Přijetí na VŠ

tali98
24.5.18 06:40

Přijetí na VŠ

Ahoj, mám jen dotaz ohledně výsledků přijímaček. Na elektronické přihlášce je u mého rozhodnutí o přijetí napsáno: Podmínečné přijetí s PřZk - nutno doložit kopii maturitního vysvědčení. Vysvětlí mi někdo co to konkrétně znamená? Hlavně teda ta první část. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
270
24.5.18 06:45

No tak na VŠ tě těžko vezmou bez toho, aniž by zjistili - zda jsi odmaturovala. Když vysvědčení doložíš, tak tě vezmou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tali98
24.5.18 06:53

@Joannka1 Ano to vím, jednalo se mi spíš o ten termín „podmínečné přijetí s PřZk“. Ale díky.

• Citovat
  • Upravit
4523
24.5.18 06:55

Podmínečně přijetí znamená, že aby tě přijali, musíš splnit ještě nějakou podmínku. Nutno doložit maturitní vysvědčení znamená, že tou podmínkou je dolozeni maturitního vysvědčení. Prijimacky totiž většinou bývají dřív než maturita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
24.5.18 06:58
@tali98 píše:
@Joannka1 Ano to vím, jednalo se mi spíš o ten termín „podmínečné přijetí s PřZk“. Ale díky.

Tak o jsi mohla trochu vyspecifikovat :) Tak termín má každá škola jiný. Bude napsaný na stránkách nebo zavolej na studijní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6667
24.5.18 07:08

Tak asi je buď člověk přijat bez přijímaček (PřZk), nebo přijat s PřZk. Ty jsi přijímačky úspěšně napsala, tak jsi přijata s PřZk, ale zatím podmínečně, dokud nedoložíš maturitní vysvědčení. Pokud by tě vzali na průměr nebo na základě nějaké jiné podmínky, měla bys tam „Podmínečně přijata bez PřZk - nutno doložit…“.
Alespoň myslím. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
24.5.18 07:53

@tali98 Jsi podmínečně přijata s přijímací zkouškou. Musíš doložit maturitní vysvědčení, abys byla přijata definitivně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
5.6.18 11:40

Hezký den všem,

tak nevím, zda si ze mě dělají blázny nebo co :nevim: Byla jsem na přijímačkách, řekli, že budou brát 20 uchazečů. Nakonec to dle výsledků vyšlo na 22 lidí (musí vzít všechny se stejným počtem bodů). Mě to uniklo o jednu otázku, takže jsem to probrečela. To bylo ve chvíli, kdy jsem znala pořadí dle dosažených bodů. Dnes se konečně objevilo rozhodnutí - jsem přijata na základě přijímací zkoušky. 8o

Tak zas slavím.

Jenže mé sebevědomí v tom hledá nějaké kličky a strategie, že si to vlastně vysvětluju úplně jinak :mrgreen:

To je jako normální, že řeknou: vezmeme jich 20 a ve skutečnosti jich vezmou 29? Chápu, že vždy se ještě někdo dostane na odvolání, tak je studentů vždy o něco víc…ale teď berou o dost víc, než referovali jen na základě přijímaček.

:nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
5.6.18 11:51

@Kazimíra Olejovka Ano, oni totiz pocitaji s tim, ze se na zápis nedostavi treba tretina lidi (maji zkušenosti a statistiky z loňských let).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24994
5.6.18 12:06

@Kazimíra Olejovka uplne normalni, tretina nedojde uz v zari a tretina odpadne v zime… jestli vas z tech 29 bude koncit pulka bude to uspech… Navic penize na studenta na hlavu, potrebuji vydelat.. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze