Přihlášení do dvou porodnic

Anonymní
18.3.20 16:53

Přihlášení do dvou porodnic

Ženy, mám dotaz. Byly jste některá přihlášena do dvou porodnic a pak se rozhodla kam půjdete rodit? Jde mi o to, že jsem objednana do poradny v jedné porodnici a nevim zda zrovna tam pojedeme k vůli momentálni situaci kde zakazuji otce u porodu, tak jsem se objednala ještě do druhé poradny v jiné porodnici kde otec povolen je. Myslíte že to lze? Podstupovat jako by dvě poradny? Nebo to porodnice mezi sebou zjistí a řekne mi ta druhá ze už mě neveme protoze jsem přihlášena do jiné. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
169
18.3.20 16:59

Nemyslim, ze to porodnice zjisti, ale myslim, ze je nefer drzet dve mista. Nevim ovsem, jak se k tomu bude stavet zdravotni pojistovna, ta by to zjistit mohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.3.20 17:03

Držet dvě místa nechci to je jasne, termin mam zítra, objednana do poradny v patek. Kdybych sla do jedne poradny a rozhodla se jet rodit do jiné tak mě vzít k porodu musí ne?

• Citovat
  • Upravit
35914
18.3.20 17:13

K porodu tě vezmou kdekoliv, ale je lepší chodit do poradny tam kde bys chtela rodit. Mě se stejně poprvé stalo, že jsem rodila v jiné protože tam kam jsem chodila tak zrovna nebylo místo. A teď zvlášť bude narváno v těch co povolí otce u porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3274
18.3.20 17:16

Šla bych teda do poradny jen do jedné nemocnice, a kdyztak šla rodit do jiné no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3902
18.3.20 17:22

Já jsem byla prihlasena do naší nejbližší (kam jsem nechtěla, ale pro jistotu) a do vzdálené (kam jsem chtěla, ale bála jsem se, že nedojedem).
Ta bližší mi dala razítko do průkazky, ale ta vzdálenější ne, takže se to nepoznalo a já jsem jim to neříkala. Oficiálně se to nesmí (jakože porodnice říkala, ať to nedělám, ať se odhlasim, kdybych si to rozmyslela), ale oficiálně (podle zakona) se zase nesmí přijetí k porodu podminovat registrací, tak co.
Zdravotní pojišťovna mě nenapadá, jak by mohla zjistit, že si tě někde napsali do seznamu… Snad jen kdybys chodila na stejné vyšetření dvakrát, do každé porodnice jednou, třeba na ty kontroly před porodem.

Akorát když jsem porodila, tak jsem pak do té vzdálenější (kam jsme to fakt nestihli) volala, ať už mi nedrží místo, tvářili se na to v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3902
18.3.20 17:24

Jinak bych chodila do poradny tam, kam pak chceš fakt jet, jestli tě teda takhle na poslední chvíli ještě vezmou, když jsi tam nebyla zaregistrovaná už dřív.

V tý původní bych to nerusila, nikdy nevíš. Do obou nechoď, to poznaj z průkazky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4829
18.3.20 17:29
@Anonymní píše: Ženy, mám dotaz. Byly jste některá přihlášena do dvou porodnic a pak se rozhodla kam půjdete rodit? Jde mi o to, že jsem objednana do poradny v jedné porodnici a nevim zda zrovna tam pojedeme k vůli momentálni situaci kde zakazuji otce u porodu, tak jsem se objednala ještě do druhé poradny v jiné porodnici kde otec povolen je. Myslíte že to lze? Podstupovat jako by dvě poradny? Nebo to porodnice mezi sebou zjistí a řekne mi ta druhá ze už mě neveme protoze jsem přihlášena do jiné. Děkuji

Je to zbytečný, ohledně otce u porodu se situace mění každým dnem a zbytečně zatěžujete administrativně dvě porodnice. Už teď toho mají nad hlavu…
Taky jsem těhotná, ale tohle by mě tedy ani nenapadlo :roll: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.3.20 17:35

U nás mi doktor rekl že se to tu nedělá uz nějaká registrace k porodu. A kdyz jsem u nej byla min. Tyden tak me objednal sam do poradny do porodnice. Jenze tam ted zakazali otce u porodu tak jsem se objednala do jine co je dál a shodou okolností taky v patek takze jsem objednana na patek do obou. No ted nastala situace ze otce u porodu zase povolily tak nevim kam teď jít protoze mam strach ze kdyz pujdu tady tak to zase zakazou a do te vzdálené mě nevemou kdyz tam na tu poradnu nepůjdu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.3.20 17:37

@Pajik 76 no nejspíš pujdu do té vzdálené kde vím že to povolene bylo, je i bude furt než riskovat tady tu nasi kde uz to bylo během 3dnu 3× jinak. Pro mě je důležité aby tam semnou prostě byl.

• Citovat
  • Upravit
4829
18.3.20 17:39
@Anonymní píše:
@Pajik 76 no nejspíš pujdu do té vzdálené kde vím že to povolene bylo, je i bude furt než riskovat tady tu nasi kde uz to bylo během 3dnu 3× jinak. Pro mě je důležité aby tam semnou prostě byl.

Já Tě chápu, taky jsem těhotná.

Ale může se stát, že to nedovolí, tak je třeba začít pro jistotu posilovat psychickou stabilitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3902
18.3.20 17:39

Jo… No tak si prostě hod korunou a na ty poradny jeď do jeden z nich, no… Ono se to fakt mění každou chvíli. Jet pak můžeš do té, kam budeš aktuálně chtít, uvidíš. Porod se stejně moc naplánovat nedá, dělá si, co chce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.3.20 18:03

@Platanka jako asi budu jezdit do te vzdálené na ty poradny tam mam jistotu ze to nezakazou to se mi zarucili a rekli ze je to pro ne priorita i v této situaci, aby tam otec byl. Jen mam pak strach ze jak me to chytne a pojedu tady do te bližší tak mě nevemou :?

• Citovat
  • Upravit
3902
18.3.20 18:31
@Anonymní píše:
@Platanka jako asi budu jezdit do te vzdálené na ty poradny tam mam jistotu ze to nezakazou to se mi zarucili a rekli ze je to pro ne priorita i v této situaci, aby tam otec byl. Jen mam pak strach ze jak me to chytne a pojedu tady do te bližší tak mě nevemou :?

Pokud budeš mít dost času, do vzdálenější dojedeš, pokud bys to fakt nestíhala a dorazila do bližší a už fakt rodila, tak tě pryč neposlou, jednak se to nesmí, druhak by to snad neudělali a za třetí, pokud to už bude fofr, si někdo nějaké chybějící poradny určitě nevsimne… Maximálně se zeptaji, jestli u nich máš reg8straci, papíry někdy jsi tam byla nebo jak to tam máte, řekneš že jo, a je to. Bylas tam někdy, ne? Mají v počítači tvoji kartu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3902
18.3.20 18:32
@Anonymní píše:
@Platanka jako asi budu jezdit do te vzdálené na ty poradny tam mam jistotu ze to nezakazou to se mi zarucili a rekli ze je to pro ne priorita i v této situaci, aby tam otec byl. Jen mam pak strach ze jak me to chytne a pojedu tady do te bližší tak mě nevemou :?

A jestli je to první porod, tak to dojede skoro každej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková