Kdy vám děti začaly jíst příkrmy? Dcera v 10 měsících nepapá

276
29.8.25 19:28

Příkrmy 10M

Ahojte kojící maminky :) má otázka zní : kdy Vám Vaše dítka začali jíst příkrmy? Mé holčičce je 10 měsíců a stále ještě pořádně nepapá příkrmy. Naše doktorka říkala, že už by měla, ale když nechce? Dělám domácí i jsem zkoušela koupit, ale ten už vůbec nechce :nevim:. Když jí dám do ručičky, tak nějaký,,drobek"sní, ale to vše. Taky jste to tam měli?
Děkuji za názory a rady :mavam: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
29.8.25 19:51
@Kačka9543 píše: Více

A přibírá jen z kojení? Mám chlapečka 10měsíců, je kojený a to docela dost, nic jiného nepije, ale jí teda. Od půl roku, snídaně, oběd, svačinka, večeře… (postupně tedy, ne takhle tolik příkrmů od začátku) Já jsem líná, je to už mé páté dítko, takže skleničky - oběd, snídaně taky snídaňová sklenička, svačinka bílý jogurt s ovocem nebo domácí přesnídávkou, večeře kaše zase třeba s ovocem. I tak mám vaření dost :) Některé mé dítko jedlo hůř, míň, ale všechny už určitě okolo 10měsíce jedly. I tak je ten náš chlapeček drobný oproti sourozencům a to jí fakt dobře, respektive otvírá pusinku a jedl by do nekonečna. Já mám zase strach, ale měla jsem u každého dítěte, mu dávat kousky nebo něco do ručičky. Náš nemá v necelých 11 měsících ještě ani jeden zub.

• Citovat
  • Upravit
276
29.8.25 20:10
@Anonymní píše: Více

Přibírá má 9100g teď poslední vážení. Zubů máme 8. Nevím jestli z toho mám být nešťastná nebo to tak děti mají. Jogurt, kaše, zelenina, ovoce. Zkoušela jsem po domluvě s dr snad vše a na nic jsem jí nenachytala ani když jsem jí dala sladký pribináček (což jsem nechtěla), ale taky si nevzala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4475
29.8.25 20:12

Do roka je to kojenec. Takže od toho můžeš odvodit, že se do roku „kojí“. Pokud nechce, tak to do ní stejně nenacpeš. Dej tomu čas. :) A ano, některé děti to tak mají a jsou naprosto v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35670
29.8.25 20:20

Zkus polívky, to jediný mi dcera celkem jedla. Jinak jsme taky bojovali, pár lžiček a nazdar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.25 20:24

Teda tak to je šikulka, to ten náš má o něco míň s tím vším jídlem a kojením a teda 8 zubů 8o Ten náš je stále taková bezzubá tvářička :D Zkoušela bych nabízet, ale pokud opravdu nic nechce, nic neuděláte a váhu má krásnou, to by mi stačilo. Určite se to časem zlomí.

• Citovat
  • Upravit
276
29.8.25 20:53

Moc všem děkuji za názory :kytka: určitě nabízet budu a taky si myslím, že se rozpapá, teď jí to asi vážně stačí :nevim: kdyby ne, myslím, že by se ozvala :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14686
29.8.25 22:16
@Anonymní píše: Více

Ty kousky se zuby nesouvisí. I kdyby měl třeba všechny řezáky, tak s nimi prakticky nic nerozkouše. Důležitá je práce jazyka a schopnost polykat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
552
29.8.25 23:21

Syn začal pořádně jíst v roce, do té doby jsme nabízeli a nic nechtěl, úplný nezájem a když už vzal něco na milost do pusy, spíš to prskal okolo, než by regulérně něco snědl, pak se to najednou zlomilo a začal projevovat zájem o jídlo, tak jsem mu začala dávat normální jídlo (malé kousky bez koření), čili absolutně přeskočil fázi kašiček a najednou jí vše, kousání mu nedělá problém. Pediatr to neřešil, jen nás uklidňoval, že u kojených dětí to tak může být a váhově rozhodně nestrádal, takže jsem se snažila nestresovat, ale po prvním synovi, který byl od narození jak kyselina, to byla změna :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17251
30.8.25 09:16
@JancaS84 píše: Více

To jsem přesně chtěla napsat. Také mi dítko vyrostlo na polévkách…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25133
30.8.25 10:23

Dcera jedla jogurt s jablkem k snídani, ovocné přesnídávky, večer nemlecnou kasi. Ale masozeleninu jsem do ní nedostala. Až po roce dostala naše jídlo a jedna normálne. Ještě jakž takž jedla kusy. Když jsem ji uvařila zeleninu na kostky, víc do mekka a mohla jist rukama, tak jedla. Neměla ráda to „bez chuti“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9280
30.8.25 12:47

Druhé dítě začalo ochutnávat až po 1. roce a to fakt jen ochutnávat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
30.8.25 13:31

Koukám, že každé dítě má svou hlavu a mezi ty nejedliky patří i ta moje :D. Vím, že je to na každým dítěti, ale vystrašila mě ta doktorka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10911
30.8.25 14:25

Do roka jsem v podstatě jen kojila, jídlo bylo nepřítel. Pořádně se rozjedl skoro v roce a trictvrte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
31.8.25 22:15

@Kačka9543 ano, zažila jsem několikrát, děti začaly ochutnávat mezi 8.-15. měsícem a do dvou let se tak nějak rozjedly, ale s tím, že když něco nejedly nebo jsme někde byli, já nestíhala, děti byly třeba unavené, tak jim klidně stále stačilo kojení. Nejdříve se rozhoupal syn, který měl v půl roce už přes 11kg, ten začal ochutnávat v 8m, ale taky se víc se rozjedl, až když jsem v jeho 1,5 roce otěhotněla a později ho v těhotenství kojila nasucho, to byl razantní rozdíl, pak zase jídla ubral, když už zase mléko bylo. Já to s dr. neřešila a odkývala jsem, děti jen na kojení prospívaly víc než dobře a fakt začly nakonec jíst ze své vlastní vůle ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí