Příkrm z loňských borůvek

gold45
9.7.11 14:21

Příkrm z loňských borůvek

Chtěla bych se zeptat, mám 7mi měsíční holčičku … v mrazáku mám z loňska borůvky, lze jí z toho udělat nějaký příkrm??? Pokud ano jak???
A třeba z mražených jahod a třešní jí také mohu něco udělat?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
jancic
9.7.11 15:14

Tak dlouho zmražené bych nedávala … Jahody až po roce (věku), na ně bych si dala zvlášť pozor! Třešně dát můžeš…

Příspěvek upraven 09.07.11 v 16:07

• Citovat
  • Upravit
18305
9.7.11 15:46

A hlavně - borůvky působí protiprůjmově. Je to lepší jak Endiaron. Abys nebyla překvapená, když se ti pak dva dny nevykadí…
Naopak jahody působí mírně projímavě, třešně navíc ještě nadýmají. Ale po tak dlouhé době, to už jedině s tím něco upéct, jinak pochybuju, že by nebyly nějaké drobné následky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
9.7.11 16:07

kyrnyj - taky mám v mrazáku loŇský borůvky, ale takhle starý bych to dítěti necpala .....to spíš z toho udělej nějakej koláč nebo borůvkový knedlíky pro Vás :palec:

jinak ale z toho můžeš udělat příkrm uplně normálně jak z čerstvýho ovoce po rozmražení :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
gold45
9.7.11 16:32
jancic píše:
Tak dlouho zmražené bych nedávala … Jahody až po roce (věku), na ně bych si dala zvlášť pozor! Třešně dát můžeš…Příspěvek upraven 09.07.11 v 16:07

Dobře, všem moc děkuji!!!
Borůvky tedy dávat nebudu nechám na něco jiného …
Ale proč bych nemohla jahody? Jahodové normálně kupované přesnídávky jsou přece také už od 4měsíců a ty malé dávám úplně běžně … takže u mražených nebo čerstvých jahod je to rozdíl? díky moc.

• Citovat
  • Upravit
gold45
9.7.11 16:33
brumdinka píše:
kyrnyj - taky mám v mrazáku loŇský borůvky, ale takhle starý bych to dítěti necpala .....to spíš z toho udělej nějakej koláč nebo borůvkový knedlíky pro Vás :palec:jinak ale z toho můžeš udělat příkrm uplně normálně jak z čerstvýho ovoce po rozmražení :-)

Takže ale jinak (pokud nebude staré) tak mražené ovoce nechám normálně povolit, rozmixuju a můžu hned takto podávat?

• Citovat
  • Upravit
25123
9.7.11 16:38

kyrnyj - já myslím, ža ano - jen nesmí být moc staré :wink: a jahod bych se taky nebála (tedy pokud to nejsou ty z marketů vyhnaný práškama :poblion:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
9.7.11 17:21

Skoč na čerstvý do lesa, zrovna teď jsem dávala:-))) Rozmačkaný v jablečné přesnídávce. Borůvky byly nevařený, ale četla jsem i, že povařit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
9.7.11 17:22

Jahody možná trošínku (včera v lese naše malá nafasovala pár lesních), i dospělej se po nich kolikrát osype. V přesnídávkách jich je minimum a ještě rozvařený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
10.7.11 08:58

A trak to ja bych je asi dala (nemit alergika). Samozrejme podle toho, jak by vypadaly, kdyby byly svrastele a plne ledu, tak ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
16.7.11 16:06

Třešně klidně dej. Dávala jsem teď své osmiměsíční - rozmixovala jsem je s kouskem banánu - mňamka. Jahody bych zatím dala jen trochu a tepelně upravila (teda já nedávám, nestojí mně to za tu práci, počká si na příští rok :-)) Borůvky bych možná zkombinovala třeba s jablkem, aby neměla zácpu. A nevařila bych je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí