Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Všechny vás zdravím, mám angínu a lékařka mi doporučila abych na krku nosila priessnitzův zábal, chci se tedy zeptat jaké šátky na to používáte? Není v tom zima, dá se v tom těch pár hodin vydržet? Ještě jsem to nikdy na krku neměla.
Zima rozhodně není, stačí obyčejný šátek, pod něj třeba mokrý kapesník a igelitový sáček.
@pavlaplzen zima v tom není, šátek ideálně bavlněný. A měn to po cca hodině.
Mokrá utěrka, igelit, dát na krk a omotat jakoukoliv šálou, aby se ten krk jakoby zapařil. Taky to dělám když mám angínu, není to úplně příjemný, hlavně s tím ležet, ale vydržet se to dá a trochu to uleví. Ale na anginu nepij moc čaje, spíš si dej zmrzku a studené nápoje. Teplo totiž rozmnožuje bakterie.
Příspěvek upraven 13.03.21 v 10:26
Mokry vyzdimany kapesník na krk, na to igelit. Sáček, a na to třeba sálu nebo šátek
Používám bavlněný čtyřcípý šátek, igelit a kapesník. Zima v tom není, zapaří se to a spíš to hřeje.
@pavlaplzen Neboj, mokrý kapesník/utěrka/látková plena za chvilku bude mít tělesnou teplotu a nestudí. Kdysi jsem si dělávala zábaly, ale nikdy mi myslím moc nepomáhaly. A je dobré pořád popíjet vlažný čaj. Jak někdo doporučuje zmrzlinu, mně zase lékař varoval před studenými nápoji. ![]()