Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Bafonek Haha to jo, jako Emma Smetana.. Je sice napůl cizinka, ale Smetana pro ženu zní ještě hůř nez Smetanová ![]()
@K97 píše:
@Bafonek Haha to jo, jako Emma Smetana.. Je sice napůl cizinka, ale Smetana pro ženu zní ještě hůř nez Smetanová
Není napůl cizinka, oba její rodiče jsou Češi ![]()
@Seren jsem četla, že má české i francouzské občanství, tak jsem myslela, že jeden z nich byl cizinec. No nevadí, o to víc nechápu, proč není Smetanová. ![]()
@K97 Má české a francouzské občanství, protože tam nějakou dobu s rodiči žila. Ale narodila se v Praze, v českých dokladech má Smetanová, ve francouzských Smetana.
To víš, Smetana je víc hogo fogo
![]()
Pokuď se někdo jmenuje Petrů, Janů, Havlů atd, tak je vždy stejné, bez ohledu jestli je to muž nebo žena.
Uznají ti to v pohodě. Neznám nikoho, komu by tento důvod neuznali, je to jen formalita. Manžel si těsně před svatbou nechal změnit příjmení, protože s tím svým měl od dětství problémy (šikana ve škole, posměšky atd.), nechtěl, aby tím naše děti trpěli. Vzali jsme si příjmení po jeho italské babičce. Na matrice se mě taky ptali, jestli ho chci bez -ová- a já po dohodě s manželem řekla, že ano, protože bez ová to zní lépe. Jako důvod jsme uvedli, že v budoucnu hodláme žít v zahraničí. Poradila nám to přímo matrikářka ![]()
Ahoj holky
Na matrice jsme zaevidovali holcicku, aby mela prijmeni po tatinkovi…klasika ![]()
Nicmene chceme prijemni bez ova a na matrice nam rekli, ze se to resi az po porodu. Nevite jak a kde? Neni to jen nahodou kec, aby to matrikarky na uradech nemuseli jen resit? ![]()
Diky moc vsem za radu ![]()
Znám jednu rodinu, která ze své dcerky Anduly Novákové udělala Anny Nowak. V jejich 6 letech!