Přihlášení psa na úřadě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2
20.3.24 14:31

Přihlášení psa na úřadě

Zdravím, mám dotaz před pár lety jsem si vzala od bezdomovce psa, nechala jsem ho naočkovat a načipovat, ale před nedávnem jsem zjistila, že se pes musí ještě nahlásit na úřadě kvůli poplatkům, tohle jsem nevěděla nikdy jsem psa neměla. Jenže teď se bojím ho jít nahlásit aby mi ještě neudělili pokutu za neplacení poplatků, prosím vás o radu kdo má s tímto zkušenost, moc dekuji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21311
20.3.24 14:33

Ne, normos ho prihlaš a je to. Zadnou pokutu nedostaneš. U nás chtějí akorát obcanku majitele a číslo čipu psa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16178
20.3.24 14:35
@Nick709 píše: Více

A jak na úřadě poznají, od kdy psa máš? :mrgreen: Nahlas ho a je to :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24750
20.3.24 14:44

@Nick709 v klidu, oni jsou rádi, že vůbec přijdeš, řekni, žes udělala charitu právě nedávno (oni fakt nedělají výslechy, jak dlouho ho máš), zeptej se, zda jsou k dispozici sáčky/koše, prostě zahraj se na začínající pejskařku, poplatek zaplať, oni to občas měšťáci kontrolují…
u nás se často psi hlásí (teda lidi psy hlásí, to by bylo vtipné, kdyby psi se chodili sami hlásit na úřad :mrgreen: ) na malé dědiny k babičkám a tak, tam to stojí třeba stovku a v městech i dva litry, tak ještě zvaž i tuto možnost, aby pes měl ofiko známku… že ho zdravím, haf ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
20.3.24 14:49

No já se právě bála toho, že si to dohledají podle čipu kdy byl udělaný :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30301
20.3.24 15:49

Neboj, nedohledají nic. Zaprvé bez registrace je čip jen číslo, ty ho musíš sama zaregistrovat, aby byl k něčemu. A na úřadě jim stačí nahlásit, že psa máš, co to je za rasu a jak se starý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76106
20.3.24 15:57

to fakt nikdo nebude řešit, řekni, že máš psa od 1.1.2024 a hotovo - mám známou, která přihlašování psů dělá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.24 20:44

Běžte tam, nahlašte ho. Neříkejte, jak dlouho ho máte, prostě nic. Vezměte s sebou OP a papíry+ číslo čipu od psa.

• Citovat
  • Upravit
76106
20.3.24 21:51
@Anonymní píše: Více

musí říct, jak dlouho psa má, jaké by si úřednice napsala datum a vypočítala poplatek?
proto jí radím, ať řekne, že ho má od 1.1.24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
20.3.24 23:46

Očkovaní se asi bezdomovci hodí, ale oni už se bezdomovci i čipují? 8o :)
Jak píší ostatní, psa nahlaš, že ho máš čerstvě a je vyřešeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.3.24 16:38

Zdravím, mám podobný problém, ve formulářích je kolonka předešlý majitel. A když pes nebyl 2 roky nahlášený co tam mám vyplnit.?

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
21.3.24 17:02

Tak to nevyplňuj. Nevíš.

• Citovat
  • Upravit
76106
21.3.24 19:17

proškrtni to nebo napiš majitel neznámý