Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Určitě čekej, jak to bude dál. S velkou pravděpodobností to je nějaká viróza. Na pohotovost to není. Jen kdyby teploty nešly více jak 3 dny srazit. A nereagovaly na léky.
No před chvílí jsem na ni sahala a opět vařící tak kskoro zas 38 teď ![]()
Ale v noci žádná stolice ani zvracení.. přijde mi že už jsou to jen ty horečky. Tak zkusím dát teď sirup místo čípku.. ![]()
@Anonymní píše:
No před chvílí jsem na ni sahala a opět vařící tak kskoro zas 38 teď
Ale v noci žádná stolice ani zvracení.. přijde mi že už jsou to jen ty horečky. Tak zkusím dát teď sirup místo čípku..
Jestli má skoro 38, tak bych s čípkem nebo sirupem ještě počkala. Kolik jí je?
2 roky. No fakt hoří a dýchá rychle.. dala sem ji čípek jen vždycky hrozně pak se kroutí a říká au jako by ji pálil nebo nevím
![]()
Teplota kolem 38 u malého dítěte není tak vysoká…děti mívají teploty vyšší než dospělí…zrychlené dýchání i tep je u teploty také normální…na pohotovost bych jela pokud by měla teplotu 40, která nejde srazit nebo při dehydrataci z prujmu…držím palce ať je holčičce co nejdřív líp ![]()
To je poprvé nemocná? Jako s čím na pohotovost? Tvl s takových musí mít radost. ![]()
Ja bych si byt vámi gratulovala, že se to projevilo až při návratu z dovolené a ne tam
Zbytečně bych nesrážela teplotu, až kdyby to šlo nad 38,5 a hlavně ať hodně pije. Nejspíš střevní viróza no..
@Anonymní píše:
Hezký večer, prosím dnes v noci jsme se vrátili z Itálie a malá nám už v letadle zvrácela. Najednou z ničeho nic. Během dne dnes má zvláštní stolici - není zcela vodnata je tam vždy "bobek " ( omlouvám se ale popsat to nějak musím ale je to hodně lesklé a kolem je to vodnatejsi barva je žluto zelená a zapáchající trochu helmu se mu zdálo a kousky jídla. Pres den teplota 1 kolem 37,5 teď ale v noci doslova hoří. Dala jsem ji čípek a octove ponožky.. vubec nevím co by to moolhlo být. Protože typicky orujem to není. Dostala smectu přes den a měla piškoty a rohlík a ještě trochu rýže vše snědla a třeba až za 3 hodiny udělala jednu stolici a pak zas až za 2 hodiny. Celkem mela 3. Nevím jak plasit jestli jet na pohotovost nebo čekat co z toho bude. Prosím o rady. Díky
Většinou u dr. dávají Enterol. Může to být klidně i campylobakter. U toho dcera neměla takový průjem, takže nás to taky překvapilo. Břicho jí nebolí?
Normalni viroza, teplotu „skoro 38“ fakt nesrazej, nech pracovat imunitu.
Muzes davat probiotika a at hodne pije.
Zadna zazracna pilule na tohle neni.
1. Teplota pod 38,6 se nesráží!
2. Jinak je to normální viróza. Normálně to přejde. Až bude zvracet žluč, tak na lžičku studenou colu, aby zvracet přestala.
3. Dietu. Pít pomalinku vodu. Potom studený černý čaj trošku. Potom dát chleba, banán, mrkev, rýží, brambory, maso vařený ve vodě, piškot. Pomalinku. Až bude schopna už nic nezvracet a stolice bude pevnější, tak se může rozjist trochu víc.
Ale tak to jsou přece známý věci. Pro děti i dospělí. Nevím, co byste dělali na pohotovosti.
Taky to vidím na nějakou virozu. Na pohotovost bych s tím nešla.
Tak v první řadě to chce z hluboka dýchat.
Nervi do ní čípky, když má evidentně podrážděný konečník. Jestli má střevní virózu, proč do ní hned cpeš rohlík a piškoty a rýži. Nenuť ji jíst, spíš je potřeba pití. Teploty kolem 38 netřeba srážet, naopak pomáhají tělu bojovat s virózou. Taky se mohla jen přehřát. Dej tomu čas.
Na pohotovost bych jela u opakujícího se průjmu, vysokých horečkách a při hrozbě dehydratace, apatii apod.
Tyjo, trochu se uklidni. 3 stolice a ty hned plašíš jakej má šílenej průjem? Vždyť to občas bývá normální počet. Teplota se sráží až když je nad 38. Ty máš nějaký úzkosti?
Hezký večer, prosím dnes v noci jsme se vrátili z Itálie a malá nám už v letadle zvrácela. Najednou z ničeho nic. Během dne dnes má zvláštní stolici - není zcela vodnata je tam vždy "bobek " ( omlouvám se ale popsat to nějak musím ale je to hodně lesklé a kolem je to vodnatejsi barva je žluto zelená a zapáchající trochu helmu se mu zdálo a kousky jídla. Pres den teplota 1 kolem 37,5 teď ale v noci doslova hoří. Dala jsem ji čípek a octove ponožky.. vubec nevím co by to moolhlo být. Protože typicky orujem to není. Dostala smectu přes den a měla piškoty a rohlík a ještě trochu rýže vše snědla a třeba až za 3 hodiny udělala jednu stolici a pak zas až za 2 hodiny. Celkem mela 3. Nevím jak plasit jestli jet na pohotovost nebo čekat co z toho bude
. Prosím o rady. Díky