Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, chci se zeptat, jsem momentálně v tíživé situaci..přišla jsem o partnera(rozchod, a následné stěhování zpět k rodičům) a tím pádem jsem přišla i o práci a bydlení. Práce se našla ale bydlení ne a ne najít. Mám trvaly pobyt u rodičů ale ráda bych do jiného mesta(za práci).Můžu požádat o přidělení městského bytu? Vím že musim mít v tom městě trvaly pobyt ale nešlo by to udelat jinak, třeba zažádat o trvaly pobyt na městském úřadě? Děkuji moc ![]()
Musíš se dojít zeptat na daný městský úřad. My jsme byli odjinud a byt jsme dostali. Nyní by to prý už nešlo, protože se to změnilo a je moc žádostí. Takže buď napsat konkrétní město a třeba někdo bude vědět, ale spíš se dojdi zeptat přímo tam a uvidíš jak na to jsou.
My máme taky v podmínkách, že musí být trvalý pobyt, ale momentálně mají dost volných bytů, takže klidně i ustoupí. Hlavně proto, že tady je za 2+1 40tis.jako nevratná kauce. Takže jsou rádi za každý obsazený. Nejlépe se jít rovnou zeptat.
Sestra se byla ptát v Brně, trvalý pobyt tam nemá a řekli jí, že to není podmínka. Jediné co po ní chtěli je, aby si podala žádost a dodala k ní výpis z katastru nemovitostí, že nevlastní žádnou nemovitost. Na vašem místě bych to určitě zkusila, jak se říká: Líná huba, holé neštěstí! Ať se vám to podaří. ![]()
@teplaka Můžeš se podívat i na web. Obce tam často vyvěšují podmínky pronájmu obecních bytů.
Držím palce!
Děkuji, zítra tam půjdu a zjistím to..snad budu mít štěstí!!:))