Příjmení mininka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
2.4.19 19:20

Příjmení mininka

Ahoj holky, čekáme miminko no s přítelem ještě nejsme svoji :) ale chceme aby maličké mělo příjmení už po nem. Je potřeba zajít někde na úřad/matriku? Nebo jak postupovat? Děkuji :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
2.4.19 19:22

Určitě na matriku s těhotenským průkazem. :) Bez něj nic nevyřídíš. Tam taky napíšeš jména.

• Citovat
  • Upravit
1648
2.4.19 19:22

Na matriku s rodnymi listy a obcankami. Jinak by to tam s vámi měli sepsat, zda si to dobře pamatuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37121
2.4.19 19:24

Jojo jdi na matriku, musíte tam jít oba spolu, s těhotenskou průkazkou, obcankama a rodnými listy. Ale klidně to můžete vyřídit až po porodu (ale předem je to lepší máš na to větší klid a miminko se bude jmenovat od začátku stejně)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3023
2.4.19 19:26

Jo matrika. Vzit Rl, OP, prizna otcovstvi a pani se zepta na jmena a prijmeni. Pokud si te jednou vezme, tak prijmeni bych dala po sobe, ne po chlapovi. Ze on chce, je sice pekny, ale…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
2.4.19 19:27

Oba podepisete dohodu o jmenu a prijmeni (obe pohlavi) a pritel jeste prohlaseni o otcovstvi
Jinak teda nedoporucuji prijmeni,kdyz nejste svoji-i tak tam musite

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2152
2.4.19 19:35

Jak vyse devcata zminuji.zajit na matriku.sice se na to neptas,ale s tim prijmenim si to jeste rozmysli.dala bych po sobe vis jak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
558
2.4.19 19:51

Už tu bylo vše řečeno :) Ale stejně bych počkala, já jsem toho svého nechala chvilku podusit, že malá bude mít mé příjmení, když nejsme svoji. Až se teda rozhoupal s žádostí o ruku, tak jsme tam zašli. Naštěstí mu to netrvalo dlouho, ale i tak, nesmíš být hloupá ;) Moje teta dodnes lituje, po porodu ji opustil, bratránkovi je 16 a stále má otcovo příjmení, ona už dvě dcerky a vdaná, on jediný se jmenuje jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30385
2.4.19 19:53
@Anonymní píše:
Ahoj holky, čekáme miminko no s přítelem ještě nejsme svoji :) ale chceme aby maličké mělo příjmení už po nem. Je potřeba zajít někde na úřad/matriku? Nebo jak postupovat? Děkuji :)

Vzít se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5571
2.4.19 20:02

jako pokud nemáte ujasněno, že do nějaké doby se vezmete a nechce si tě vzít, tak nevidím důvod, proč by mělo mít jeho příjmení. bohužel máme v rodině i případ, že borec se vykašlal na ně a mála chtěla příjmení po mámě a nešlo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.19 20:05

Nedávej příjmení po něm. Mám s přítelem už dvě děti a svatba pořád nikde. Když to teď vidím, už bych to nedělala… :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
26850
2.4.19 20:12

Pridavam se k ostatnim. Nechtela bych, aby se me dite jmenovalo jinak nez ja. Pokud se casem vezmete, zmenite prijmeni i diteti :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37121
2.4.19 20:16

Za mě je to zas úplně jedno, po jednom z rodičů se to dítě jmenovat musí když nejsou svoji a když se náhodou časem vezmou tak aspoň dítě nebude mít zmatek s tím, že se jednou jmenuje tak a pak zas jinak :think: můj syn se jmenuje po bývalém a taky mě to nestve, stejně jeho příjmení nikde nepoužívám, max když vyplnuju papír někde na úřadě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
2.4.19 20:26
@cecetka píše:
Pridavam se k ostatnim. Nechtela bych, aby se me dite jmenovalo jinak nez ja. Pokud se casem vezmete,zmenite prijmeni i diteti :mavam:

V životě bych něco takového dítěti neudělala. Pokud bude dítě už mít trochu rozum, může to brát hodně těžce. Jeho jméno je jeho vlastní identita. Měnit dítěti jméno kvůli tomu, že se rodiče nejsou schopni domluvit, mi připadá fakt bezohledné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
2.4.19 20:31
@Adrasteia píše:
V životě bych něco takového dítěti neudělala. Pokud bude dítě už mít trochu rozum, může to brát hodně těžce. Jeho jméno je jeho vlastní identita. Měnit dítěti jméno kvůli tomu, že se rodiče nejsou schopni domluvit, mi připadá fakt bezohledné.

Přesně tak… i kdyby se nevzali a dítě se bude jmenovat po nem, tak co? Rozchod rodičů přeci neznamená, ze přijde o otce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze