlap byl také OSVČ, tak mi na sociálce řekli, že u OSVČ se počítá nějaký paušální minimální příjem. Nevím, kolik byla částka /tuším kolem 12t/, ale bylo jasné, že byla v dostatečné výši, aby se na přídavky nedosáhlo.
Ale možná se něco změnilo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslíš, aby OSVČ nedosáhly nikdy na přídavky? No, my už je jeden rok pobírali, další rok jsme neměli nárok, protože já měla vysokej rodičák, no tak nad tím dumám teď, to se k tomu zas přidal ten nájem ![]()
- Citovat
- Upravit
My nikdy nežádali o přídavky kvůli zaměstnání+OSVČ u muže. I když OSVČ jako vedlejšák nebylo moc ziskové, tak oni počítají min. ten průměr.
Pak jsem kvůli zdr. problémům dětí šla na OSVČ i já (spolupracující osoba), takže i když příjem z mužova podnikání byl stejný jen rozdělený na dva díly, tak by nám automaticky příjem vynásobili dvěmi (2 osoby OSVČ).
Kdysi se nás soc. pracovnice ptala, jestli jsme žádali o přídavky, tak jsme řekli že ne - kvůli výše uvedenému důvodu a taky sama říkala, že to opravdu nemá cenu žádat.
Nicméně za zkoušku nic nedáte.
- Citovat
- Upravit
Jsme oba osvc. Danovy priznani nechteli ani videt, ani mi nedokazali rict jestli na pridavky podle prijmu mame vubec narok
Pry se to zjistuje pres system na FU. Na 2 deti jsme o cca 80 kc nedosahli. Na 3 deti uz jo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ja treba letos zadala a schvalily je…pritel je osvc a ja jsem na rodicaku…a porad premyslim kde v tom danovym priznani je ten prijem?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na přídavky se o příjem žádá FÚ. To si vyřídí sociálka sama. Není to paušálem, ale je na to kalkulačka. Určitě to nezjistíš z daňového přiznání, požádejte si a uvidíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, moc díky za reakce
podám a uvidím…já si totiž dělala zálusk, ale překazil mi to ten příjem z nájmu asi
ale nevíte někdo jak přesně se ten příjem u osvč počítá? Jim na úřadě stačí jen doložit přijmy, tak se to tam přeci musí dát někde vyčíst ![]()
- Citovat
- Upravit
Na sociální nedokládáš příjmy z podnikání. Oni sami žádají FÚ. Poradil by ev. někdo odzud, co oni vyplňují.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Holky, moc díky za reakcepodám a uvidím…já si totiž dělala zálusk, ale překazil mi to ten příjem z nájmu asi
ale nevíte někdo jak přesně se ten příjem u osvč počítá? Jim na úřadě stačí jen doložit přijmy, tak se to tam přeci musí dát někde vyčíst
Je nějaký minimální příjem, který se OSVČ počítá, i když má OSVČ menší příjmy nebo ztrátu. Pokud má OSVČ vyšší příjmy, počítají se ty vyšší příjmy.
Já jsem si o přídavky žádala v roce 2010, ale neprošla jsem právě přes to jejich minimum, které mi počítali, i když jsem ho nedosáhla.
Výši té částky ale nevím.
- Citovat
- Upravit
přídavky na dítě 2018 OSVČ
Ahoj holky, máte někdo zkušenost, jak je to teď s přídavky na dítě? co se dokládá? někde jsem slyšela, že i když má někdo v daňovém přiznání nulový příjem, stejně se mu započítává 13700,–. Jak to tedy je?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Rusallka Ano, započítává, mozna uz je to i vic, odviji se to od průměrné mzdy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vrátím se k tématu. Já na rodič příspěvku, manžel tři měsíce jako řidič na OSVČ. Daň. přiznání tedy ještě nedelal, chci tento měsíc zkusit Zadat o přídavky na děti (máme 3) a tedy na papír potvrzení příjmu za mě výpisu jen rodičovský příspěvek a na manželovo potvrzení o čtvrtletním příjmu výpisu jen jeho IČO ze je registrován a částky jaké si vydelal v těch třech měsících nemůžu, jsou to jízdné v hrubém nevím jaké měl náklady za naftu Atd. Píše se tam něco nebo se píše ten paušální minimální příjem - ten aktuálně zjistím kde? Děkuju
- Citovat
- Upravit
Ahoj holky, potřebovala bych radu, jsem na rodičáku a přítel je OSVČ, chtěla bych si zkusit zažádat o přídavky na děti, můj příjem je jasnej, ale jak zjistím z PŘIZNÁNÍ k DANI přítelův příjem. Respektive…které to číslo to je?
Nerozumím tomu. Koukám do jeho přiznání a jako příloha je ještě příjem z pronájmu (pronajímáme nějaké prostory)…potřebovala bych někde vyčíst čistej příjem, kde bude zohledněno i toto…najdu to někde? Pomoc 
Anonym kvůli financím