Přílíš drahá dovolená ?

159
28.8.23 19:35

přílíš drahá dovolená ?

Ahoj vždycky jsem se chtěl podívat do USA na takovou jak se dneska říká trip na západ USA + národní parky. Našel jsem si zájezd od cestovky na dva týdny za cca 90 000, ale jeikož USA je drahá země tak hlavně za jídlo a další nutné výdaje to dohromady dělá 120 000
Pracuji normálně na dělnické pozici a žiju sám a protože bych si to jinak nemohl dovolit tak jsem si našel k práci ještě brigádu kde se mi za rok práce o víkendech a po práci podařilo na to ty peníze vydělat.
Ale pořád mě tak nějak jak se říká hryže svědomí jestli dávat tolik peněz, které pro mě nejsou zrovna zanedbatelné zrovna za výlet?
Na jednu stranu bych strašně rád vycestoval a na druhou stranu nevím jestli to prostě není šílené dávat tyhle peníze zrovna za výlet který za dva týdny skončí 8o.
Vím, že rozhodnutí je jen a jen na mě, ale přesto bych rád slyšel i názor někoho dalšího

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30408
28.8.23 19:38

Budeš mít zážitky a ty ti nikdo nevezme. Na výlet sis nepůjčoval, ale vydělal a pokud po něm toužíš, tak si ho užij.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15885
28.8.23 19:40

Jestli je to tvůj sen, tak jed. Hodnota není jen v hmotných věcech, zážitky jsou často víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
956
28.8.23 19:41

Já bych tam letěla na vlastní pěst, nebo s někým. Vyjde to určitě levněji a určitě není nic složitého se tam zorientovat, koupit letenky na vlastní pěst, půjčit si auto a projet co chceš a odletět zpátky domů. Peněz by mi líto nebylo - cestování miluju. Ale dát to za zorganizovaný výlet a tedy zbytečně utratit peníze navíc, to by se mi dávat nechtělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17018
28.8.23 19:42
@Aspera píše:
Budeš mít zážitky a ty ti nikdo nevezme. Na výlet sis nepůjčoval, ale vydělal a pokud po něm toužíš, tak si ho užij.

Mám stejný názor. Není to utrácení za blbost, ale za zážitky, procvičit si angličtinu,… Je to dost peněz, ale proč ne? Když sis zvládl vydělat na USA, zvládneš i na něco jiného :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
28.8.23 19:44

@clovicek841 letěla bych, peníze na to máš a těch zážitků co budeš mít na celý život. My jsme taky hodně cestovali a peníze neřešili. A máme na co vzpomínat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
28.8.23 19:47

Syn se teď vrátil z cestování po USA. Byl tam 4 týdny. Jela parta 5 lidí, spali v předem zamluvenych kempech a hotelích, měli půjčené auto. Jeho cesta stala se vším všudy včetně letenek 50000.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
28.8.23 19:48

@Knizka Tak to mě také napadlo připadá mi, že cestovka na tom má bohužel 30 000 pro sebe, ale já bych si sám netroufl a nikoho z okolí neznám a tohle je tak nějak bez starostí. o vše se postarají o ni průvodce je zaroveň i řidič a vše ukáže řekne a tak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
28.8.23 19:49

Jeď. Kdy jindy než když jsi svobodný, nemusíš živit rodinu a peníze vyděláš ;) budeš mít zážitky na celý život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
956
28.8.23 19:50
@clovicek841 píše:
@Knizka Tak to mě také napadlo připadá mi, že cestovka na tom má bohužel 30 000 pro sebe, ale já bych si sám netroufl a nikoho z okolí neznám a tohle je tak nějak bez starostí. o vše se postarají o ni průvodce je zaroveň i řidič a vše ukáže řekne a tak..

Je pravda, že najít někoho k sobě, kdo chce vidět totéž a má na to peníze není lehké, ale jsou cestovatelské seznamky (např. na fb) a tam jsou lidi kteří mají podobné sny a spolucestují. Ale pokud tě tento způsob neláká, klidně si to kup jako hotový zájezd na klíč. Peněz nelituj, to fakt ne, zážitky jsou opravdu víc. Já cestuji stále a miluju to! A nikdy jsem nelitovala ani koruny :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
28.8.23 19:51
@clovicek841 píše:
@Knizka Tak to mě také napadlo připadá mi, že cestovka na tom má bohužel 30 000 pro sebe, ale já bych si sám netroufl a nikoho z okolí neznám a tohle je tak nějak bez starostí. o vše se postarají o ni průvodce je zaroveň i řidič a vše ukáže řekne a tak..

Jasan, všechno má svý. Tady asi úplně neušetříš, ale zas to budeš mít bez starostí. Jeď a užij si to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27267
28.8.23 19:51

Pokud si na tu dovolenou vyděláš a nevezmeš si nesmyslnou půjčku, tak jeď.
Pro nás ženský platí pořekadlo,,Život je krásný, kup si ty šaty,, Takže pro tebe je,,Život je krátký, jeď na ten výlet.,,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10481
28.8.23 19:52

V tom ti asi nikdo moc neporadí, protože každý má priority někde jinde a ty by ses měl řídit tím, co chceš ty.Ale pokud je to tvůj sen a nevydas se úplně z peněz, tak bych jela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
28.8.23 19:52
@smile_xxx píše:
Předpokládám, že v tom je i letenka z a do USA, víza a podobné formality. Mrkni schválně na nějaké cestovky přímo v USA, a když přečteš náklady na přílet do států, tak by se to nemělo o moc lišit. My jsme takhle projeli západ ve 4, pronajali jsme si auto, a strávili tam 3 týdny, ale to už je dost let zpět. Ubytování jsme řešili po vlastní ose, a anglicky jsme mluvili všichni. Ale zase ty to máš se vším servisem. Takže já bych jela. Když se někdy podívám na fotky, nebo vidím film, kde jsem „byla“, srdce mi plesa ještě dnes 🙂

Přesně jak píšeš :) já byl tahle před 2 lety v NY s fotky vždycky zahřejí. Já vím, že ta cestovka má na tom tak 30 000 pro sebe a to je šíleně moc, ale já bych se sám bál tak že když bych chtěl něco takového zažít tak bohužel jiná možnost jak přes cestovku u mě není a z mého okolí by bohužel určitě nikdo nejel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí